Hitman 3: Season of Greed

Hitman 3: Season of Greed
Hitman 3: Season of Greed
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Dat de Hitman reeks bakken vol content heeft naast de gewoonlijke verhaalmissies is geen geheim meer denk ik. Ook met Hitman 3 hebben ze met de Season Pass nog heel wat in petto. Het eerste deel, The Season of Greed, is recent gelanceerd en wij hebben de kans gekregen om deze eens te testen. Wat deze Season Pass nu juist allemaal inhoudt en of het de moeite waard is, geef ik jullie heel graag mee in deze DLC review.

Act I: Greed

Het deel dat met elke DLC release in de spotlight zal staan is een onderdeel van The Seven Deadly Sins, je weet wel de zeven duivelse zonden. Elke DLC zal dus een nieuw thema krijgen hierrond, startende met Greed, oftewel hebzucht. Dit deel speelt zich af in het Dubai level, de hoogste toren ter wereld, die in een nieuw jasje is gestoken. Zoals je misschien kan raden heeft hebzucht redelijk vaak te maken met geld. Dus zijn grote delen van het level bezaaid met gouden munten en hebben veel elementen een gouden gloed. Ook Agent 47 hebben ze in een strak pak gestoken dat bekleed is met goud, dat je trouwens ook kan gebruiken in andere levels als je de Season Pass hebt aangekocht.

Zoals gewoonlijk krijg je één of meerdere targets die je moet gaan neerhalen. Maar deze keer heb je drie verschillende niveaus, Escalations genaamd. De eerste keer moet je maar één iemand vermoorden en dat per niveau krijg je meer doelwitten en krijg je extra beperkingen die het nog moeilijker maken. Zo mag je bijvoorbeeld niet van outfit veranderen of helemaal niet gezien worden. Voor elk doelwit dat je kan vermoorden krijg je Greedy Coins die hij of zij laat vallen. Deze kan je gebruiken bij de ingang van het level om een specifiek item te kopen dat je nodig hebt voor je volgende doelwit. Dat doe je door ze in een gigantische gouden kikker te stoppen en dan komt het item onder je voeten te liggen. Soms moet je iemand op een specifieke manier koud maken. Zo kan je in het eerste niveau een ceremonieel mes kopen om je laatste doelwit met een ‘lethal throw’ af te maken. Of je kan natuurlijk ook gewoon een schroevendraaier smijten die je overal kan vinden en je coins opsparen om het je in de volgende niveaus makkelijker te maken. Al bij al een heel interessante aanpak en ik ben benieuwd naar de andere Seven Deadly Sins! Dit deel is trouwens ook het enige deel dat effectief betalend is, de rest hieronder is voor iedereen speelbaar met of zonder Season Pass.

Berlin Egg Hunt

Dit Seasonal Event was helaas maar tijdelijk speelbaar van 30 maart tot 12 april. Maar voor mij persoonlijk wel de leukste van alle content deze maand. Hier moet je eerste The White Rabbit opjagen die je tot bij de dansclub brengt in Berlijn. Hier krijg je per niveau weer één of meerdere targets en elke target is verkleed als een Easter Rabbit. Een halfnaakte man in een flashy onderbroek met een bijhorend konijnenmasker dus eigenlijk. En dat is niet het enige gekke hier want naast dat je hier ook je eigen konijnen outfit niet mag inwisselen voor iets comfortabeler krijg je eigenlijk ook geen wapen om je targets mee uit te schakelen. Nee, je moet het doen met… paaseieren. Je kan ze in vier verschillende kleuren vinden en elke kleur heeft een ander effect op het slachtoffer. Rood is dan ook het meest voor de hand liggend en schakelt je target simpelweg uit waarmee je doel is voltooid. Je kan trouwens deze keer de dansclub zelf niet betreden, enkel het buiten gedeelte is beschikbaar in de Berlin Egg Hunt.

The Jinzhen Incident

Ook in Chonqging is een nieuwe Escalation te vinden vanaf 29 april. Deze keer ga je op een wraakmissie als hobo. In het verhaal van Hitman 3 werd duidelijk dat er in dit level heel wat wetenschappelijke en neurologische testen werden uitgevoerd op de daklozen. Nu ga je undercover als dakloze het gebouw infiltreren en de dokters een koekje van eigen deeg geven. Je mag trouwens ook hier niet van outfit veranderen dus je zal goed op je stappen moeten letten. Ook hier zijn er weer drie niveaus die telkens meer targets en beperkingen geven. Je gaat ook telkens van start zonder enige vorm van wapens, je zal dus zelf op zoeken moeten gaan naar de juiste wapens en items om je targets om te leggen.

Elusive Targets

The Collector

In The Season of Greed waren er ook twee Elusive Targets beschikbaar, dit zijn unieke targets die je op een specifieke manier moest aanpakken. De eerste is The Collector, beschikbaar van 9 april tot en met 19 april in Darthmoor. Hij is een verzamelaar van verschillende soorten kunst, maar met een gestoord kantje. Hij wil namelijk niet dat de vorige eigenaar van het stuk in leven blijft van zodra het in zijn bezit komt dus zal hij er eigenhandig voor zorgen dat hij de enige echte eigenaar is. Bij een Elusive Target krijg je altijd twee doelen, de eerste is uiteraard The Collector mollen en de tweede is het schilderij stelen, wat optioneel is. Van zodra één van de twee doelen is voltooid krijg je niet meer de optie om de missie te herstarten of te herplannen, dan is het enkel erop of eronder. Bij mij werd het net iets te heet onder mijn voeten nadat ik zijn nek naar de verkeerde kant heb gedraaid dus ben ik er maar gauw vandoor gegaan. Het schilderij kon me dan ook… gestolen worden. Snapt ‘m?

The Politician

De tweede Elusive Target was The Politician, beschikbaar van 23 april tot 3 mei. Deze keer ging je terug naar een level uit Hitman 2 dat tijdelijk beschikbaar was gemaakt voor dit contract. Het verhaal achter dit doelwit is iets minder spectaculair dan The Collector, kort samengevat gaat het om een corrupte politica die je moet uitschakelen. Maar er is wel een kleine twist, er zijn er namelijk twee. Ze gebruikt een body double om zichzelf te beschermen en het is dus belangrijk dat je de juiste van de twee neerhaalt. En bij dit soort missies zijn de targets niet uitgelijnd in het rood als je je Hitman vision gebruikt. Gebruik dus goed je omgeving om erachter te komen wie je effectieve target is en haal dan pas de trekker om.

Featured Contracts

Doorheen The Season of Greed zullen er ook 6 verschillende Featured Contracts zijn. Dit in samenwerking met Two Angry Gamers en Achievement Hunter. Zij hebben beide op een unieke manier het internet weten te winnen. Blijkt dat als je elke NPC van de hele level met een hamer neerslaat of iedereen elektrocuteert in hetzelfde plasje water dat ze specifieke contracts naar je zullen vernoemen. Best cool, toch?

Conclusie

Hitman 3’s Season of Greed heeft dus heel wat in petto zoals je kan zien. Heel fijn om te zien dat de studio toch altijd een manier vind om met dezelfde levels iets helemaal anders te doen en het toch uniek en creatief te houden. Mijn persoonlijk hoogtepunt was de Berlin Egg Hunt met als opvolger Act I: Greed. Dit tweede deel is trouwens het enige deel dat effectief betalend is en in de Season Pass is inbegrepen. De rest is in principe allemaal gratis. De Season Pass op zich kost ook maar rond de 30 euro voor de 7 DLC’s. De moeite waard zou ik zeggen!

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Lost Password