Immortals Fenyx Rising DLC: Myths of the Eastern Realm

Immortals Fenyx Rising DLC: Myths of the Eastern Realm
Immortals Fenyx Rising DLC: Myths of the Eastern Realm
Release Datum:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

En we zijn er weer met een review over Immortals Fenyx Rising, deze keer over de tweede DLC die deel uitmaakt van de Season Pass: Myths of the Eastern Realm. Deze keer gaat het om een iets meer verhaalgedreven uitbreiding dan de eerste DLC. Ik geef jullie met plezier mee wat ik er van vond!

Let’s go East

Om je geheugen nog eens op te frissen, kan het altijd interessant zijn om even de originele review nog eens door te nemen alsook de review over de eerste DLC: A New God. Deze eerste uitbreiding was een effectief vervolg op het einde van de originele game maar qua verhaal was het wel heel beperkt, A New God was dan ook voornamelijk gefocust op het puzzelaspect van de game. Myths of the Eastern Realm focust zich dan weer meer op het verhaal. Alleen speel je deze keer niet met Fenyx en gaat het om een heel ander verhaal als in de originele game. Deze keer speel je met Ku en krijg je niet te maken met de Griekse mythologie, maar met de Oosterse, zoals de titel het eigenlijk al zegt.

Ku zijn verhaal is wel heel gelijkaardig aan dat van Fenyx, hij ontwaakt op een willekeurige plaats met al zijn kameraden rond hem maar ze zijn in steen veranderd. Klinkt natuurlijk heel bekend als je de originele game hebt gespeeld. Ook ziet hij een grote berg die vernield is door een Scar, een scheur in de lucht. Klinkt als iets wat onze goede vriend Typhon ook niet vies van was. Wat wel verschillend is, is dat Ku geen Goden moet gaan zoeken om te redden. Deze keer ontmoet hij één God en één bekende Oosterse krijger. Die zullen hem helpen in zijn opdracht om de wereld, of het Oosten toch, te redden.

Two of a Kind

Hoe verder ik de DLC speelde, hoe meer ik het gevoel kreeg dat ik met een Aziatische Fenyx aan het spelen was. Ku zijn combat skills zijn identiek aan die van Fenyx met de uitzondering van het God Seal systeem. Deze zorgt ervoor dat je met de hulp van de Blades of Huang Di en de Axe of Yan Di twee van de goddelijke krachten verbeteren. Ook het upgraden van je uitrusting, wapens en het maken van potions is identiek hetzelfde. Alleen de naamgeving van de materialen die je nodig hebt, is veranderd. De Oosterse wereld die je kan ontdekken is wel weer prachtig gedaan en bestaat uit twee eilanden die je van kop tot teen kan uitpluizen. Alleen is er deze keer niet zoveel te doen als in de originele game. Geen Vaults of Tartaros met oneindige puzzels. De enige puzzels die je deze keer krijgt voorgeschoteld zijn die van het verhaal zelf. Best een verademing na A New God gespeeld te hebben. De vijanden die je tegenkomt zijn ook vrijwel hetzelfde, maar dan in een ander jasje. Een cool jasje weliswaar, maar ze zijn op exact dezelfde manier te verslaan als de Griekse versies.

Ondanks ik met Fenyx na een tijdje spelen toch een soort band had opgebouwd, had ik dat bij Ku helemaal niet. Zijn personage voelde vrij ‘leeg’ aan, alsook de andere personages die je tegenkomt. Eén van mijn negatieve punten in de originele review was de voice acting. En ook nu, sloeg dat weer enorm tegen. Voornamelijk de twee draak figuren die je leert kennen, ik kreeg er letterlijk koude rillingen van… Maar dat kan dan weer een persoonlijke smaak zijn natuurlijk!

Conclusie

Zoals je kan lezen, is Myths of the Eastern Realm eigenlijk bijna een identieke kopie van de originele game in een ander (Oosters) jasje. Eigenlijk best jammer want hier zat best veel potentieel in. Zowel de combat set, het upgraden van je uitrusting, de vijanden als de puzzels zijn voor toch bijna 95% hetzelfde. En dat voelt helaas een beetje ‘goedkoop’ aan, zelfs voor een uitbreiding van de game. Het verhaal op zich was oké, maar leek me eerder iets dan in de tweede schuif lag en ook wel eens kans verdiende. Ondanks dit alles blijft het wel een leuke game want Immortals Fenyx Rising wist wel heel veel goede dingen te doen in de originele game. Die hebben ze duidelijk hergebruikt maar zoals het gezegde luidt: “Why change a winning formula?”.

Myths of the Eastern Realm is trouwens de tweede DLC van de Season Pass. Dat wil zeggen dat er nog eentje zit aan te komen. Ook die DLC zal hier aan bod komen bij Gamebrain! Wist je trouwens dat er gratis demo te vinden is van Immortals Fenyx Rising op alle stores?

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Lost Password