Immortals of Aveum is nu verkrijgbaar

Electronic Arts en Ascendant Studios hebben vandaag de baanbrekende singleplayer first-person magic shooter genaamd Immortals of Aveum uitgebracht. De game speelt zich af in een origineel fantasy-universum en is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Steam en Epic Games Store.

Immortals of Aveum maakt gebruik van Unreal Engine 5.1 en is ontwikkeld door Ascendant Studios, een onafhankelijk team van ervaren ontwikkelaars van wie het werk bekroond is met meerdere BAFTA- en Game of the Year-prijzen. De game wordt uitgegeven onder het EA Originals-label en voert spelers naar een bloederig fantasy-universum dat onvergetelijke personages en een modern cinematisch verhaal combineert met intense magische actie, verkenning en puzzels.
Het verhaal
Immortals of Aveum 
vertelt het verhaal van Jak (Darren Barnet), die ontdekt dat hij een met magie doordrenkte ’Unforeseen’ is. Hierdoor belandt hij met tegenzin midden in een razende oorlog. Onder leiding van de machtige General Kirkan (Gina Torres) en een elite-orde van battlemages genaamd de Immortals, besluit Jak een eeuwenoud artefact aan te nemen. Hiermee kan hij drie kleuren magie – blauw, groen en rood – leren beheersen. Met machtige tovenaars en legioenen soldaten aan beide zijden van de Everwar, staan Jak en de Immortals voor de uitdaging om de geheimen van Aveum te ontrafelen. Wil hij het tij van de Everwar keren, moet Jak de confrontatie aangaan met Sandrakk, de machtige krijgsheer van Rasharn, en zijn mysterieuze luitenant The Hand.

“Ik heb Ascendant Studios opgericht met het idee om een first-person magic shooter te maken die je het gevoel geeft een machtige battlemage te zijn,” zegt Bret Robbins, CEO en Game Director bij Ascendant Studios. “We hebben een team van wereldklasse samengesteld dat heeft leren werken met Unreal Engine 5 en zowel een verbazingwekkend gevechtssysteem als verhaal van de grond af heeft opgebouwd, ondanks de tegenspoed van covid. Dit was de meest geweldige ervaring in mijn carrière tot nu toe. Samen met onze partners bij EA Originals hebben we onze dromen kunnen verwezenlijken en dit wilde idee werkelijkheid gemaakt.”

De gameplay
Immortals of Aveum
 laat spelers aan de slag gaan met bloederige gameplay boordevol actie. Vaardigheden worden op de proef gesteld in snelle en toegankelijke, maar tegelijkertijd diepgaande gevechten. Legioenen Rasharnian-troepen staan spelers in de weg, terwijl ze meer dan 25 verschillende unieke spreuken, doordachte combo’s en goed getimede counters leren gebruiken. Dankzij een uitgebreid voortgangssysteem met meer dan 80 unieke Talents, zijn er talloze wegen voor spelers om zichzelf te ontwikkelen en ontstaan er nog meer manieren om vijanden te verslaan. Spelers worden beloond wanneer ze verschillende speelstijlen uitproberen en kunnen rekenen op een razendsnel tempo waarin magie een centrale rol speelt, zowel tijdens het aanvallen als verdedigen.

De wereld van Aveum biedt ook een uniek fantasy-universum met rijke verhalen, puzzels en bijzondere locaties. Van de weelderige bossen van Lucium tot de besneeuwde toppen van Kalthus en lavagrotten van Calderas. Spelers kunnen meer dan een dozijn verschillende biomen verkennen die allemaal vol zitten met levendige vijanden, extra activiteiten, boss fights en nog veel meer. Dit doen ze samen met verschillende grootse personages, die tot leven gebracht worden door een ongelooflijk getalenteerde cast van AAA-beroemdheden, waaronder Gina Torres (“Suits”, “Firefly”) als General Kirkan, Darren Barnett (“Never Have I Ever”, “Gran Turismo”) als Jak, Antonio Aakeel (“Slow Horses”, “I Came By”) als Devyn en Lily Cowles (“Roswell”, “New Mexico”, “Call of Duty: Black Ops Cold War”) als Zendara.

“Ascendant Studios heeft met Immortals of Aveum alle regels bij het maken van een FPS-game overboord gegooid,” aldus Jeff Gamon, General Manager van EA Partners. “Al sinds de start van EA Originals in 2016 zijn we een voorstander van studio’s die nieuwe manieren van spelen ontwikkelen. Met name studio’s die niet bang zijn om te veranderen en op een missie te gaan om spannende, hoogwaardige titels voor spelers te maken. Bij EA vinden we het geweldig om te zien hoe gamers vertrouwde wapens aan de kant leggen en een sigil oppakken om een magische strijd te voeren in deze verfrissend nieuwe, uitdagende en actievolle kaskraker van het getalenteerde team van Ascendant!”

Prijzen en beschikbaarheid
Immortals of Aveum
is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via de EA app, Steam en Epic Games Store tegen een adviesprijs van € 59,99 (pc) en € 79,99 (consoles). Spelers die de Deluxe Edition aanschaffen voor € 69,99 (pc) of € 89,99 (consoles) ontvangen een unieke sigil, drie ringen, twee armbeschermers en drie totems die helpen in de strijd om Aveum te redden*. EA Play Pro-leden krijgen automatisch toegang tot de Deluxe-editie op de EA app.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password