Het weekend van Gamebrain [#162]

Monday is upon us once again! Tijd dus om te kijken wat onze redactie-leden dit weekend weer allemaal hebben gespeeld. Wij bij Gamebrain spelen momenteel met het idee om een eigen videogame te maken. Het zou gaan over een duivelse levensstijl waarin je 5 dagen per week moet opofferen eer je er 2 vrij krijgt. Die 5 opgeofferde dagen lopen trouwens aanzienlijk langzamer dan de 2 dagen die je ervoor in de plaats krijgt… Je voelt het dus al, een helse opdracht die je krijgt. Momenteel zitten we in de besprekingsfase maar op het moment lijkt het ons te eng om los te laten op het publiek. 

Nolan

Het weekend begon bij mij Vrijdagavond met een kleine housewarming. En omdat er verder deze week Just Dance 2019 op de reviewplanning staat, leek dit de perfecte moment om het spel uitbundig uit te testen. De meubels die nog maar net een vaste plaats hadden gekregen werden al terug opzij geschoven voor een dansvloer te maken. Veel meer over deze game wordt uitgebreider verteld in de review die dus later op de website verschijnt. Wat ik er wel over kan zeggen is dat de vrouwen er zot van waren en niet van voor de tv weg te krijgen waren, terwijl de mannen op de achtergrond mee konden lachen met de grappige taferelen die zich voordeden.

De dagen erna waren quality time met de vriendin. Omdat ik de chance heb mijn huis te mogen delen met een andere gamer, werd met quality time ook wel game time verstaan. Dus dat deden we ook. Dit weekend hebben we ons verder gewaagd aan de platinum van LEGO DC Supervillains. Dwalend door Gotham als the Joker en Harley ( cliché) maakte we de hele open wereld vrij van gouden legoblokjes, races en sidemissions. Nu hoeven we ons alleen nog te focussen op de geheimen die zich in de story mode bevinden.

Verder heb ik mij ook nog wat bezig gehouden met Assassin’s Creed Odyssey. Deze map blijft mij verbazen met zijn grootte. Bij elke regio dat ik vrijspeel denk ik weer een stapje dichter te zijn, maar het blijken nog heel veel stapjes te zijn die nog moet zetten. Een wandeling die ik persoonlijk niet erg vindt, aangezien het spel mij echt blijft boeien. Elk hoofdstuk laat mij meer en meer verdwalen in de verhalen van Cassandra en Alexios. Ik heb een sterk voorgevoel dat deze game mij nog lang gaat kunnen plezieren.

Jimmy

Dit weekend heb ik mijn tijd nogmaals besteed aan Dragon Quest XI. Mijn reis in dit avontuur heeft me deze keer door enkele zeer gevarieerde locaties geleid. Denk bijvoorbeeld maar aan The royal Library en het zeer koude Sniflheim. Gelukkig kwam ik op mijn pad genoeg vijanden tegen om lekker warm te blijven. Mijn reis was trouwens niet zonder resultaat, want dit weekend heb ik de laatste orbs weten te bemachtigen om bij Yggdrasil te kunnen raken. Dat zal echter iets zijn voor het volgende weekend, want er moet de komende dagen natuurlijk ook nog gewerkt worden.

Kevin

Waarom komen toptitels altijd tegelijk uit? Of toch wat ik persoonlijk goede games vind. Red Dead Redemption 2 (RDR2), Starlink, My Hero One’s justice, Lego DC supervillains, Disgaea 1,… meer dan teveel titels. Mijn backlog kan het amper of niet aan. Op dit moment ben ik bezig met 2 van deze kleppers: RDR2 en Starlink. Hoewel ik beide al redelijk heb gespeeld blijf ik met het gevoel zitten dat beide games slechts een tipje van hun waarde hebben getoond. Soms zijn games zo uitgebreid en veelzijdig dat het weekend onmogelijk lang genoeg kan zijn.

Toevallig heb ik deze 2 games op 2 consoles staan. RDR2 op de PS4, Starlink op de Switch. Waarom haal ik dat aan? Omdat ik lezers er graag aan herinner hoeveel veelzijdigheid er tegenwoordig is in de gameconsoles. Vroeger was er meer variatie in de titels en waren er meer exclusieve reeksen. Nu proberen consoles zich te onderscheiden door opties aan te bieden die de concurrent niet heeft. Uiteraard moet ik dit niemand meer uitleggen, maar het zorgt er wel voor dat mijn weekend zich nog steeds kan vullen met games. Er kan gerust iemand de tv inpalmen en ik zal gewoon de Arwing op de Switch laten schitteren in mijn hand. Zodra de tv vrij is straalt de PS4 en schieten cowboys in het rond naar hartelust.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password