Jumanji: Wild Adventures

Jumanji: Wild Adventures
Jumanji: Wild Adventures

Een wilde bekentenis: ik heb namelijk enkel de eerste Jumanji film (met Robin Williams) gezien. Met andere woorden: ik heb geen flauw idee waar deze game over zal gaan. Ik heb beide nieuwe Jumanji films nog niet gezien en de vorige game ook niet gespeeld, dus het is voor mij momenteel een sprong in het onbekende. Klaar voor het avontuur? Het zal wel zijn!

Rotsvast

Uiteraard heb ik vaag meegekregen dat acteurs Dwayne “The Rock” Johnson en Jack “Bowser” Black in deze films mee doen. Een snelle blik op de twee trailers en een gameplay filmpje van de eerste game leren mij dat ik pure chaos mag verwachten. De eerste game kwam ook van Outright Games en deze hebben de ontwikkeling van Funsolve Ltd naar Cradle Games verschoven. De opzet is grotendeels hetzelfde gebleven: zet 4 spelers op 1 speelscherm en zie hoe de anarchie zich inzet terwijl ze proberen om het einde van het level te halen. Door de jungle met platform, combat en puzzel elementen!

Eigenlijk is dit spel leuker om met meerdere te spelen. Er zijn wederom vier characters waaruit we kunnen kiezen en misschien laten ze hier een beetje een opportuniteit liggen door geen extra’s toe te voegen. Geef toe, je kan toch wel 2 leuke extra’s verzinnen om het een beetje meer leven in te blazen? Het verhaal zelf is vrij simpel, iemand heeft het juweel van Jumanji gestolen en… ze weten niet wie. Je zal moeten spelen om dit te weten te komen en ja… uiteraard zijn het niet de eerste facties die je zult tegenkomen.

Jeep jeep

Na de introductie word je in een jeep gedropt. Je rijdt een beetje rond in het landschap tot je bij je missies komt. Deze missies voelen gedetailleerder en groter aan dan wat ik kon opmerken uit de gameplay van de vorige game. Het ene moment ben je aan het raften met een vlot, het andere moment confronteer je een gigantische cobra of je glijdt door een arena van ijs. Er heerst een fantastisch gevoel van “alles kan” in deze game. Ook zul je je tijd moeten nemen om de verschillende verzamelobjecten te vinden. Er zijn immers edelstenen, letters en outfits die zich verborgen houden in het struikgewas. Als je met meerdere spelers speelt, is het misschien aangewezen om afspraken te maken. Anders vlieg je door elk level heen en wil de verzamelaar van de bende het level opnieuw spelen om toch maar alles gevonden te hebben. 

Dat gezegd zijnde, als je met meerdere speelt en er raakt iemand achterop… dan is er netjes die, op de New Super Mario Bros-geinspireerde bubbel, feature die van de laatste speler de eerste maakt. Handig voor de spelers die maar half aan het opletten zijn of moeite hebben om te kunnen volgen. 

Kinderlijk eenvoudig

De gevechten, het springen van platform naar platform, de puzzels… Het is allemaal op het niveau van de jongsten onder ons. Begrijp me niet verkeerd, ik kan bijzonder lyrisch zijn over de gezellige party-speelbaarheid van deze game, maar toch voel ik dat ik in mijn uppie weinig tot geen voeling heb met deze game. Het is zelden uitdagender dan “druk op de knop” of “vind de sleutel die 5 meter verderop ligt” en de gevechten hebben de simpelheid van het acteerwerk van The Rock. Echter, zoals je wellicht al weet: The Rock verliest nooit.

Conclusie

Dit is een dubbeltje op zijn kant. Ik kan mij levendig voorstellen dat dit een goed spel is om met je gezin gezellig doorheen te slenteren, maar als een oudere, eenzame man in zijn eentje? Er is te weinig diepgang en te weinig uitdaging om vele uren in dit spel te spenderen. Probeert het spel mij te vertellen dat het alsnog niet te laat is om een vrouw te vinden en daarmee een gezin te stichten? Mogelijk. Helaas blijf ik een beetje teleurgesteld en hongerig achter in de onmetelijke jungle.

Good

  • Leuke familiegame en ideaal voor de jongere spelers
  • Controls werken vlot

Bad

  • Wat aan de gemakkelijke kant voor ervaren spelers
  • Niet zo interessant als je alleen door het avontuur speelt
  • Grafisch geen uitschieter
7

Goed

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password