Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Als je ooit een fan bent geweest van de iconische Hot Wheels-speelgoedauto’s, dan is de kans groot dat de nieuwste game van Milestone, Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged, een nostalgische trip voor je zal zijn. Deze game slaagt erin om de nostalgie van het racen met speelgoedauto’s op waanzinnige tracks naar de digitale wereld te brengen. Ontwikkeld door Milestone, belooft deze nieuwe game het succes van zijn voorganger voort te zetten en de spelers een nog boeiendere ervaring te bieden. 

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is een vervolg op de originele 2021-game en biedt een hele nieuwe campagne, Creature Rampage, die zich richt op de populaire beesten van Hot Wheels die in de loop der jaren in speelgoedvorm zijn verschenen. Deze game bevat een grote verscheidenheid aan levels, van eenvoudige tijdritten tot knock-out races, elk met een test van je rijvaardigheden in spannende en chaotische races.

Gameplay

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged bouwt voort op het sterke fundament van het origineel. De game heeft enkele nieuwigheden toegevoegd aan de gameplay. Het toevoegen van driften, springen, dubbele sprong en zijwaartse dash wijzigt de kern gameplay van de game aanzienlijk. Deze nieuwe mechanics zorgen ervoor dat de races boeiender zijn dan ooit tevoren, want nu moet je niet enkel gewoon over een track racen, maar ook tactisch te werk gaan. Kunnen springen opent nieuwe mogelijkheden tijdens de races, zoals het ontwijken van obstakels en het nemen van shortcuts om kostbare seconden van je tijd af te snoepen. Het springen voegt een leuke dynamiek toe aan de races en geeft spelers meer controle over hun voertuigen. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om een stevige zijdelingse duw uit te voeren tegen je tegenstanders. Driften is essentieel in de vele bochten en bochten van de verschillende circuits en stelt spelers in staat om snelheid te behouden en naar de eerste plaats te racen. Het is een bevredigende mechanic die goed is uitgevoerd en zorgt voor een leuke, spectaculaire ervaring.

Dit voegt tactiek toe aan de races, omdat je nu je rivalen van de baan kunt stoten en zo de overwinning kunt behalen. Doe dit wel op het juiste moment en op de juiste plek, want anders kan je zomaar jezelf van de baan flikkeren, en dat wil je natuurlijk niet. Deze nieuwe mechanics brengen de races naar een hoger niveau en zorgen voor een intense en spannende ervaring.

Hot Wheels

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged biedt een uitgebreide selectie van voertuigen om uit te kiezen. Van klassieke Hot Wheels-auto’s tot motorfietsen en ATV’s, er is voor elk wat wils. De game heeft een veel ruimere keuze aan meer dan 130 verschillende voertuigen, inclusief gelicentieerde voertuigen uit Fast and Furious, Back to the Future, en Knight Rider om uit te kiezen. Elk voertuig heeft zijn eigen unieke eigenschappen en statistieken, waardoor spelers kunnen kiezen voor de machine die het beste bij hun speelstijl past. Daarnaast kunnen spelers hun favoriete voertuigen upgraden met behulp van het vaardigheidssysteem, waardoor ze hun eigenschappen verder kunnen aanpassen en personaliseren. Dit geeft spelers de vrijheid om hun eigen race-ervaring te creëren en hun voertuigen te verbeteren naar hun eigen voorkeuren.

De Hot Wheels speelgoedautootjes ogen trouwens geweldig. Ze ogen enorm realistisch, en daarmee doel ik niet dat ze goed lijken op de echte auto’s waarop ze gebaseerd zijn, nee, ze lijken effectief op het speelgoed waarop deze gebaseerd zijn. Met andere woorden: je ziet duidelijk dat je met speelgoed auto’s aan het rijden bent. Het zorgt voor een unieke en (voor de oudere gamers onder ons) nostalgische sfeer, want je hebt doorheen de gehele game het gevoel alsof je met het Hot Wheels speelgoed aan het spelen bent. Je ziet echt dat de wagentjes bestaan uit gegoten metaal gecombineerd met plastieken onderdelen. Sterker, wanneer je wat te wild rijdt en veel raakt tijdens een race zal je aan het einde van de race zelfs zien dat er stukjes verf van je wagen zijn gegaan, en wordt het onderliggende metaal zichtbaar, net zoals je vroeger wat te wild met je speelgoed auto’s had gespeeld. Het oogt geweldig en het draagt bovendien geweldig bij aan het speelgoed sfeertje van de game. Bovendien krijg je na elke race geld, wat je kan gebruiken om nieuwe auto’s uit de store te kopen, welke gepresenteerd worden in de originele Hot Wheels verpakking, geweldig!

Campagne Modus

De singleplayer deel van het spel heet Hot Wheels Creature Rampage en deze keer is daadwerkelijk een klein verhaal dat voornamelijk op jongere spelers is gericht. Het wordt gepresenteerd via enkele getekende en ingesproken sequenties en verbindt de bijna 100 verschillende races op een nette manier. Deze modus biedt een leuke manier om de verschillende racemodi te ervaren en te leren kennen. Hoewel het verhaaltje voor de volwassen gamers niet bijzonder interessant is, is het wel een mooie extra om jongere gamers aan te sporen pm de campaign te spelen. Kinderen zullen smullen van het verhaaltje, het is modern en “cool” gebracht waardoor kinderen net wat langer geboeid zullen blijven door af en toe een verhaaltje als afwisseling van het racen voorgeschoteld te krijgen. De volwassen gamers zullen het dus vooral van de gameplay en nostalgische sfeer moeten hebben, en dat is zonder twijfel voldoende om gamers op leeftijd geboeid te houden, want er is genoeg variatie tijdens de beschikbare races in de campaign. Het valt echter wel een beetje op dat de game net wat meer ontwikkeld is met kinderen op het oog. De races zijn opvallend makkelijker dan in het vorige deel. Gelukkig valt dit op te lossen door de moeilijkheidsgraad hoger te zetten waardoor de game ook voor volwassenen voldoende uitdaging biedt.

Aan het einde van elk gebied in de campaign modus, moet je een eindbaasgevecht aangaan, wat erop neerkomt dat je over een circuit racet, terwijl je doelen raakt om de gezondheid van een eindbaas te verminderen. In alle eerlijkheid voelen deze events voor mij een beetje overbodig aan, want in feite ben je hier gewoon een tijdrit, met targets die je makkelijk kan raken, aan het uitrijden. Voor kinderen zal dit ongetwijfeld een pak spannender aanvoelen, maar voor de volwassen gamers zijn de boss battles niet bijzonder spannend of uitdagend.

Naast de campagnemodus is er ook een uitgebreide multiplayermodus, zowel lokaal als online. Spelers kunnen het opnemen tegen vrienden in split screen multiplayer of deelnemen aan online races met spelers van over de hele wereld. Er zijn verschillende multiplayermodi beschikbaar, waaronder Elimination, Waypoint, Crash Derby en Drift Master. Deze modi zorgen voor een leuke en competitieve multiplayer-ervaring en verlengen de levensduur van het spel. Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is dan ook bijzonder goed geschikt voor een gezellig gameavondje met vrienden.

Tot slot heb je ook nog een trackbuilder, waarin je doorheen de verschillende beschikbare landschappen zelf een circuit mag bouwen met stukken Hot Wheels banen. Hiermee maak je in een mum van tijd een toffe track, die je vervolgens nog eens online kan delen. Hierdoor zal je dus nooit circuits te kort komen, want je kan ze zelf maken, of banen spelen die andere gamers gemaakt hebben.

Conclusie

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged is een geslaagde opvolger van het originele Hot Wheels Unleashed. Met verbeterde gameplay, nieuwe mechanics en een uitgebreide selectie aan voertuigen biedt de game een zeer gepolijst, snel, leuk en robuust racevervolg dat op alle juiste manieren voortbouwt op zijn voorganger. De visuele presentatie is verbluffend en brengt de charme van de Hot Wheels-speelgoedlijn tot leven. Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged een must-have voor fans van arcade racing games en liefhebbers van Hot Wheels. Dankzij een grotere focus op kinderen met de campaign modus, en het nostalgisch tintje voor volwassen gamers, biedt het een ervaring die leuk is voor jong en oud.

Good

  • Prachtige visuals
  • De auto's ogen net als het echte speelgoed
  • Grote verscheidenheid aan beschikbare Hot Wheels auto's

Bad

  • Saaie Boss Battles
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password