Homeworld 3’s nieuwe Roguelike-geïnspireerde multiplayermodus – War Games – en verhaallijn onthuld op Gamescom

Homeworld 3, het aankomende deel van de legendarische, bekroonde sciencefiction-strategiereeks die in februari 2024 wordt gelanceerd, onthulde deze week op gamescom 2023 zijn nieuwe op roguelike geïnspireerde multiplayermodus “War Games”. War Games voegt een volledig nieuwe strategische co-op ervaring toe die de game verder laat gaan dan de singleplayer campagne door creatief gebruik te maken van roguelike gameplay mechanics. Daarnaast is de volgende evolutie van storytelling in de geliefde RTS-serie onthuld via een gloednieuwe verhaaltrailer die eerder deze week tijdens Opening Night Live 2023’s is gedebuteerd. Homeworld 3 wordt in februari 2024 gelanceerd op PC en is verkrijgbaar via Steam en de Epic Games Store, of spelers kunnen de fysieke Collector’s Edition pre-orderen.

Blackbird Interactive en Gearbox Publishing hebben ook plannen aangekondigd voor modding in Homeworld 3 en een samenwerking met mod.io; Homeworld: Deserts of Kharak, een prequel op de klassieke Homeworld-games, uitgebracht op Epic Games Store die gratis verkrijgbaar is tot 31 augustus; en een officieel Homeworld-vinyl uitgebracht in samenwerking met Laced Records.

De volledige details van alle Homeworld-franchiseaankondigingen van deze week vind je hieronder:

Nieuwe coöp Homeworld 3 Multiplayer Mode: Oorlogsspellen
Het nieuwe speltype War Games in Homeworld 3 biedt spelers een herspeelbare RTS-ervaring die verder gaat dan de campagne. War Games combineert de RTS-gameplay van Homeworld met roguelike-inspiratie en kan solo of samen met maximaal drie spelers worden gespeeld.

met in totaal maximaal drie spelers. Spelers kiezen een startvloot en leiden deze door een reeks van drie willekeurige gevechtsuitdagingen. Commandanten die hun vloot succesvol managen en de doelstellingen halen, worden beloond met Artefacten die kunnen worden gebruikt om schepen te verbeteren. Spelers verdienen ook ervaring om extra Artefacten en startvloten vrij te spelen die de uitdaging fris houden. De Homeworld 3 War Games-modus blijft ook na de lancering evolueren via optionele uitbreidingen met premium content.
Het verhaal van Homeworld 3 onthuld in nieuwe filmtrailer
De eerste blik op de verhaallijn van Homeworld 3 ging in première tijdens de Opening Night Live 2023 en toont een geheel nieuw verhaal dat zich tientallen jaren na de gebeurtenissen van Homeworld 2 en de gouden eeuw van galactische welvaart afspeelt. De filmtrailer biedt ook een eerste blik op de dreigende bedreiging voor de Hiigaran-vloot: de Incarnate-factie. Daarnaast werpt de onlangs onthulde concept art van Homeworld 3 een nieuw licht op twee belangrijke personages, Imogen S’jet en Isaac Paktu.

Modding en samenwerking met mod.io
Blackbird Interactive en Gearbox Publishing werken samen met mod.io om de creativiteit van de modding-community te ontsluiten. Modders kunnen hun eigen content creëren en delen met andere spelers. Bij de lancering krijgen spelers de tools om schepen aan te passen en hun eigen levels te bouwen voor Skirmish Mode binnen de Unreal game editor, inclusief het plaatsen van megalieten, grondstoffen en andere objecten om compleet unieke slagvelden te ontwerpen die vervolgens gedeeld kunnen worden met de community.

Door deze samenwerking met mod.io wordt gecureerde content beschikbaar gemaakt om creaties van de community gemakkelijk te verkennen. In zowel de Epic Games Store als op Steam kunnen spelers nieuwe creaties van de community vinden en downloaden zonder de Homeworld 3 spelclient te verlaten.

Homeworld: Deserts of Kharak nu gratis verkrijgbaar in Epic Games Store Homeworld: Deserts of Kharak, een prequel op de klassieke Homeworld-games, is van 24 tot en met 31 augustus gratis te koop in de Epic Games Store. In deze RTS over de grond moeten spelers hun vloot samenstellen en naar de overwinning leiden op het verschuivende zand van Kharak, waar gevaar op de loer ligt bij elke duin.

Homeworld Vinyl van Laced Records
Laced Records en Gearbox Entertainment hebben een samenwerking aangekondigd om de beroemde muziek van Homeworld Remastered en Homeworld 2 Remastered op vinyl uit te brengen. Alle muziek is speciaal gemastered voor vinyl en zal worden geperst op zwaargewicht vinyl.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password