Het verhaalrijke actie-avonturenspel “The Tale of Bistun” is nu beschikbaar voor PC en Xbox.

Poolse uitgever IMGN.PRO, in samenwerking met Black Cube Games, is verheugd om vandaag aan te kondigen dat hun prachtige en boeiende action-adventure game “The Tale of Bistun” nu beschikbaar is voor Windows PC (via Steam), Xbox One, en Xbox Series X|S.

The Tale of Bistun is gebaseerd op het legendarische Perzische romantische epos “Khosrow and Shirin” en is niet alleen geïnspireerd op een iconisch stuk Iraanse literatuur, het is ook ontwikkeld door een Iraans team en bevat de stem van Shohreh Aghdashloo, een Emmy winnende en voor een Oscar genomineerde Iraans-Amerikaanse actrice met een indrukwekkend cv met rollen in film, televisie en videogames.

Op de steile hellingen van de berg Bistun ontwaakt een steenhouwer zonder herinnering aan wie hij is of hoe hij daar terecht is gekomen. Al snel ontdekt hij dat een plaag het leven uit de natuur perst, de plaatselijke fauna besmet en vijandig maakt. Aangemoedigd door een vreemd, smekend gefluister, reist de man tussen de echte wereld en de mysterieuze plaats van vergeten herinneringen, bekend als het Openbaringenrijk, op zoek naar antwoorden. Maar een kolossaal oud kwaad kijkt toe, wacht af, en het is niet blij dat zijn plannen worden verstoord.

Ondertussen vertelt een alwetende verteller over elke stap van de man en zijn diepste gedachten. Maar wie is hij? En hoe weet hij zoveel over de verwarde steenhouwer?
The Tale of Bistun volgt een steenhouwer met geheugenverlies op zijn reis naar de hellingen van de intimiderende Mount Bistun. Hij moet het opnemen tegen legioenen monsterlijke vijanden door middel van snelle gevechten en krachtige magische vaardigheden terwijl hij de echte wereld en de mysterieuze plaats van vergeten herinneringen, bekend als het Revelations Realm, verkent op zoek naar antwoorden. De hele tijd moedigt een mysterieuze stem hem aan om door te gaan, die elke stap van hem vertelt en zijn zoektocht door deze prachtige maar door ziekte geteisterde landen op de voet volgt.

Shohreh Aghdashloo (The House of Sand and Fog, The Expanse, Destiny 2, Mass Effect 2) leent haar vocale talenten aan The Tale of Bistun voor een boeiende voice-over die de hartverwarmende zoektocht van de hoofdpersoon inleidt en afsluit.

Aghdashloo heeft een lange carrière in verschillende media, met hoofdrollen in film, televisie en videogames. Aghdashloo voegt een extra laag van culturele authenticiteit toe aan een titel gemaakt door en gebaseerd op het Iraanse volk en hun culturele geschiedenis.

“Vandaag is een ongelooflijk spannende dag voor het hele team achter The Tale of Bistun,” zei Amin Shahidi, Black Cube Games team lead, animator en game designer.

“Dankzij de steun van IMGN.PRO hebben we de finish bereikt en kunnen we dit verhaal eindelijk delen met mensen over de hele wereld. We zijn ook ongelooflijk vereerd dat zo’n getalenteerde cast – waaronder Shohreh Aghdashloo en Marc Thompson – ons helpt om de wereld van The Tale of Bistun tot leven te brengen. We hopen dat jullie allemaal een geweldige tijd hebben!”

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password