Het vierde seizoen van eSports WRC sponsored by Hyundai gaat beginnen

Bigben en Kylotonn maken met trots bekend dat het nieuwe seizoen van eSports WRC Powered by Hyundai begint op 24 januari tijdens de legendarische Monte Carlo Rally, de openingsronde van het 2019 FIA World Rally Championship.

Vorig seizoen streden wereldwijd meer dan 6.000 spelers tegen elkaar in WRC 7, de officiële game van de WRC. Uiteindelijk wist Jon Armstrong uit Ulster, een échte coureur in de WRC 2-divisie, de grote finale van het kampioenschap te winnen.

Hyundai is al sinds het eerste seizoen partner van de competitie en levert ook dit keer weer de hoofdprijs, een Hyundai i20 met een waarde van € 20.000,-.

eSports WRC Powered by Hyundai staat als competitie open voor iedereen die een exemplaar bezit van WRC 7 op PlayStation 4, Xbox One of pc. Tussen januari en augustus worden 12 online-rondes gehouden waarin deelnemers punten kunnen verdienen. Vervolgens worden de 10 beste resultaten gebruikt om de 8 beste spelers te selecteren voor een grote live-finale.

Net als vorig jaar vindt er dit jaar ook weer een kampioenschap voor teams plaats. Vooraf samengestelde teams van maximaal 5 spelers strijden tegelijk met de kampioenschappen voor individuen om de tweede kampioenstitel voor teams te veroveren. Bij elke rally worden de punten van de 3 beste coureurs in het team aan de totaalscore van het team toegevoegd. In dit kampioenschap wordt voornamelijk gestreden tussen teams die al bekend zijn in de wereld van eSports racing games.

Thrustmaster biedt wederom ondersteuning aan eSports WRC Powered by Hyundai en zal voor de finale de meest realistische en overtuigende apparatuur leveren. Deze specialist in race-accessoires organiseert tijdens de competitie ook speciale evenementen, niet alleen voor deelnemers maar ook voor de fans.

Hieronder de kalender van dit seizoen:

Datum WRC eSports-ronde
24 – 27 januari Monte Carlo
14 – 17 februari Zweden
7 – 10 maart Mexico
28 – 31 maart Tour de Corse
11 – 14 april Wales Rally GB
25 – 28 april Argentinië
9 – 12 mei Catalonië
30 mei – 2 juni Portugal
13 – 16 juni Sardinië
11 – 14 juli Australië
1 – 4 augustus Finland
22 – 25 augustus Duitsland

Wie is dit jaar John Armstrong te snel af? Houd de resultaten van de eerste ronde van eSports WRC by Hyundai in de gaten en kies je favoriet!

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password