Het weekend van Gamebrain [#164]

Ken je dat gevoel dat die weekends in december altijd direct voorbij zijn? Wij ook! Sinterklaas, Kerst en nieuwjaar maken december best een leuke maand maar eentje met weinig tijd (om te gamen). Maar af en toe moet je daar eens tijd voor maken! Lees hier waarvoor wij dit weekend tijd hebben gemaakt om te kunnen gamen.

Dylan

Het begon eigenlijk bij een heel onschuldig berichtje dat ik stuurde naar een kameraad: “Zin om wat te komen kassen vanavond?”. Zoals je al kan raden was het antwoord “JA!”. Mezelf en deze kameraad hebben een traditie om bij elke Soul Calibur een hele boel eigen creaties te maken. Zoals onder andere de ninja’s van Mortal Kombat (ter voorbereidingen van MK11) en talloze personages van Star Wars (Count Dooku, Darth Maul, Jango Fett…).

Wie herken je nog allemaal?

Darth Maul is en zal altijd een baas zijn!

Ieders om de beurt probeerde we origineel te zijn en een nieuw character te maken, meestal gebaseerd op basis van series, films of games die we leuk vinden. Zo hebben we ook nog Luffy van One Piece en Edward Elric van Fullmetal Alchemist kunnen maken! Na één of twee nieuwe creaties te maken vochten we het uit in de arena. Zoals je misschien al weet kan je aan deze personages die je zelf maakt een vechtstijl hangen van een bestaand Soul Calibur personage. De vechtstijl van Siegfried past bijvoorbeeld perfect bij Cloud of die van Nightmare bij Sephiroth. Heb ik trouwens al gezegd dat Soul Calibur 6 echt een schitterende game is?!

Edward Elric in actie!

Nolan

Na het een tijdje te laten rusten en de lijst met games langer te zien worden, werd het weer eens hoog tijd om mijn trophy hunting draad weer op te pikken. Niet dat het online gamen met vrienden niet plezant is. Zoals het cruisen door Amerika in The Crew 2 of zombies neer schieten in Call of Duty Black Ops 4. Wekenlang liggen lachen en vloeken tegen elkaar. Ja ja, we hadden de tijd van ons leven.

Stunten in The Crew 2

Maar toch miste ik één ding. Het simpele maar oh zo geweldige toontje dat je te horen krijgt na al het gezwoeg. Dus ging ik dit weekend maar weer eens op jacht naar dit geluid van de geweldige trophies! Deze keer in de game My Hero One’s Justice. Hoewel ik redelijk streng en hard was in mijn review hierover, blijf ik nog altijd een zwak hebben voor de anime games. En deze zeker omdat het dan ook over een zeer goede serie gaat. Na het verhaal nog eens te hebben uitgespeeld met alle gevechten op A rank of hoger, dacht ik niet meer ver af te zijn van deze platinum. Maar niets was minder waar. Met nog 100 local matches en 50 online matches te spelen weet ik zeker nog wel wat doen volgend weekend.

Kies je favoriete Hero!

Dylan is een gamer in hart en ziel. Elk genre kan door hem geapprecieerd worden. Een goed verhaal is vaak belangrijker dan mooie graphics!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password