Het weekend van Gamebrain [#163]

Wie tegenwoordig geen idee heeft wat hij moet gamen zit in een situatie die ik niet kan begrijpen. Er zijn de laatste tijd zoveel goede games uitgekomen dat de gemiddelde gamer met een overaanbod zit. Sterker nog, een hoop van die games zijn niet alleen toptitels, het zijn toptitels waar je gemakkelijk weken aan kunt spenderen. Zoals we wel vaker zeggen bij Gamebrain: het weekend is te kort voor deze hobby.

Kevin:

Ik heb vooral tijd gestoken in de games voor mijn artikels. Zo kan je momenteel alles lezen over mijn ervaringen met Moonlighter. Ik moet toegeven dat ik een gamer met hoogmoed ben en mijn geluk wat te vaak op de proef stel. Wie de review heeft gelezen weet dat je al je schatten kwijt raakt als je KO gaat in een kerker. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe vaak ik in de valkuil ben gelopen om toch nog een extra ruimte te verkennen. Helaas loop je daardoor soms op een situatie in die je de das om doet. Het is nochtans die constante uitdaging gemengd met de voldoening van de schatten die ik WEL eens scoor te verkopen, dat me blijft boeien en terugtrekken naar de game.

Verder heb je vorige week mijn review kunnen lezen van Call of Cthulhu. Deze game begon zeker niet slecht maar verloor op zeker moment iets. Wat me echter toch terugtrekt naar deze game is het feit dat er niet veel trophies zijn die ik nog mis. Persoonlijk zie ik mezelf niet als een trophy-hunter maar als ik een platinum trophy kan scoren door wat plezier te hebben zal ik er niet over twijfelen. Helaas twijfel ik nog een beetje hoe ik de laatste trophy moet scoren. Deze game heeft een auto-safe functie die het experimenteren bemoeilijkt. 1 slechte keuze kan je hele strategie verpesten… Opeens zit ik dus met een moeilijke situatie in een makkelijke game.

Nolan:
Omdat het deze Zondag een feestdag was, heb ik maandag een dag vrij gekregen ter componsatie. Lekker een dagje extra kunnen gamen. Dit weekend heb ik dat gedaan met LEGO DC Supervillains. Nadat de story was uitgespeeld, was het tijd voor de free play. Elke missie nog eens herhalen met andere personages om zo tot de toen nog onbereikbare plaatsen te geraken. Na lang liggen ronddwalen in Gotham en Metropolis, kon ik eindelijk ook deze game verwelkomen in mijn platinum lijst.
Daarnaast werd het ook nog eens tijd om mij verder met Assassin’s Creed Odyssey bezig te houden. Want met de komst van Fallout 76 zou ik ook deze game platinum willen uitspelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want ik betrap me er toch telkens op dat ik na een tijd gewoon weer ergens bovenop klim om te genieten van het prachtige Griekenland dat zich voor mij uitstrekt. Ik denk dat ik in deze game al meer in de foto modus heb gezeten dan in het verhaal zelf.
Als derde en laatste game heb ik mij dit weekend even bezig gehouden met een “gouwe ouwe”. Namelijk The Binding Of Isaac. Wie niet bekend is met dit spel even een korte uitleg. Isaac is een klein jongetje dat moet weglopen van zijn moeder, omdat zij denkt dat God haar opdraagt te vermoorden. Isaac springt in een gat in de kelder en vanaf hier begint het spel. Een dungeon crawler waarin elke kamer een verassing is. Dit spel is tegelijkertijd een zegen en een vloek. Een zegen omdat het een prachtspel is dat iedereen eens gespeeld moet hebben. Een vloek omdat het echt moeilijk is. Ben je dood, begin je gewoon helemaal opnieuw waardoor ik al meerdere malen al vloekend het spel heb afgezet, om het vijf minuten later weer op te zetten. Het is een spel dat je echt niet loslaat en waarvan je wilt weten wat er gebeurd op het einde. Echt een must play voor iedereen.
Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password