Jens Uit Asse Wint Gaming-toernooi In Brusselse Nachtclub

Geen party tot in de vroege uurtjes, maar wel bikkelharde potjes League of Legends in de Brusselse nachtclub Spirito op maandag 1 mei 2023. 1 tegen 1, want dat is het concept van Red Bull Solo Q, een wereldwijd LoL-toernooi voor niet-professionele spelers. 16 landgenoten plaatsten zich na 1 offline en 3 online qualifiers voor de spetterende finale in de oude kerk. Met de 20-jarige Jens De Vos uit Asse die uiteindelijk met de Belgische titel, de bijhorende trofee én een ticket naar de wereldfinale in Londen naar huis ging.

League of Legends met een twist

Red Bull Solo Q speel je in de top lane van Summoners Rift. Niet in de gebruikelijke teams van 5, maar 1 tegen 1. Skills tegen skills dus. Focus tegen focus. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een Minion Score van 100 haalt, wint de game. Dit telkens in een Best Of 3.

Voor de grote finale verhuisden spelers Electro en Valyrian naar de map Howling Abyss. In een bijzonder spannende Best Of 5 wist Electro binnen de 7 minuten 2 kills te halen. Winner!

Regional Qualifiers

Voor de spelers die niet door de nationale finale van Red Bull Solo Q zijn geraakt, is er nog een herkansing. Op zondag 7 mei kunnen ze, samen met de nationale finalisten van alle andere landen, nog deelnemen aan de internationale, online Qualifiers voor West-Europa. De speler die daar wint, gaat toch nog door naar de grote wereldfinale.

Wereldfinale in Londen

De Red Bull Solo Q World Final vindt op 18 en 19 mei 2023 plaats in de Red Bull Gaming Sphere in Londen. Jens De Vos vertegenwoordigt er België in de strijd om de felbegeerde wereldtitel. Én krijgt daarna ook exclusieve toegang tot de Mid-Season Invitational, een LoL-toernooi voor de internationale wereldtop. ​ ​

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com