In de NVIDIA Studio: april-driver wordt gelanceerd samen met nieuwe NVIDIA Studio-laptops en uitgelichte 3D-artiest

Deze week In de NVIDIA Studio lanceren we de NVIDIA Studio Driver van april met optimalisaties voor de populairste 3D-apps, waaronder Unreal Engine 5, Cinema4D en Chaos Vantage. De driver ondersteunt ook nieuwe NVIDIA Omniverse-connectors van Blender en Redshift.

Digitale da Vinci’s die hun doeken willen upgraden, kunnen meer te weten komen over de onlangs aangekondigde Lenovo ThinkPad P1 NVIDIA Studio-laptop of de Asus ProArt Studiobook 16, MSI Creator Pro Z16 en Z17 oppikken – allemaal nu verkrijgbaar.

Deze updates maken deel uit van het NVIDIA Studio-voordeel: drastisch versnelde creatieve 3D-workflows die essentieel zijn voor de uitgelichte In de NVIDIA Studio-creator van deze week, Andrew Averkin, lead 3D environment artist bij NVIDIA.

April brengt Studio Driver superkrachten
De NVIDIA Studio Driver van april ondersteunt veel van de nieuwste creatieve app-updates, te beginnen met de langverwachte lancering van Unreal Engine 5.

NVIDIA RTX GPU’s ondersteunen Lumen – UE5’s nieuwe, volledig dynamische globale belichtingssysteem – voor zowel software als hardware ray tracing. Samen met Nanite krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om games en apps te maken die enorme hoeveelheden geometrische details bevatten met volledig dynamische globale belichting. Tijdens GTC vorige maand introduceerde NVIDIA een bijgewerkte Omniverse Connector die de mogelijkheid biedt om de brongeometrie van Nanite-meshes te exporteren vanuit Unreal Engine 5.

Unreal Engine 5 ondersteunt een groot aantal NVIDIA-technologieën via plugins die beschikbaar zijn gesteld door Epic Games. RTX-versnelde ray tracing en NVIDIA DLSS in de viewport maken het eenvoudiger en sneller om nieuwe ideeën uit te werken en te verfijnen. Voor het eindproduct zorgen diezelfde technologieën voor prachtige ray traced graphics, terwijl AI hogere framerates mogelijk maakt. Met NVIDIA Reflex in UE5 hebben pc-games op RTX GPU’s een onvoorstelbaar lage latency.

NVIDIA real-time denoisers bieden real-time prestaties, waardoor de efficiëntie van art pipelines toeneemt. RTX global illumination elimineert lange wachttijden voor offline lightmap- en light probe-baking. Met de verwerkingskracht van RTX GPU’s, een reeks officiële UE plugins en de volgende generatie UE5, zijn er geen grenzen aan creatie.

Maxon’s Cinema 4D versie S26 bevat geheel nieuwe doek- en touwdynamica, versneld door NVIDIA RTX GPU’s, waardoor kunstenaars sneller digitale onderwerpen kunnen modelleren met meer realisme.

Extra functies zijn OpenColorIO, een nieuwe camera en verbeterde modelleringstools.

Chaos Vantage, ondersteund door real-time ray tracing exclusief voor NVIDIA RTX-GPU’s, voegt normal map-ondersteuning toe, een nieuwe functie voor het converteren van texture-modellen naar klei om te focussen op belichting, en ambient occlusion voor schaduwen.

NVIDIA Omniverse Connector-updates geven real-time workflows nieuwe functies en opties. Blender voegt nieuwe blend shape I/O-ondersteuning toe om ervoor te zorgen dat gedetailleerde, veelzijdige onderwerpen op de juiste manier worden geautomatiseerd en geanimeerd. Plus, nieuwe USD-scale maps ontsluiten grootschalige cinematische visualisatie.

Blender en Redshift hebben hydra-gebaseerde rendering toegevoegd. Kunstenaars kunnen nu de renderer van hun keuze gebruiken binnen de viewport van alle Omniverse-apps.

Nieuwe Studio Driver, ontmoet nieuwe Studio-laptops 
April brengt ook een nieuw Lenovo mobiel werkstation in de NVIDIA Studio line-up, plus de beschikbaarheid van drie andere.

De Lenovo ThinkPad P1 heeft een dun en licht ontwerp, een 16-inch paneel en indrukwekkende prestaties, aangedreven door GeForce RTX en NVIDIA RTX professionele graphics, uitgerust met maximaal de nieuwe NVIDIA RTX A5500 Laptop GPU.

Studio-laptops van andere partners zijn onder andere de onlangs aangekondigde Asus ProArt Studiobook 16, MSI Creator Pro Z16 en Z17, die nu allemaal te koop zijn.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password