Hidden Through Time

Hidden Through Time
Hidden Through Time

Sommige games komen voort uit complexe ideeën, hebben ellenlange beschrijvingen nodig, vergen skill om uit te spelen, sommige games gaan simpelweg diep. Andere games daarentegen zijn de eenvoudigheid zelve. En dat is soms exact wat je zoekt of verwacht van een spel. Het moet immers niet allemaal meeslepend en indrukwekkend zijn. Soms wil je en verdien je gewoon een casual game met een hoge beloningsgraad. Daarvoor kan je vanaf nu terecht bij ‘Hidden Through Time’.

Hidden Through Time is een simpele point and click puzzelgame. Ik kan het spel best vergelijken met de bekende ‘Waar is Wally’-boeken. Je krijgt een lijst met gezochte voorwerpen en een kaart waar je die op moet zoeken. Dit varieert tussen personen, waar je vaak meerdere gelijkaardige van kunt terugvinden, en voorwerpen van allerlei soorten en maten. Het verschil uiteraard met eender welke gelijkaardige boek is dat er bij een game animatie te pas komt. De stijl van Hidden through time is speels en cartoonisch te noemen maar draagt op die manier wel bij aan de casual sfeer die deze game gebruikt.

Waar is alles en iedereen?

De game noemt niet voor niets ‘Hidden Through Time’. Je begint in het spel immers in de oertijd tussen de dinosaurussen en holbewoners. Van hieruit speel je kaart na kaart vrij die je stilaan meeneemt door de jaren heen. Zo passeer je de middeleeuwen, het wilde westen en het oude Egypte. De items en personen die je daarbij moet vinden zijn uiteraard gepast aan de setting en tijdsgeest. Onderaan je scherm krijg je een overzicht van de gezochte voorwerpen. Deze mag en kan je vinden in eender welke volgorde. Om het je iets makkelijker te maken krijg je, door een voorwerp te selecteren, een cryptische hint over de locatie. Dit is soms geen overbodige luxe aangezien je soms een enkele banaan of ei moet zoeken op een kaart met een kamp en een prehistorische jungle.

Hidden-maker

Eender wat je met het verhaal en de setting van zo’n game doet, eenmaal alles gevonden en elke kaart doorlopen heb je het allemaal gezien en gehad. De alternatieven zijn dan vaak om nieuwe spelvormen toe te voegen of de speler de kans te geven om zelf te bedenken en te creëren. Wel, dat laatste is terug te vinden bij Hidden Through Time. Je bent vrij om je eigen maps te creëren en online te zetten. Uiteraard kun je ook zelf anderen hun creatie uitproberen. De grootte, moeilijkheid en het al dan niet ontbreken van hints bij de objecten moet je er op eigen risico bij nemen. Bij het creëren van je eigen kaart heb je alle elementen van het spel tot je beschikking en ben je dus niet gebonden om een thema aan te houden. Daarbij kun je ook je eigen animaties instellen en zo wat extra moeilijkheid maar ook plezier en bezorgen aan de spelers. Dit gaat van minimalistische gebeurtenissen zoals plaatselijke bewegingen tot volledige wandelroutes. De mogelijkheden zijn ruim maar zeker niet eindeloos.

Conclusie

Dit is een game waar ik heel kort en bondig over kan zijn. De game bied niet veel meer aan dan wat luchtig vermaak maar dat is exact wat een speler van dit genre zoekt. De setting en vormgeving zijn speels en bijna kinderachtig maar ook dat is juist wat je juist hoort te verkrijgen in deze game. Het spel speelt vlot en biedt genoeg mogelijkheden om je van wat entertainment te voorzien. Het is echter geen spel waar je uren en uren aan kwijt zal zijn. Als gezellig tussendoortje zal deze game echter wel zeker smaken. De game bied aan wat je verwacht en wat hij beloofd. Het enige wat ik jammer genoeg wat mis is de mogelijkheid om online te filteren op taal. Ik heb immers niets aan een online kaart die de hints in het Chinees of Russisch tonen.

Good

  • doet alles wat het beloofd

Bad

  • maar is en blijft een simpel spel dat je snel beu bent
6.2

Aardig

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password