Jarig FACTS groter en ambitieuzer dan ooit

Wie zaterdag 21 en zondag 22 oktober Batman, Spider-Man of Pikachu door de Gentse straten ziet wandelen, hoeft zich niet in de arm te knijpen: FACTS gaat weer van start. Wat in 1993 begon als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemden in café Het Tonneke in Gent, groeide de voorbije decennia uit tot een hoogmis van de popcultuur. Tienduizenden bezoekers vinden tweemaal per jaar vlot hun weg naar Flanders Expo, waar dit weekend de grootste FACTS ooit plaatsvindt.

FACTS viert haar dertigste verjaardag met 54.000 m² aan activiteiten en belevenissen, en is zo maar liefst 6.000 m² groter dan vorig jaar. Elke fan die een blik werpt op het vloerplan, moet haast wel een vlaag van enthousiasme voelen opborrelen. Zo is er zoals steeds een hal vol beroemde acteurs en comic-artiesten.

Onder die beroemde acteurs herken je vast de volgende grote namen, waar je dat weekend mee op de foto kan, handtekeningen van kan vragen, of de vraag-en-antwoordshows van kan zien:

  • James McAvoy (Professor X van de X-Men-films), enkel zaterdag
  • Mark Williams (papa Weasley van Harry Potter)
  • Stephen Amell (Green Arrow himself)
  • Kevin McNally (Pirates of the Caribbean-sidekick Gibbs)
  • Charisma Carpenter (van Buffy The Vampire Slayer)
  • Christopher Judge (van Stargate SG-1 en God of War)
  • en special guest Jason Paige, de zanger van de eerste Pokémon-introsong

Ook de honderden geeky verkoopstandjes zijn zoals steeds aanwezig, net als de standen waarop grote merken als Nintendo, PlayStation, Samsung, JBL en Kinepolis hun nieuwste releases komen teasen.

Daarnaast zijn er heel wat unieke activiteiten, zoals een interactief karting-parcours à la Mario Kart en een hal van maar liefst 4.000 m² waar bezoekers in samenwerking met Spellenspektakel de nieuwste bordspellen kunnen ontdekken.

De verjaardag van FACTS wordt uiteraard op verschillende manieren gevierd. Zo krijgen alle bezoekers een boekje met een terugblik op de voorbije drie decennia, vol beeldmateriaal en anekdotes over de rijke geschiedenis van de comic con. Zanger Gene Thomas, al jarenlang een trouwe bezoeker van FACTS, schreef met ‘Stars In Your Eyes’ een unieke song die op de comic con te horen zal zijn. En dan is er nog de unieke samenwerking met de Smurfen, die dit jaar hun 65ste verjaardag vieren. Zij prijken op het vloerplan, verwelkomen twee cosplayende karakters, organiseren een zoektocht tijdens FACTS en bouwen een Smurfendorp op in de hallen van Flanders Expo.

De activiteiten rond de Smurfen zijn niet de enige die interessant zijn voor kinderen, want FACTS gaat al jaren prat op de entertainment value voor kinderen, die onder de 11 jaar gratis binnen mogen. Zo rijden er Star Wars-robots rond door de hallen en organiseren Stabilo en Turbel een heuse Kids Zone. Comic-artiesten van strips als Batman, Superman en Spider-Man, maar ook FC De Kampioenen, Camille en De Smurfen tekenen er hun werk en Technopolis organiseert dan weer kindvriendelijke wetenschapsshows op FACTS.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password