Hitman 3: Season of Pride

Hitman 3: Season of Pride
Hitman 3: Season of Pride
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Het is weer tijd om Agent 47 strak in het pak te steken en het tweede deel van de Season Pass te gaan ontdekken. Deze keer is het de beurt aan Seven Deadly Sin: Pride. Een huurmoordenaar zijn draagt een zekere trots met zich mee en in dit deel kan je bewijzen of je de echte Apex Predator bent. Dit samen met nog een hele hoop andere content.

Act II: Pride

Bij elke DLC herbezoeken we een level van het spel maar dan op een heel andere manier. Vorige keer konden we Dubai nog eens helemaal gaan uitspitten op zoek naar munten. Deze keer gaan we terug naar Chonqing in China. Gekleed in je nieuwe Narcissus suit en op zoek naar een pauw. Want welk dier is nu fierder dan een pauw? In je nieuwe kostuum zie je er zelf ook een beetje uit als een pauw. Eens je ‘The Peacock’ hebt gevonden presenteert hij je twee wapens om je targets mee neer te halen. Je krijgt altijd een gemakkelijke optie en een moeilijke. Je kan The Peacock enkel trots maken door uiteraard het moeilijke wapen te kiezen. Als je voor het makkelijke wapen kiest, is hij enorm teleurgesteld in jou en dat laat hij ook duidelijk merken. Afhankelijk van wat je kiest doorheen de drie Escalations verandert de conversatie ook met The Peacock. Je kan elke Escalation ook altijd resetten dus als je eerst eens door alle makkelijke wapens wilt gaan dan kan dat perfect. Of eventueel een mix van beide? Voor ieder wat wils!

The Sebastian Principle

Deze maand kregen we ook weer een nieuwe Escalation in Dubai. En zowaar de makkelijkste die ik tot hiertoe al gespeeld heb. Maar deze levels fungeren eerder als een tutorial level waar je op drie manieren hetzelfde target kan neerhalen, Sebastian dus. Moet je per se de stappen volgen die worden aangegeven? Zeker niet, je kan nog steeds zelf kiezen hoe je tot bij je target geraakt. Maar het is wel eens fijn om gewoon te doen wat er staat zonder alles zelf te moeten uitzoeken. Deze Escalation is trouwens ook een heel goede manier om het Dubai level te leren kennen of bepaalde shortcuts vrij te spelen.

The Icon

Om de zoveel tijd krijgen we ook de kans om vanuit Hitman 3 oudere levels van Hitman 1 en 2 te spelen. Deze keer is The Icon aan de beurt die zich afspeelt in Sapienza. The Icon was in Hitman 2 een extra missie naast het hoofdverhaal. De bedoeling is om een filmster neer te halen terwijl hij zijn nieuwe film aan het filmen is in Sapienza. Enige probleem is dat hij een kostuum draagt voor de film dat kogelvrij is. Je zal dus echt dichtbij moeten geraken om hem onder de grond te steken. Maar dat is voor onze Agent 47 uiteraard geen probleem. Voor mij persoonlijk niet per se de meest interessante level dat ik al gespeeld heb in de trilogie, maar it did the job.

The Pasqual Consortium

Soms kunnen we Agent 47 al eens een dagje rust gunnen en het sniper team het vuile werk laten doen. Deze nieuwe Escalation speelt zich af in Mendoza en moet je dus je handen zelf niet vuil maken. Voor wie het level redelijk kent weet dat er een sniper team een oogje in het zeil houdt voor het feestje dat aan de gang is. Als er iets misloopt kunnen zij meteen op afstand het gevaar uitschakelen. Ze krijgen hun orders door via een earpiece, en van zodra Agent 47 dit kan bemachtigen ligt het sniper team volledig in jouw handen. Het enige wat je dan nog moet doen is het doelwit scannen met je camera en zeggen wanneer ze mogen knallen. Uiteraard wordt elk niveau van de Escalation ook moeilijker. Zo mag je op het tweede niveau niet van suit wisselen en in het derde niveau moeten alle lijken verborgen worden. Naast de Pride DLC voor mij persoonlijk al een van de leukere Escalations die ik al gespeeld heb.

Elusive Targets

The Iconoclast

Ook deze maand krijgen we weer twee Elusive Targets om te vermoorden. Elusive Targets zijn tijds gelimiteerde doelwitten die je op eender welke manier mag voltooien. Je krijgt ook maar één kans, van zodra minstens één objective is voltooid krijg je geen tweede kans meer.

The Iconoclast kan je vinden in Mendoza. Na alle moorden die Agent 47 al op zijn kerfstok heeft staan, kan je wel eens verwachten dat er ook een huurmoordenaar wordt ingehuurd om achter zijn gat te zitten. En The Iconoclast zou een van de beste zijn op de markt. Maar is ze beter dan 47? Waarschijnlijk niet, maar dat ligt volledig in jouw handen.

The Black Hat

Voor The Black Hat reizen we terug naar Parijs uit de eerste Hitman game uit de trilogie. De anonieme hacker is aanwezig op de grote modeshow en is van plan om serieus wat roet in het eten te gooien. Tijd dus om hem een bezoekje te gaan brengen op de zolder van het kasteel en hem daar ook ineens te laten liggen.

Het volledige level van Parijs uit de eerste Hitman is trouwens ook volledig gratis te spelen nu. Elke maand krijgen we een ouder level in Hitman 3, voor diegene die deze zouden gemist hebben. En Parijs is zeker een aanrader.

Featured Contracts

En uiteraard kunnen we ons deze maand ook weer verwachten aan een hele resem featured contracts om uit de kiezen die gemaakt zijn door de community zelf. En hand picked door de studio. En wie fan is van de podcast Spawn On Me moet hier zeker is een kijkje nemen.

Conclusie

Hoewel ik het gevoel had dat de content deze maand wat trager op gang kwam heb ik me toch weer enkele uren kunnen bezighouden in Hitman 3. Een game die ik nog lang niet beu ben, zeker als je weet dat er voor de komende 5 maanden nog extra content staat te wachten. En wie weet wat kunnen we erna nog verwachten. Act 2: Pride is net zozeer als Act 1: Greed een absolute aanrader.

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password