Jimmy’s Top 5 van 2022

Het einde van 2022 nadert alweer snel, waardoor het dringend tijd wordt om terug te blikken op het voorbije jaar en om eens te kijken met welke games onze redactie dit jaar het meest plezier heeft beleefd. 

2022 is een jaar dat eindelijk weer min of meer wat normaal verliep. Ikzelf heb dit jaar vooral de tijd genomen om mijn veel te grote backlog weg te werken. Wat betekent dat ik voornamelijk games heb gespeeld die de laatste 3 jaren zijn uitgekomen. Desondanks heb ik toch ook heel wat nieuwe pareltjes mogen spelen, waardoor dit jaar voor mij een mix van oudere en nieuwe titels is geworden. Welkom in mijn persoonlijke top 5 games van 2022.

5. JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R

Dat er in mijn top 5 een fighting-game zit zal ondertussen niemand meer verbazen, gezien dit mijn favoriete genre is. Ik twijfelde in eerste instantie tussen deze game en The King of Fighters XV. Beide games zijn enorm geslaagde fighting-games in mijn ogen. Toch wint op vlak van plezier JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R het met een haarbreedte van The King of Fighters XV. De laatste jaren heb ik de anime waar deze JoJo game op gebaseerd is met plezier gevolgd, waardoor het geweldig is om de personages met de echte stemacteurs onder de knoppen te kunnen nemen en zo de gevechten uit deze reeks na te kunnen spelen, en in diens verlegde gevechten te kunnen spelen tussen personages die elkaar in de reeks niet tegenkomen. Deze game heeft al voor meerdere leuke avondjes met vrienden gezorgd, waardoor we mijn top 5 al sterk beginnen.

4. Star Ocean: The Divine Force

Hoewel Star Ocean: The Divine Force zeker niet de beste JRPG is, – de game heeft zo zijn gebreken – is het wel één van de JRPG’s waaraan ik dit jaar het meeste plezier heb beleefd. Dit dankzij de sympathieke personages die erg geloofwaardig reageren op gebeurtenissen uit de game. Vooral het feit dat er personages uit een futuristische wereld terechtkomen op een planeet die nog op middeleeuws niveau zit, zorgt voor enkele leuke conversaties met personages die geen idee hebben wat een smartphone en andere technologie is. Ook het gevechtssysteem is niet verkeerd. Deze is simpel, maar tegelijk ook amusant, waardoor ik met heel veel plezier deze game heb uitgespeeld.

3. Sniper Elite 5

Sinds ik het derde deel uit deze reeks heb mogen spelen ben ik een enorme liefhebber geworden van Sniper Elite. Het tweede deel moet ik momenteel nog spelen, maar dat zal er in 2023 zeker wel eens van komen. Sniper Elite 5 was voor mij één van de games die ik het afgelopen jaar het meest gespeeld heb. De laatste jaren merk ik dat ik iets minder de grote mappen verken voor collectibles, puur wegens tijdgebrek en omdat vaak de volgende game zich al aanbied. Echter wist Sniper Elite 5 mij op dat gebied niet los te laten. Waardoor ik tussen andere reviews en taken door gewoon deze game bleef doorspelen en zo elk hoekje van elke level grondig doorzocht heb. Hopelijk komt er in de toekomst nog een zesde deel, maar daar twijfel ik niet aan.

2. High On Life

Dit is een game die eigenlijk niet echt op mijn radar stond, ik kende deze om eerlijk te zijn zelfs enkel als die game met pratende wapens. Dit klopt op zich natuurlijk ook, maar de game is natuurlijk zoveel meer. High On Life is ontwikkeld door Squanch Games, een studio die opgericht is door Justin Roiland, één van de makers en de stemacteur van Rick & Morty. Verwacht jezelf dus maar aan soortgelijke humor en sfeer van diens wereld. Naast het amusante verhaal en de leuke humor is er nog de gameplay die in mijn ogen ook erg geslaagd is. De gameplay is een mengelmoesje van elementen uit verschillende shooters, en de game slaagt er erg goed in om dit tot een mooi geheel samen te brengen. Voor mij voelt High On Life zelfs een beetje aan als de wat meer klassieke arcade shooter, maar dan in een modern jasje. De game neemt zich ook geen enkel moment serieus, wat alleen maar bijdraagt tot de sfeer en ervaring. Je moet enkel wel van dit soort humor houden, anders ga je niet zoveel aan de game hebben vrees ik. Maar ikzelf kan dit soort humor best smaken, waardoor ik momenteel enorm aan het genieten ben van deze game. Meermaals blijf ik op een bepaalde locatie hangen om de gesprekken van verschillende aliens te beluisteren, want deze zijn hilarisch!

1. A Plague Tale: Requiem

Wauw, wat een game is A Plague Tale: Requiem geworden. Het verhaal, de setting, de personages, ze zijn allemaal om van te smullen. Voor mij was ook dit een game die voordien niet op mijn radar stond. Ik kende de reeks natuurlijk wel, maar om eerlijk te zijn had de release van de eerste game mij niet weten aan te trekken. Echter was mijn interesse wel gewekt na de E3 beelden van A Plague Tale: Requiem bij de Xbox presentatie. Hierdoor ben ik enkele maanden later via Game Pass aan A Plague Tale: Innocence begonnen en was ik vrijwel meteen hooked. Het verhaal en de setting en de enorm sterke prestatie van de voice cast heeft mij meteen weten te overtuigen dat ik absoluut het nieuwe deel moest spelen. Ik heb de games dan ook nagenoeg meteen na elkaar uitgespeeld, en wat een ervaring is me dat geworden . De sterke lijn die gezet was met het eerste deel is succesvol voortgezet met A Plague Tale: Requiem. Waardoor deze game voor mij zelfs in het rijtje thuishoort van mijn all-time favoriete games ooit. Het middeleeuws frankrijk is zo mooi en realistisch neergezet dat je bijna denkt dat je daar echt aanwezig bent. De reacties en gesprekken van de personages zijn zo realistisch neergezet met zoveel emotie dat je bijna denkt dat je naar echte mensen aan het luisteren bent. Tel daarbij nog eens de erg sterke gameplay en je hebt voor mij zonder twijfel de beste game van 2022.

Haalden de top 5 net niet
  • Need for Speed Unbound
  • Coromon
  • Call Of Duty: Modern Warfare II (Online multiplayer)

Teleurstelling van 2022:

Superpower 3

Als er één game was waar ik dit jaar enorm naar uitkeek dan was het Superpower 3 wel. Met het 18 jaar oude Superpower 2 heb ik mij jaren vermaakt. Gezien de ervaring van deze ontwikkelaar met deze games, en de erg verslavende gameplay van deeltje 2, waren de verwachtingen groot. Helaas hebben ze dit niet waar weten te maken en heeft men een game uitgebracht die zelfs de benaming early acces bijna niet waardig zou zijn. Heel veel menu’s en instellingen, assets, sliders en mogelijkheden werkten gewoon nog niet of ontbraken volledig, terwijl het hier wel om een full release gaat. De game is hierdoor bijna onspeelbaar gezien je niet alles kan instellen en beheren zoals het zou horen. In plaats van een topgame is Superpower 3 voor mij dus de grootste teleurstelling van het jaar, en eerlijk zelfs de grootste teleurstelling ooit op vlak van gaming.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password