Kaleidoscopische metroidvania “9 Years of Shadows” heft zijn monochrome vloek op 27 maart

9 Years of Shadows, de stralende pixel art Metroidvania van ontwikkelaar Halberd Studios en uitgever Freedom Games, brengt kleur in de wereld op PC via Steam en Epic Game Store vanaf maandag 27 maart 2023, evenals Nintendo Switch in Q3 2023.

Geef hoop en kleur terug aan een vervloekte, grijzige wereld als Europa, een jonge krijger die weigert in de schaduw te blijven leven. Vecht samen met haar mysterieuze helende teddybeer Apino tegen oervijanden en eindbazen om de bron van de vloek van Kasteel Talos te bereiken. Roep elementaire krachten op van legendarische goden als Poseidon, Gaia en Helios om je aanvallen op te voeren, te profiteren van de kwetsbaarheid van je vijanden, nieuwe bewegingsopties te bieden en prachtige pantsers te maken.

Doorkruis het handgemaakte pixelkunstkasteel, geïnspireerd op nostalgische anime uit de jaren 90 en vol sinistere geheimen om te ontdekken. Begin in de gouden gangen van Talos’ Entree en zoek naar verbindingspunten tussen de donkere Vergeten Vijver, de oosterse Eucalyptustuin en de eenzame Bovenste Verblijven. Ontdek verborgen schilderijen die gevoelens van hoop, wanhoop en ondergang oproepen en die Europa en Apino naar verborgen, buitenaardse tempels brengen die hun band op de proef zullen stellen.

Herleef de wereld met kleurrijke aanvallen in het tempo van een adembenemende soundtrack, zorgvuldig gescoord in een rustgevende 432hz door gevierde componisten Michiru Yamane (Castlevania-serie) en Norihiko Hibino (Metal Gear Solid-serie). Ontmoet deze songsmiths als NPC’s in de game, die Europa helpen op haar reis en haar vaardigheid verlenen door muziekstukken te leren. Omarm de visuele en muzikale kunst die de ziel is van 9 Years of Shadows en herstel diezelfde schoonheid.

“Het schilderen van de visuals van deze wereld naast de melodisten achter de soundtracks die onze jonge jaren bepaalden, is een surrealistische en bepalende ervaring geweest,” aldus Miguel Hasson, Creative Director van Halberd Studios. “We waarderen de positiviteit en het geduld van onze gemeenschap en hebben geen woorden om onze dank uit te drukken. Hopelijk doet het afleveren van een hoogwaardige Metroidvania meer dan goed!”

 

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password