iOS-versie Pokémon Go heeft een ernstig privacyprobleem

De iOS-versie van Pokémon Go, brengt de privacy van gebruikers mogelijk in gevaar. Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft door een fout toegang tot je Gmail-berichten, foto’s die zijn geupload naar Google Photos, bestanden in Google Drive en je zoekgeschiedenis.
Dit werd ontdekt door de Amerikaanse techneut Adam Reeve. Gebruikers kunnen in de app inloggen met hun Google-account, om zo de voortgang in het spel bij te houden. Daarbij krijgt de app echter volledige toegang tot het Google-account van de gebruiker. Dat is echter niet nodig: apps kunnen beperkte toegang tot een Google-account krijgen, juist om dit soort privacyrisico’s te voorkomen.Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat het bedrijf al die informatie ook echt opvraagt.Maar de vraag is hoe goed de servers van het bedrijf achter Pokémon Go zijn beveiligd. Als een hacker toegang heeft tot de servers van Niantic, kan hij mogelijk ook aan de gekoppelde Google-accounts.

Geen probleem met Android

Niantic bevestigt het probleem, maar zegt dat er in de praktijk geen informatie is opgehaald van Google-accounts. Het probleem zal spoedig worden opgelost volgens Niantic. Gebruikers hoeven daarvoor niets te doen, maar bezorgde gebruikers die zichzelf willen beschermen kunnen de app in de tussentijd verwijderen van hun Google-account.

De Android-versie van Pokémon Go lijkt niet te zijn getroffen. Ook gebruikers die een Nintendo-account gebruiken om in te loggen ondervinden geen problemen.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password