Just Dance 2022

Just Dance 2022
Just Dance 2022
Release Datum:Genre:, Platform:, , , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Er zijn zo van die zekerheden in het leven, en eentje daarvan is dat we jaarlijks kunnen rekenen op een nieuwe Just Dance! Jazeker, het is weer zover om de beentjes uit te slaan op een hoop nieuwe tracks en weer voor die high scores te gaan. Hebben ze echter wat meer gedaan dit jaar dan wat nieuwe tracks voorzien, of is het weer meer van hetzelfde? Step up en laten we er in vliegen!

Déja Vu

Mocht er in de titel geen 2022 staan, dan zou ik gedacht hebben dat ik per ongeluk Just Dance van vorig jaar had opgestart. Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel dit eigenlijk helemaal niet negatief. Je kent het gezegde wel “if it ain’t broken, don’t fix it”, en dat is exact wat er bij Just Dance nu al enkele jaren gedaan wordt. Waarom zou je het ook willen aanpassen, want ik blijf er bij dat deze game een van de meest eenvoudige en zichzelf uitwijzende user interfaces heeft waar je gemakkelijk en snel toegang hebt tot exact hetgeen je wil doen. Of dat nu gewoon je favoriete liedjes spelen is uit je lijst of even snel een random nummer spelen.

Op grafisch gebied is de game even kleurrijk en fantasievol als de vorige delen. Echter hebben ze dit jaar enkele meer artistieke vormgevingen gebruikt in sommige liedjes, iets wat een beetje een “hit or miss” gevoel kan geven. Sommige van deze looks stoorden een beetje bij het spelen en ik miste al vrij snel de gewoonlijke kleurrijke figuren wiens bewegingen ik toch net wat gemakkelijker kon volgen. Maar de motion tracking werkt nog steeds uitstekend en, hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen of er verbeteringen zijn tegenover de vorige editie, registreerde moeiteloos mijn bewegingen tijdens het dansen.

Go Unlimited

Zoals elk jaar krijgen we 40 nieuwe tracks, die op vlak van muzikale stijl uiteenlopen. Onder deze nieuwe tracks vallen bekende hits zoals “Believer” van Imagine Dragons of “Levitating” van Dua Lipa. Er zat ook een liedje bij dat waarvan ik nog steeds niet snap waarom iemand dit zou willen spelen, maar voor de liefhebbers is er dus “Chacarron” van El Chombo. Deze laatste had voor mij gerust bij de sectie voor kinderen gezeten, een modus die naar mijn mening nog steeds vrij matig ingevuld is en een gemiste kans aangezien kinderen ook enorm wat lol kunnen beleven aan deze game.

In tegenstelling tot de vorige jaren viel er deze keer, op vlak van alternatieve versies van liedjes, weinig te unlocken. Natuurlijk kan je weer avatar prentjes en meer unlocken, maar er was toch iets bevredigends aan het ontdekken van een nieuwe versie van je favoriete liedje. Mogelijks waren er al heel wat zaken unlocked omdat mijn account mee overgenomen werd, maar anderzijds betwijfel ik het omdat zaken die ik wel had verwacht, zoals mijn favorieten lijst, niet zijn meegekomen.

Hoe dan ook, ik hoor sommige mensen al zeggen dat 40 liedjes en een deel varianten daarvan niet echt bijzonder veel is. Dat weet de game ook, en deze zal je tot vervelens toe laten weten dat er zoveel meer is als je een Just Dance Unlimited abonnement neemt. Sterker nog, je krijgt zelfs een gratis proef abonnement om de volledige catalogus van maar liefst een 700-tal liedjes te ontdekken. Persoonlijk vind ik het een absolute meerwaarde om te nemen, zeker als je de game erg vaak speelt. Voor de prijs moet je het alleszins niet laten, want voor 24,99€ ben je al gesteld voor een jaar.

Conclusie

Just Dance 2022 is, net zoals zijn voorgangers, een jaarlijks feestje dat niet veel verandering nodig heeft. Doordat er weinig aan de formule gewijzigd wordt kan je wel betwisten of het de moeite is om van de vorige editie te upgraden naar deze, maar ik ben altijd wel te vinden voor de nieuwe tracks die ik anders zou missen. Voor zowel nieuwkomers als fans van voorgaande valt hier wel genoeg te doen en heel wat uren dansplezier uit te halen alvorens je nog wat extra geld kan uitgeven om de ervaring compleet te maken met Just Dance Unlimited om zo toegang te hebben tot meer dan 700 liedjes voor eindeloos dansplezier, of toch totdat je even niet meer kan en moet gaan zitten natuurlijk.

Good

  • Variatie in muziekstijlen over 40 nieuwe tracks
  • Dankzij de mobile app kan je gemakkelijk met meer spelers spelen zonder controllers te moeten aanschaffen
  • Motion tracking werkt zeer goed met de de Joy-Cons
  • Kids mode, Sweat mode en Online play zorgen ook voor een uitgebreide speelkeuze

Bad

  • Niet veel nieuws onder de zon
  • Zonder Just Dance Unlimited word je constant bestookt met zaken die achter het abonnement gelocked zijn
7.6

Goed

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password