Jagex onthult contentplannen Old School RuneScape voor de eerste helft van 2023

Jagex heeft tijdens de Winter Summit de contentplannen voor Old School RuneScape onthuld. Het team achter de immens populaire MMORPG deelde details over de komende zes maanden aan content die wordt toegevoegd aan de game. Zo worden er een nieuwe quests (sommige hiervan zijn zelfs al 17 jaar in ontwikkeling) toegevoegd en wordt de woodcutting-skill uitgebreid. Over skills gesproken: spelers kunnen de ontwikkelaar direct laten weten of zij een compleet nieuwe skill willen. Het zou de eerste keer ooit zijn dat Old School RuneScape een nieuwe skill toevoegt. Spelers hebben ook dit jaar nog iets om naar uit te kijken, want de Kerstman opent een exclusieve pub in Gielinor.
Een langverwacht vervolg
Tijdens de Winter Summit stond de aankondiging van een nieuwe Grandmaster-quest centraal: een sequel van de geliefde Desert Treasure-quest. Desert Treasure II – The Fallen Empire leidt spelers door vier splinternieuwe gebieden en ieder gebied heeft een eigen eindbaas: Vardorvis, Duke Sucellus, de Leviathan en de mysterieuze Whisperer. Spelers gaan op zoek naar geheimen die in de Kharidian Desert begraven liggen en proberen deze te ontrafelen.

High risk, high reward
Daarnaast kunnen spelers uitkijken naar Secret of the North: een nieuwe quest op Master-niveau. De quest confronteert spelers met een krachtige baas, die uitsluitend solo te verslaan is. Als de speler daarin slaagt, dan kan hij nieuwe beloningen verwachten, waaronder een upgrade voor de Ancient Potion, een upgrade voor de Ancient Staff en een compleet nieuwe Venator Bow.

De terugkeer van Bounty Hunter
Ook PvP-spelers worden op hun wenken bediend met de (bloederige) terugkeer van Bounty Hunter in 2023. Deze minigame kent spelers een bounty toe en stuurt hen The Wilderness in om jacht te maken op een specifiek doelwit. Voor spelers die er nog niet zeker van zijn of PvP voor hun is weggelegd, is dit een mooi moment om in te stappen. Ieder gevecht is eerlijk, want spelers worden gekoppeld aan spelers met een vergelijkbaar combat-level.

Woodcutting op de schop
De Old School-speler die zich liever in alle rust focust op houthakken, één van de meest iconische skills in RuneScape, kan zich storten op Forestry: Way of the Forester. Dit is een uitbreiding die de woodcutting-skill socialer en dynamischer maakt. Een competitief element wordt verwijderd en er komt een coöperatief element voor in de plaats. Deze activiteit is zowel solo als voor groepen. Om na een lange dag houthakken tot rust te komen, kunnen spelers de opbrengsten gebruiken om kampvuurtjes op te stoken. Hier kunnen ze speciale theesoorten op klaarmaken.

De eerste nieuwe skill in Old School RuneScape ooit?
Voor alle grote veranderingen in Old School RuneScape geldt dat de community hier achter moet staan. Mogelijk wordt de allereerste nieuwe skill ooit toegevoegd aan Old School RuneScape, mits de community het hier mee eens is. Spelers kunnen vanaf nu laten weten of zij de toevoeging wel of niet in de game willen. Meer details over deze nieuwe skill en alle bovenstaande updates worden volgend jaar gedeeld.

The Nutcracker-pub is geopend!
Spelers kunnen binnenkort hun feestvreugde delen tijdens het Old School RuneScape Kerstmis-event. De Kerstman strijkt neer in Gielinor om de deuren van ‘The Nutcracker’ te openen. Het is een exclusieve pub toegankelijk voor spelers die de feeststemming volledig te pakken hebben. Het evenement start op 14 december.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password