Hitman: The complete first season

Hitman: The complete first season
Hitman: The complete first season
Release Datum:Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:

Agent 47 is weer terug van weggeweest in deze nieuwste titel uit de Hitman-reeks. Hitman werd deze keer uitgegeven in verschillende episodes, die telkens in een andere stad plaats vinden. Nu zijn al deze episodes gebundeld tot één retail uitgave in Hitman: The complete first season.

Hitman speelt zich af in het begin van Agent 47’s carrière. Het verhaal laat zien hoe  Agent 47 zijn handler, Diana Burnwood ontmoet. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan door middel van cutscenes aan het begin en einde van elke episode. Het verhaal is echter niet bijster interessant en bestaat voornamelijk uit uitleg over hoe en waarom je een opdracht moet uitvoeren. Persoonlijk heb ik graag een game met een sterk verhaal, maar in Hitman is dit gelukkig geen gemis. Hitman draait dan ook niet om het verhaal, maar om de gameplay, en deze is gelukkig ijzersterk.

Hitman is geen game waarin je zo maar eventjes als een gek door een level raast en iedereen omlegd. Nee, Hitman is een game die enige finesse vereist. Om te slagen in je opdracht zul je deze rustig en doordacht moeten uitvoeren. Je omgeving verkennen is een must, want hierdoor kan je verschillende manieren ontdekken om te infiltreren om zo bij je target te raken. Zo ontdekte ik door een gesprek af te luisteren, dat een privé detective een afspraak had met één van mijn targets. Ook werd in dit gesprek duidelijk waar hij te vinden was, waarna ik uiteraard deze persoon een bezoekje heb gebracht.

Nadat ik deze detective gevonden had moest ik een manier bedenken om deze info nuttig te gebruiken. Het is dus nodig om over al je stappen goed na te denken, want dit bepaald natuurlijk hoe succesvol je bent in je opzet. Ik besloot om hem eerst even te observeren alvorens ik mijn slag zou slaan. Ik ben naast deze detective op een bankje gaan zitten met een krant, waardoor ik een telefoongesprek tussen hem en mijn target kon afluisteren. Hierdoor kwam ik dan ook te weten waar deze twee hadden afgesproken. Met deze info kon ik dan ook aan mijn opdracht beginnen. Ik heb hem gevolgd tot in een eenzaam steegje, waarna ik hem snel maar geruisloos heb uitgeschakeld, en zijn bewusteloze lichaam heb verborgen. Ook heb ik natuurlijk zijn outfit gestolen en aangetrokken, want niets werkt zo goed als de perfecte vermomming. Het geluk wou dat mijn target en de detective elkaar nog nooit in levende lijven hadden ontmoet, waardoor ik zijn plek kon innemen en zo dicht bij mijn target te raken. Gelukkig wou ze de afspraak regelen op een plek zonder pottenkijkers, waardoor ik haar heb kunnen liquideren zonder getuigen en zonder ook maar één spoor achter te laten.

Deze situatie is echter maar een klein voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. Elke level en elke target kan je op meerdere manieren completen. ZO is het mogelijk om je target vergiftigen met ratten vergif , te wurgen of door middel van een valstrik. Wat dacht je bijvoorbeeld van een exploderende golfbal? Hierdoor beschikt de game dan ook over een erg grote herspeelbaarheid. Ikzelf speel niet snel een level of een game 2x na elkaar uit, maar Hitman nodigt je uit om dit wel te doen dankzij deze talrijke opties. Hitman is dan ook één van de weinige games die er in slagen om mij een level meerdere keren te laten uitspelen, gewoon om te kijken op welke andere manieren je de level kan uitspelen. En dit zonder ook maar één moment te vervelen. Dit geld trouwens voor alle levels uit de game. Hitman bevat zes episodes en dus ook zes verschillende missies. Dit klinkt op zich niet als een hele hoop, maar vanwege de opzet van deze game en de herspeelbaarheid heb je hier absoluut genoeg aan. Deze game zal dan ook niet snel gaan vervelen.

Alle levels zijn prachtig weergegeven, en brengen je naar zeer diverse plekken op de aarde. Zo zul je in deze game onder andere Parijs, Sapienza in Italië, en het Marokaanse Marrakesh bezoeken. Elke level is uniek opgebouwd en voelt authentiek aan. Helaas is er toch een klein probleempje, waar men de mist mee ingaat. Zo spreken alle personages die je tegenkomt perfect Engels met een dik Amerikaans accent. Jammer, want dit komt de geloofwaardigheid natuurlijk niet ten goede. Ik begrijp natuurlijk dat men de game verstaanbaar wou maken, maar dit kan natuurlijk ook perfect door het gebruik van de echte taal en ondertitels. Voor mij persoonlijk is dit dan ook een klein minpuntje.

Een ander probleem is het feit dat de game erg lange laadtijden kent. Telkens je een missie begint zal je enige tijd naar een laadscherm moeten staren. Hetzelfde geld voor wanneer je iets fout doet in de game, waardoor je even een vorig opgeslagen punt wil herladen. Telkens zit je op een erg lang laadscherm te turen. Op zich is het natuurlijk wel een voordeel dat dit mogelijk is, zeker wanneer je een level zonder enige fout wil uitspelen. Maar deze lange laadtijden halen je natuurlijk uit de ervaring. Ook het saven van je game – wat je ten alle tijden kan doen – duurt net iets te lang. Het opslaan duurt een 30-tal seconden, wat net als de lange laadtijden je weer uit de game haalt. Nog een minpunt is het feit dat je altijd online dient te zijn om de game te spelen. Want enkel op deze manier kan je scores behalen. op zich is dit geen probleem, maar wel wanneer de servers even eruit liggen, of wanneer je de verbinding verliest, want hierdoor pauzeert de game tijdelijk, tot jij weer verbinding weet te maken. Gelukkig zijn dit dan ook de enige minpunten uit deze game, dus laat deze zeker de pret niet onderdrukken.

Naast de story mode bevat Hitman nog enkele andere modes. De Escalation mode voegt nieuwe vereisten toe aan levels die je reeds eerder hebt uitgespeeld. Waardoor er op deze manier nieuwe missies beschikbaar zijn in elke level.  Hier moet je in de levels nieuwe targets gaan uitschakelen, en vaak ook nog eens op een specifieke manier. Een andere mode is Elusive Targets. In deze mode moet je een target gaan doden, maar je krijgt hier maar één enkele kans voor. Slaag je hier niet in, dan kan je deze nooit meer opnieuw proberen. Hierdoor is deze mode dan ook extra spannend, want niemand wil natuurlijk dat je target weet te ontsnappen.  Deze targets zijn ook maar een beperkte tijd beschikbaar, waardoor je snek moet handelen indien je deze wil voltooien. Gelukkig brengt IO met regelmaat nieuwe targets naar de game. Tot slot keert de Contracts mode uit Hitman: Absolution terug. In deze mode kan je zelf missies uitwerken, en deze online delen, waarna andere spelers jouw opdracht kunnen spelen. Hierdoor bevat de game een oneindig aantal missies om te spelen. Al zijn deze natuurlijk niet allemaal even interessant, maar dat is logisch natuurlijk, aangezien niet iedereen even creatief is. Maar het is natuurlijk wel een leuke toevoeging.

Audiovisueel weet de game hoge ogen te scoren. Alle omgevingen en personages zijn prachtig en sfeervol weergegeven, waardoor de game een lust is voor het oog. Hierdoor is het dan ook erg leuk om de omgevingen te verkennen, en te genieten van de mooie gebieden waarin je, je bevind. Ook over het geluid heb ik niets dan lof, alle geluiden klinken zoals dit hoort, en de voice actors doen, hun werk goed.

 

Conclusie:

Hitman: The complete first season is een waardig vervolg geworden. Deze release voegt alle episodes uit het eerste seizoen samen op één disc. Dankzij de grote herspeelbaarheid van deze game, zal Hitman: The complete first season fans van de Hitman-reeks lang zoet weten te houden.

[bol_product_links block_id=”bol_589c8fdbdc2b9_selected-products” products=”9200000065127425,9200000065127423,9200000065127427″ name=”Hitman: The complete first season” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Good

  • Grote herspeelbaarheid
  • Prachtige graphics
  • Veel vrijheid met ruimte om te experimenteren

Bad

  • Lange laadtijden
  • Online connectie vereist
  • Zwak verhaal
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password