Intellivision kondigt nieuwe console Amico aan, verschijnt 2020

Intellivision Entertainment kondigde dit weekend tijdens de Portland Retro Gaming Expo de nieuwe console Amico aan. Het apparaat staat gepland voor een release in 2020.

In mei dit jaar hintte Intellivision al dat het bedrijf bezig was met een nieuwe console. Nu is bekendgemaakt dat dit de Amico is. De console heeft twee draadloze controllers met touchscreen die boven op het apparaat kunnen worden gelegd om op te laden. In totaal kunnen acht controllers worden gebruikt, waarbij ook mobiele telefoons werken om games te besturen.

De Amico is gericht op 2D-games die geen geweld bevatten. Zo hoopt het bedrijf een product op de markt te zetten die “ouders willen kopen”. Om het nog aantrekkelijker te maken heeft Intellivision gekozen om de games aan te bieden voor maximaal acht dollar. Overigens worden er geen ports van games op andere platformen aangeboden. Wel staan remakes van klassieke Intellivision-, Atari- en iMagic-games op de planning, met onder andere Moon Control, Burgertime, Lode Runner, ToeJam and Earl, Spelunker en Pong.

In de Verenigde Staten gaat de Amico op 10 oktober 2020 lanceren voor een prijs tussen de 149 en 179 dollar. Meer details en officiële afbeeldingen worden begin deze week nog verwacht.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password