Kerbal Space Program 2 lanceert vandaag via Early Access

Private Division en Intercept Games kondigen met trots aan dat Kerbal Space Program 2 nu verkrijgbaar is via Early Access voor een introductieprijs van € 49,99 op Steam en in de Epic Games Store, Private Division Store en andere digitale winkels. Kerbal Space Program 2, het vervolg op de originele raketsimulatiegame waarvan wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren zijn verkocht, luidt de volgende generatie ruimteavonturen in door spelers hun eigen ruimteprogramma te laten samenstellen met honderden nieuwe en verbeterde onderdelen, een verbeterde introductie-ervaring, gemoderniseerde visuals, levendige en realistische omgevingen met ongekende details, aanpasbare kleurenschema’s voor ruimteschepen en meer. Kerbal Space Program 2 is vanaf de grond opnieuw opgebouwd en kan nog jaren worden uitgebreid. Onze Preview kan je HIER lezen.
Kerbal Space Program 2 biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor het bouwen van voertuigen. Het vervolg bevat meer dan 350 originele en verbeterde onderdelen, waaronder procedurele vleugels, nieuwe commandopods, motoren, wielen, vrachtonderdelen en de eerste van vele geavanceerde brandstoftypen: vloeibare waterstof. De game bevat nu ook een nieuwe categorie voor de grootte van onderdelen, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor onderdelen van interstellaire klasse. Je kunt nu ook de nieuwe kleurtool voor onderdelen gebruiken om creaties aan te passen en te personaliseren.

“We verheugen ons erop om Kerbal Space Program 2 via Early Access uit te brengen”, aldus Nate Simpson, Creative Director van Intercept Games. “Nu we een game van een dergelijke ongekende technische complexiteit hebben gebouwd, kunnen we niet wachten om te zien waar onze community mee voor de dag zal komen. We kijken uit naar hun feedback tijdens deze samenwerkingsfase van de ontwikkeling van de game.”

Het langverwachte vervolg verwelkomt een gloednieuwe generatie ruimteverkenners met interactieve, geanimeerde tutorials waarin de grondbeginselen van raketbouw op een meeslepende en onderhoudende manier worden uitgelegd. De game bevat ook vele andere verbeteringen, zoals een volledig vernieuwde gebruikersinterface, gebruiksvriendelijkere voertuigmontagetools en een nieuwe kaartweergave waarop de baangegevens duidelijker te zien zijn.

Time warp geeft je de mogelijkheid om de tijd te versnellen, ook tijdens het accelereren, een absolute gamechanger voor lange, interplanetaire vluchten. Bovendien maakt de time warp-besturing interactie met gepauzeerde voertuigsystemen mogelijk, waardoor spelers op hun gemak opdrachten kunnen geven als ze de tijd stilzetten. Deze aanpassingen op het laatste moment zijn van onschatbare waarde als een landing onvermijdelijk misgaat!

Daarnaast biedt Kerbal Space Program 2 een aanzienlijk verbeterde visuele en meeslepende audio-ervaring. Alle populaire hemellichamen uit de oorspronkelijke game zijn opnieuw ontworpen met behulp van een geheel nieuw terreinsysteem met ongekende details en variatie. Het Kerbolar-systeem bevat nu talloze nieuwe bezienswaardigheden die je kunt ontdekken. Het geluid maakt je onderdompeling compleet, met geluidseffecten van raketten die rechtstreeks afkomstig zijn van echte lanceringen en een soundtrack die dynamisch wordt aangepast aan de vluchtomstandigheden.

“Met Kerbal Space Program 2 hebben we een fundering gelegd waarop we nog jaren willen voortbouwen”, aldus Michael Cook, Franchise Director van Kerbal Space Program 2 bij Private Division. “Deze Early Access is nog maar het begin van onze reis. We zullen meerdere grote functie-updates lanceren die uiteindelijk culmineren in onze 1.0-release.”

In de maanden na de Early Access van Kerbal Space Program 2 voegt Intercept Games meerdere innovatieve features toe aan de game. Een voorproefje van de aankomende hoogtepunten:

  • Technologie van de nieuwe generatie: Ontgrendel toekomstige technologieën en bouw op grotere schaal met nieuwe brandstoffen en voortstuwingssystemen. Daardoor kun je het originele Kerbolar-stelsel verlaten en onbekende planetenstelsels verkennen.
  • Kolonies: Je kunt waardevolle grondstoffen opsporen en delven om er vervolgens basissen aan te leggen op verre planeten en manen, of in de ruimte. Iets waar velen om vroegen voor het vervolg. Kolonies bieden niet alleen hun eigen natuurkundige uitdaging tijdens de bouw, maar zijn ook een noodzakelijke opstap naar verdere verkenning van de ruimte.
  • Interstellair reizen: KSP2 stelt je voor de uitdaging van interstellaire navigatie. Reis met ongelooflijke snelheden door de eindeloze interstellaire ruimte in door fusie-energie aangedreven megaschepen. Bij aankomst in nieuwe planetenstelsels kun je landingsvoertuigen en rovers inzetten om de ongerepte planeten te verkennen.
  • Multiplayer: Je kunt samenwerken met vrienden of elkaar juist tegenwerken terwijl jullie samen de ruimte verkennen en historische mijlpalen bereiken in een persoonlijke ruimterace. Multiplayer opent de deur voor nog meer avonturen, completisten en ‘onverwachte’ botsingen.
  • Mods: Kerbal-fans staan bekend om het delen van hun talloze mods voor de originele game. Intercept Games wil het vervolg nog modvriendelijker maken met extra tools voor de modcommunity.
  • En meer: Naarmate de ontwikkeling in de Early Access vordert, komen er steeds meer kwaliteitsverbeteringen, probleemoplossingen en meer. Houd de updates dus in de gaten!

Private Division en Intercept Games hebben vandaag ook een officiële samenwerking aangekondigd met Logitech G, een vernieuwer in het ontwikkelen van gametechnologieën en accessoires voor Kerbal Space Program 2. Met Logitech G-accessoires word je nog meer ondergedompeld in de ruimtevlucht, mede dankzij de verlichting die tijdens de verschillende fases van de lancering wordt aangepast.

 

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password