Injustice 2

Injustice 2
Injustice 2
Release Datum:Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Injustice 2 is het vervolg op het succesvolle Injustice: Gods among us. De game is ontwikkeld door Netherrealm studios, die ook verantwoordelijk zijn voor de Mortal Kombat reeks. Hierdoor kent de game dan ook gelijkenissen met deze serie, en dat is natuurlijk een positief gegeven.

Story Time

Het verhaal van Injustice 2 speel zich af enkele jaren na het eerste deel. Superman zit na zijn poging om over de wereld te heersen, opgesloten in een “red sun” gevangeniscel, waardoor zijn krachten in toom worden gehouden zodat hij niet kan ontsnappen. Echter is er ondertussen een nog groter gevaar opgedoken in de vorm van Brainiac, die alle kennis op aarde wil verzamelen, en vervolgens de planeet wil vernietigen, zodat deze kennis zeldzaam en meer waardevol wordt. Om dit te voorkomen zullen verscheidene superhelden en superschurken moeten samenwerken om de aarde te redden.

Het verhaal wordt verteld door cutscenes die naadloos overgaan naar het gevecht, dat je uiteraard zelf mag spelen. Na het gevecht zal de gameplay wederom naadloos overgaan in een cutscene. Tijdens het verhaal kan je af en toe ook kiezen met wie je zal gaan vechten, waardoor de loop van het verhaal aangepast wordt. Na het uitspelen van de story mode krijg je echter nog de kans om de alternatieve scene’s te spelen, hierdoor hoef je geen enkel detail van het verhaal te missen.

Superkrachten

De gameplay van Injustice is nog steeds hetzelfde als in Injustice: Gods among us, en is daardoor grotendeels vergelijkbaar met Mortal Kombat. Dit uit zich doordat je op dezelfde manier combo’s en special moves kan uitvoeren zoals ook in Mortal Kombat het geval is. De game is dan ook erg makkelijk te leren, meer vergt wel wat oefening om te masteren. Hierdoor is de game leuk voor zowel casual spelers als hardcore fighting game fans. De game volgt niet het klassieke ronde systeem zoals in andere fighting games het geval is. Injustice 2 volgt hier het voorbeeld van Killer Instinct waarin zodra een levensbalk leeg is, het personage neergaat en overschakelt naar zijn of haar tweede levensbalk. Hierbij moet het andere personage het blijven doen met zijn overblijvende leven. Dit zorgt er dan ook voor dat de matches niet worden onderbroken door een nieuwe ronde te starten. Hierdoor wordt je dan ook niet uit het gevecht en je concentratie gehaald, wat natuurlijk voor erg spannende gevechten kan zorgen.

In elk gevecht beschik je ook over een supermeter balk. Deze wordt tijdens een gevecht langzaam gevuld, wanneer deze vol is kan je gebruik maken van een superaanval die uniek is voor elk personage. Wanneer je deze aanval activeert volgt er een zeer spectaculaire aanval die uiteraard erg veel schade veroorzaakt, wat natuurlijk het tij doen keren van het gevecht. Let echter wel goed op je timing, want deze superaanvallen zijn te blokken, waardoor je ook meteen je hele balk verkwist wanneer je aanval mislukt. Al is dit natuurlijk wel een pluspunt, want dit betekend meteen ook dat je zelf ook ertegen kan verdedigen.

De supermeter balk kan je echter niet enkel gebruiken voor superaanvallen. Deze kan ook gebruikt worden om je speciale aanvallen sterker te maken. Een volle balk bestaat uit vier segmenten, die je kan inzetten om vier verschillende aanvallen te verbeteren. Daarnaast kan je deze ook verdedigend gebruiken met de intentie om een aanval te vermijden. Deze manier van spelen levert meerdere tactische opties op, waardoor je altijd zal moeten nadenken over wanneer je de supermeter wilt gebruiken.

Een andere functie van deze balk is de “clash” feature. Wanneer je dit activeert zullen de twee personages clashen, en een deel van je supermeter inzetten. Win je een clash die je zelf hebt geactiveerd dan zal je een deel van je levensbalk terugvorderen. Verlies je deze clash dan zal je tegenstander je schade toebrengen. Let er echter wel op dat je de ingezette delen beiden wel kwijt bent. Je kan echter ook opteren om niets in te zetten, zodat je nog steeds je aanvallen kan verbeteren of nog steeds een superaanval kan uitvoeren. Ook hierbij moet je dus goed nadenken, en beslissen wat in jouw voordeel is.

Multiverse

Wanneer je klaar bent met de story mode is de offline pret echter nog niet afgelopen, want Injustice 2 beschikt over nog een andere belangrijke mode, de Multiverse-modus. In deze modus vind je verscheidene dagelijkse, wekelijkse challenges, en zelfs challenges die na een paar uur alweer vernieuwen. Hierdoor blijft er altijd wel iets te doen in Injustice 2. Deze challenges worden gepresenteerd als een oneindige hoeveelheid alternatieve aardes uit andere universa. Elke aarde heeft zo zijn eigen eigenschappen en situaties die jij moet zien te overkomen. Lukt je dit dan kan je credits en nieuwe gear voor je personages unlocken. Daarnaast is dit ook de perfecte modus om je personage omhoog te levellen, want alle gear items hebben een minimum level dat een personage moet hebben om deze te kunnen gebruiken. Gelukkig levellen de personages snel wanneer je deze in eender welke modus gebruikt.

Naast dat je personages een andere look kan geven met deze gear stukken, geven ze ook een boost op je stats. Zo kan je strength, defense, health, en ability verbeteren door betere gear te verzamelen en te equippen. Gear kan zowel na een gevecht gegeven worden als beloning, of kan je unlocken door “mother boxes” (loot boxes) te openen. Ook deze verkrijg je door challenges of gevechten te completen in de multiverse mode, de story mode of door de tutorials van specifieke personages te doorlopen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze mother boxes aan te kopen via credits die je verdient na een gevecht.

De gear die je krijgt bij het openen van een mother box is echter wel volledig random. Je kan dus niet kiezen om gear te kopen voor een bepaald personage. Je moet dan ook over  een stevige portie geluk beschikken om de juiste gear voor het juiste personage te verzamelen. Wanneer je wel over de juiste gear beschikt, wordt je personage veel sterker in de multiverse-modus, waardoor je steeds moeilijkere challenges zal aankunnen, en waar je dan natuurlijk ook weer betere beloningen door kan verdienen.

Multiplayer

Naast al het singleplayer geweld beschikt de game natuurlijk over zowel local als online multiplayer. Online blijft de game erg vlot speelbaar, de servers zijn zeer stabiel en  ik heb dan ook geen enkele keer last gehad van lag. Gelukkig, want het is natuurlijk geweldig om met jouw Batman, iemand zijn of haar Superman in elkaar te timmeren. Injustice 2 heeft zowel unranked als ranked matches, en een king of the hill mode, waarbij de winnaar steeds mag blijven spelen tot iemand die persoon onttroond, iets wat enorm bevredigend is wanneer je hierin slaagt.

Injustice 2 bevat ook een guild systeem. Hier kan je erg makkelijk zelf je eigen guild opstarten of simpelweg een andere guild joinen. Je kan dus samen met vrienden een guild maken en zo samen guild challenges uitspelen waarbij ieder lid bonussen en mother boxes kan ontvangen als beloning wanneer je een guild challenge weet te completen. Verder kan je hier ook speciale multiverses spelen die enkel voor guilds beschikbaar zijn, waarin je exclusieve guild mother boxes kan winnen.

Conclusie

Injustice 2 neemt alles wat Injustice: Gods among us, goed maakte en voegt hier enkele verbeteringen en extra’s aan toe. De game kent een zeer sterke story mode. Ook de multiverse mode is erg verslavend, en zorgt ervoor dat de game erg lang speelbaar blijft. Combineer dit met een zeer goede online mode en je hebt een fighting game die erg lang interessant zal blijven.

Good

  • Sterk verhaal
  • Multiverse-modus
  • Gemakkelijk te leren
  • karakters aanpassen met gear

Bad

  • Geluk nodig om de juiste gear te pakken te krijgen
  • Niet alle personages zijn even interessant
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Lost Password