It’s Spring Again

It’s Spring Again
It’s Spring Again
Release Datum:Genre:Platform:, , , Ontwikkelaar:, Uitgever:Getest op:

Gebaseerd op een succesvolle Russische poppen show voor kinderen, nu omgetoverd in een interactieve ervaring voor kinderen tussen de leeftijd van 2 en 5. It’s Spring Again brengt de magie van het veranderen van de seizoenen tot leven. Wij testen het alvast op de Nintendo Switch en ontdekken hoe magisch het is.

Language barrier

Wat je als eerste zal merken als je de game opstart, is dat deze in het Engels opstart. Wanneer je naar de talen gaat kijken, zal je ook enkel Engels en Russisch vinden. Dit is dus enkel interessant wanneer je thuis een van deze twee talen spreekt, of van plan bent om je kind van kleins af aan Engels of Russisch te leren. De Russische stemactrice is een bekende actrice en muzikante (Ekaterina Efremova) maar over de Engelse stemactrice kon ik geen informatie vinden.

De lente is weer in het land!

De lente is weer in het land!

A touching experience

Ik heb de game gespeeld op de Nintendo Switch, in handheld mode. Waarom exact op deze manier, en niet op het grote scherm? Aangezien kinderen tegenwoordig meer en meer gewoon zijn aan het spelen op een smartphone en tablet, leek het me ook leuker om te kijken hoe de touch functie werkte bij deze game.

Wanneer je het spel start, zie je onmiddellijk de kleurrijke en mooie art style. Deze is ontleend aan de Russische poppenshow, en komt prachtig tot leven op je scherm. De vertelster begint haar verhaal in de herfst en zal, na je een hint te geven over wat je moet doen, een korte pauze nemen tot je je actie hebt gedaan. Deze acties zijn meestal het aanraken van bepaalde gezichten of plaatsen op het scherm. Soms moet je wat wolken verslepen, of het laten sneeuwen. Korte en simpele acties dus.

Dit kan je dan zo een klein kwartier doen, om dan weer in de herfst te belanden. En zo zijn we dus volledig rond. De game zelf heeft dus eigenlijk geen einde. Dat het zo kort is, is eigenlijk helemaal geen negatief punt, want een kind met de leeftijd van 2 tot 5 heeft namelijk meestal moeite met zijn/haar aandacht lang bij hetzelfde te houden.

Herfstelijke schoonheid dankzij een mooi kleurenpalet.

Herfstelijke schoonheid dankzij een mooi kleurenpalet.

Conclusie

Mocht ik nu een zoon of dochter hebben, dan was deze game geschikt voor een vader/zoon of vader/dochter moment. Aangezien deze game enkel beschikbaar is in het Engels en Russisch, zou ik dan vooral het verhaal mee vertellen door het te vertalen voor mijn kind.

De ervaring is misschien maar vrij kort en zo ben je in maximum 15 minuten door alle seizoenswisselingen heen, maar dit is in feite de perfecte lengte voor kinderen tussen de leeftijd van  2 en 5. Als ouder kan je het verhaal mee vertellen zodat je kind het wel verstaat, en kan je kind door middel van aanrakingen op het scherm (Nintendo Switch versie, handheld mode) de seizoenen doen veranderen.

De game is al langer beschikbaar op Steam voor de lage prijs van 0,99€. De port versie voor de Playstation Vita zal je 1,75€ gaan kosten en de Nintendo Switch versie, die we getest hebben voor deze review, zal te koop staan aan 1,99€. Een kleine prijs voor een game waar je kind meermaals van gaat kunnen genieten, als je als ouder uiteraard met plezier de vertellingen ook opnieuw doet.

Tijd om de winter te doen ontwaken.

Tijd om de winter te doen ontwaken.

Good

  • Mooie art style
  • Geschikt voor het jongste doelpubliek (2 - 5 jaar)

Bad

  • Enkel Engels en Russisch beschikbaar als taal
7

Goed

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Lost Password