Het weekend van Gamebrain [#160]

Het is een beetje met terugwerkende kracht maar wij van Gamebrain hopen op maandag altijd dat iedereen een fijn weekend had. Hopelijk hebben games hierin kunnen bijdragen en heeft iedereen weer genoeg gespreksstof om de werk- of schoolweek te vullen. Verhalen over skills in shooters, vooruitgang in RPG’s, spannende momenten in sport-games, eender welke ervaring, alles kan ons smaken. De voorbije 48 uren zijn voor ons, en vele anderen zonder twijfel, daarom weer veel te snel gepasseerd. Zoals onze wekelijkse gewoonte opdraagt willen we jullie ook vandaag weer voorzien van onze ervaringen.

Kevin:

Mijn PS4 draait tegenwoordig alleen nog maar warm door Dragon Quest XI. De terugkeer naar de basis in JRPG spreekt redelijk wat gamers in mijn vriendenlijst aan en ikzelf ben zeker geen uitzondering. Ik moet zeggen dat de game me blijft boeien hoewel ik aan mezelf moet toegeven dat ik erdoor met mezelf wordt geconfronteerd. Ik bedoel hiermee dat DQ wel wat strategisch inzicht en doorzetting van mij vraagt bij het spelen maar eigenlijk relatief weinig skills. Met momenten heb ik dan toch even de drang om mij te willen bewijzen en snel even te switchen (pun intended).

Wat pak ik dan zoal vast bij onze switch? Buiten de game van mijn vorige review ‘Cat Quest’ blijf ik ook nieuwe dingen testen. Mijn laatste nieuwe game, later deze week trouwens in review terug te vinden op Gamebrain: Monster Loves You!. Een Visual-Novel game. Sterker nog: mijn eerste visual-novel game! Een genre, in alle eerlijkheid, waar ik niet zo gek van ben… meer hier over in de review.

Verder vond ik afgelopen weekend dat het tijd was om te socializen. Wie kan daar het best voor over de vloer komen? Wat dacht je van onze Dennis, door velen ook bekend als Mandasperger op onze site? Hij kwam even naar mijn collectie zien en kijken welke tips hij nog voor me had. Hoewel ik hem had uitgelegd dat ik concrete plannen had om mijn backlog weg te werken en niet graag een solo-game opstart zonder er volwaardig in te investeren, kreeg hij mij tot 1 punt overhaalt. “Die Horizon Zero Dawn moet ge dringend eens proberen.” Dat deze de volgende titel op mijn lijst was deed de game niet genoeg eer aan volgens onze vriend. Zo gezegd en zo gedaan met als resultaat dat we beide weer een tijdje op mechanisch wild lopen te jagen. Bedankt Dennis!

Jimmy

Dit weekend heb ik weer eens een beetje meer kunnen gamen dan anders. Ik ben ondertussen vlotjes kunnen verhuizen, waardoor ik vanaf nu terug wat meer games kan gaan spelen. Goed, ik werk natuurlijk ook elke zaterdag gewoon bij Game Mania, maar tijdens de avond en op zondag kan ik deze tijd natuurlijk altijd even inhalen. En dat heb ik dit weekend dan ook gedaan! En dit met twee grote recente releases.

Allereerst heb ik mij verder gestort op Forza Horizon 4, die ik onlangs ook heb behandeld in onze review. Wie mij kent, of Gamebrain een beetje volgt, weet dat deze game vaak in dit artikel zal wederkeren. En dit omdat ik steevast aan elk deel opnieuw weer verslaaft raak. Er is voor mij dan ook niets leuker dan mij te verliezen in racen in combinatie met een goede Spotify playlist en bijgestaan door een lekkere tas verse koffie. Naar goede gewoonte heb ik deze game wederom met enkele vrienden online gespeeld, en dit met best wel enkele goede resultaten. Daar bleef het trouwens niet bij, want ook de singleplayer dient natuurlijk nog verder gespeeld te worden. Dit weekend heb ik enkele van de story missies afgewerkt, samen met enkele offline kampioenschappen en exhibition races, en dit terwijl ik natuurlijke nieuwe wagens aanschafte en hiervoor enkele nieuwe designs heb gemaakt. Je hoort het, ik blijf vlotjes bezig met deze game!

De tweede game die ik tijdens het weekend heb gespeeld is er eentje die nog maar net uit is. Je raad het al, Call of Duty: Black Ops 4. Goed, erg veel heb ik hem nog niet gedaan vanwege FH4, maar de matches die ik met mijn vrienden ondertussen heb gespeeld waren alvast weer leuk. Momenteel heb ik voornamelijk positief gespeeld op vlak van K/D Ratio, dus mij ga je voorlopig niet snel horen klagen. Al kan dit natuurlijk veranderen vanaf er meer en betere spelers online verschijnen.

Nolan

Na veel gevloek en getier, ben ik er dan toch in geslaagd om God of War 3 Remastered te platinumen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik meerdere malen heb getwijfeld om te stoppen met titan mode en het gewoon op makkelijk te spelen. Na de platinum was het weer tijd voor wat nieuws, namelijk Assassin’s Creed Odyssey. Het lijkt alsof de Griekse mythologie mij maar niet loslaat. Naast Assassin’s Creed houd ik mij ook bezig met een game die later deze week gereviewed zal worden door mij. Namelijk Call of Duty: Black Ops 4. Hier heb ik mij al vooral geamuseerd met de zombiemode samen met wat vrienden. Deze week worden ook de andere speltypes grondig getest. Al denk ik wel niet dat dit een spel wordt met een platinum voor mij.

 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password