Het weekend van Gamebrain [#161]

Wat brengt de maandag zoal met zich mee? Op de radio hebben ze het over de files die er weer staan en de werkweek die terug begint. Op tv schakelen ze terug over op hun weekprogramma en worden de films van het weekendmenu vervangen door soaps en reality-tv. In het algemeen merkt men dat de werkmens precies zijn schoenen met lood opvult en zich richting het werk sleurt. Jongeren doen dit ook maar dan richting de school.  Wij doen ook iets op maandag, wij bespreken nostalgie. Geen nostalgie van jaren terug, nostalgie van de afgelopen 2 dagen. Wat heeft onze vrije tijd weeral gevuld? Hebben we iets ontdekt dat de massa moet weten? Buiten de constante flow van nieuws, weetjes en review lees je bij deze onze passionele avonturen in gameland. Welkom bij het weekend van Gamebrain #161!

Kevin:

Niet ieder weekend kan vernieuwend zijn. Wie al eens vaker iets van mij leest weet dat ik een gigantische backlog heb en dat ik deze graag weg wil. Is dit daarom het enige wat me bezig houdt? Nee hoor. Zoals zo vaak zijn we bezig met nieuwe games te testen. Bij deze daarom even een primeur. op 30/10 lees je van mij mijn volgende review over de horror-survival RPG: ‘Call of Cthulhu’. Ik kan en mag hier nog niets over kwijt alleen dat ik mijn weekend er volledig aan heb gespendeerd.

Nu ja, volledig weekend… De tijd dat mijn PS4 opstond was in het teken van deze nieuwe titel. Gelukkig bezit ik ook nog de Switch en blijf ik tijd en verwondering spenderen in Zelda (ja ik geniet langzaam en smaakvol van goede games!) en Cat quest (ja ook deze blijft in die kat-egorie…..). OK, sorry voor de vreselijke woordspeling maar het spel loopt er van over en het is aanstekelijk.

Nolan:

Met een weekje verlof was dit weekend één van de meest productieve weekends sinds lange tijd op vlak van gaming. Te beginnen met vrijdagavond, waar mijn playstation weer lekker warm aan het draaien was op het prachtige Griekse landschap in Assassin’s Creed odyssey. Een franchise die mij al sinds de eerste game meesleurt in verbazing. In plaats van mij te richten op het verhaal, besloot ik deze keer wat op verkenning te gaan om locaties vrij te spelen. Iets wat mij langer bezig hield dan ik in gedachten had, want al snel waren we vier uur verder. Deze game had mij zo ondergedompeld in zijn mooie wereld, dat ik bijna was vergeten mijn vrienden te joinen in black ops 4, voor de start van het dubbel xp weekend. Hier richtte we ons deze avond vooral op de classic multiplayer met een tiental rondes van team deathmatch.

Er wordt wel eens gezegd, dat als je een kater hebt, dat je moet starten met wat je de avond ervoor geëindigd bent. Dus zo gezegd zo gedaan. Met dezelfde vrienden op zaterdag terug afgesproken op Black ops 4. Deze keer waren de zombies aan de beurt. Knallend door de horde zombies, baande we ons een weg richting de eindbaas in de IX map. Jammer genoeg ook deze keer niet gelukt (ooit!).

Op zondag werd het dan weer enorm gezellig, toen een paar vrienden nog een late verjaardag kwamen vieren. In plaats van de traditionele boardgames, werd het nog eens tijd om onze algemene kennis op te krikken in de plezante party game “Knowledge is power”. Ook hierbij is het mij wederom niet gelukt om een spelletje te winnen. Dat hele ” jaartje ouder, jaartje wijzer” bleek in dit geval niet echt te kloppen.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password