Het Metro-universum breidt zich uit met de VR prequel Metro Awakening, in 2024 verkrijgbaar

ertigo Games kondigt vandaag tijdens de State of Play Showcase van Sony, in samenwerking met Deep Silver, Metro Awakening aan, een gloednieuwe verhalende VR adventure game die later dit jaar verkrijgbaar zal zijn op PlayStation VR2, Meta Quest 2/3 en PC VR. Metro Awakening is een prequel van Metro serie auteur Dmitry Glukhovsky en stort spelers de diepte van een post-apocalyptische wereld in, waar de sfeervolle verkenning, verhaalvertelling en stealth-gevechten gecombineerd worden.

“Dit origineverhaal is zo essentieel voor mij”, zegt Dmitry Glukhovsky. “Het voelt als terugkeren naar het fundament en de kern van de serie, en nu op het niveau dat VR-technologie kan brengen…”
Metro Awakening blijft dichtbij het hart van de serie met een gloednieuw op zichzelf staand verhaal en concept geschreven door Dmitry Glukhovsky, dat dient als prequel op het geliefde Metro 2033. Je stapt in de schoenen van Serdar, een dokter die zijn vrouw probeert te vinden in de door mutanten geïnfesteerde tunnels onder een vernietigd Moskou. Als Serdar navigeer je door een complexe verhaallijn die jouw geloof in het rationele op de proef stelt en je verleidt om het lot te omarmen en te worden wie je bestemd bent te zijn.

Glukhovsky dient ook als consultant voor het verhaal en de lore.

Metro Awakening neemt je zoals je kan verwachten van de serie, mee in een intens first-person avontuur, waarin overleven en stealth-actie worden verbeterd door geavanceerde VR-technologie. Reis af naar de dieptes van de ondergrondse wereld, bepakt en bezakt met de meest iconische overlevingsspullen uit de Metro-serie. Voel de paniek wanneer je wanhopig naar een gasmaskerfilter grijpt, voel je hart sneller kloppen wanneer je zaklamp knippert in het donker en voel elk moment van de intense combat.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password