Hideo Kojima’s volgende spel is een samenwerking met Xbox Game Studios

Microsoft heeft een samenwerking aangekondigd met de beroemde spelregisseur Hideo Kojima, waardoor het volgende spel van de maker van Metal Gear Solid en Death Stranding in de Xbox-stal komt. Maar de aankondiging gaf geen details over wat het spel eigenlijk zal zijn, wanneer we er informatie over kunnen verwachten, of zelfs hoe het heet.

Xbox CEO Phil Spencer deed de aankondiging tijdens de Xbox/Bethesda showcase, waarbij hij een korte video afspeelde waarin Kojima het had over een samenwerking tussen zijn studio, Kojima Productions, met Xbox Game Studios om wat hij noemde een geheel nieuwe game te maken, en een die hij altijd al heeft willen maken. Kojima zei dat de cloud gaming-technologie van Xbox de titel mogelijk zal maken – maar zei er verder bijna niets over. Hij sloot zijn aankondiging af met de opmerking dat “het misschien nog even duurt, maar ik hoop jullie in de toekomst spannend nieuws te brengen.”

Berichten over een lek in de aanloop naar de Xbox/Bethesda showcase suggereerden dat er een Kojima aankondiging aan zat te komen, hoewel het veel meer details bevatte dan Kojima en Microsoft daadwerkelijk onthulden. Volgens het lek heet het spel Overdose, en is het een horrorgame die zich afspeelt naar Kojima’s geannuleerde Silent Hills, oorspronkelijk geteased met de korte speelbare advertentie P.T. Kojima heeft eerder gesproken over het willen maken van een horrorgame, dus dat idee komt nog steeds overeen met wat hij zei tijdens de showcase aankondiging.

Het lek meldde ook dat Overdose Margaret Qualley in de hoofdrol heeft, die eerder Mama speelde in Death Stranding naast een steeds groter aantal filmrollen. Het lijkt slechts een van meerdere games te zijn die Hideo Kojima in de maak heeft, met Norman Reedus die onlangs zei dat Death Stranding 2 in ontwikkeling is. Er is verder geen bevestiging gekomen, al maakte Kojima wel een grapje over de bevestiging op Twitter.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com