In 2019 nieuwe Xbox One zonder discs

Journalist Brad Sams, die doorgaans gewaardeerd wordt omwille van zijn betrouwbaarheid en connecties met Microsoft insiders, is weer met wat nieuwe informatie naar buiten gekomen omtrent de toekomstplannen van Xbox. Zo zou Microsoft in 2019 een nieuwe versie van de Xbox One S willen uitbrengen. Het opvallendste aspect aan die nieuwe versie is het gebrek aan een disc drive.

Volgens Sams wil Microsoft in 2019 een erg goedkoper Xbox One S uitbrengen, hetgeen kan door de disc drive achterwege te laten. Men mikt dan op een prijskaartje van 199 dollar of zelfs minder. In combinatie met de Xbox Game Pass hoopt men zo een goedkoop maar stevig aanbod te hebben voor gamers.

Samen met de nieuwe Xbox One S, die mogelijk ook wat kleiner zou zijn dan het huidige model, zou ook een “disc-to-digital” programma gelanceerd worden. Dat maakt het mogelijk om discversies van games naar een retailer te brengen en in te ruilen voor een downloadcode voor de game in kwestie. Wie momenteel dus vooral discversies heeft van games, kan op die manier indien gewenst ook nog aan de slag met de nieuwe Xbox One S.

Sams zei voorts ook nog dat Microsoft nog een andere, nieuwe versie van de Xbox One S wil lanceren. Die behoudt de disc drive, maar zou op enkele andere aspecten besparen om zo opnieuw een aantrekkelijker prijskaartje te kunnen realiseren.

In hoeverre dit werkelijk de plannen van Microsoft zijn, valt nog af te wachten, maar Sams is zoals gezegd een gerespecteerd journalist met de nodige connecties. Daarnaast passen deze plannen goed in de richting die Microsoft al een tijdje bewandelt met Xbox.

Deze nieuwe Xbox One S heeft overigens niets te maken met de nieuwe Xbox console(s) voor 2020 of de streaming box waar Microsoft aan zou werken. Dat betreft hardware voor de “volgende generatie”, die dus in 2020 zou arriveren. 2019 is dan bedoeld om de laatste levensfase van de Xbox One kracht bij te zetten.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password