Het filmische ruimteavontuur Fort Solis is nu uit op Mac

Ontwikkelaar Fallen Leaf heeft in samenwerking met Dear Villagers aangekondigd dat hun verhalende sciencefictiontitel Fort Solis vandaag uitkomt op de Mac via de App Store en Steam, nadat het in augustus was gelanceerd op PlayStation 5 en pc via Steam.

Fort Solis zal ook te zien zijn tijdens de Indie X livestream. Vandaag om 16.00 uur CEST krijgen kijkers van de livestream een voorproefje van de mysterieuze, op Mars gebaseerde thriller.

 
De Indie X showcase wordt elk jaar gehouden en er zijn veel van de spannendste opkomende indie-titels te zien op de livestream. Dit jaar wordt de show groter dan ooit, omdat Indie X samenwerkt met DevGAMM, een van de grootste B2B-evenementen voor videogames ter wereld. Indie X wordt opgesplitst in meerdere secties, met een internationale gamesshowcase, panel en Steam-verkoop ter ondersteuning van de eerste livestream. Elke getoonde game maakt ook kans om een van de Indie X-finalisten te worden, waardoor die titels nog meer in de schijnwerpers komen te staan.

“We zijn blij dat Mac-gamers eindelijk Fort Solis kunnen verkennen en het mysterie van de vermiste bemanning kunnen ontrafelen”, zegt James Tinsdale, Game Director bij Fallen Leaf. “We denken dat fans van klassieke sciencefictionfilms als Alien, Solaris, Moon en Sunshine zullen genieten van Fort Solis’ tot nadenken stemmende verkenning van de menselijke natuur terwijl deze zich uitbreidt over de sterren.”

“We vinden het geweldig dat we Mac-spelers een geheel nieuw soort verhalend sciencefictionverhaal kunnen bieden dat zich richt op filosofie en mysterie in plaats van actie of gevechten,” zegt Guillaume Jamet, hoofd publicatie van Dear Villagers. “We vinden het ook geweldig om dit jaar deel uit te maken van de Indie X-showcase, omdat Fort Solis het werk is van een klein team – niet dat je dat zou zeggen als je ernaar kijkt! De productiewaarden van de Unreal Engine 5 gaan door het dak!”

In Fort Solis kruip je in de huid van ingenieur Jack Leary, terwijl hij de langste nacht van zijn leven doorbrengt op een geïsoleerde mijnbasis op Mars. Verken het station Fort Solis in je eigen tempo en verzamel aanwijzingen uit de bunkers, laboratoria, bemanningsverblijven en het ruwe, stormachtige oppervlak om het mysterie op te lossen van wat er met de vermiste bemanning is gebeurd. Fort Solis maakt gebruik van de kracht van Unreal Engine 5 en biedt een meeslepende setting in de diepste uithoeken van de ruimte. Fort Solis heeft een eersteklas crew met Red Dead Redemption 2-hoofdrolspeler Roger Clark, Troy Baker (The Last of Us, Death Stranding) en Julia Brown (The Last Kingdom, World on Fire). Fort Solis dompelt je onder in een hard sciencefictiondrama zonder camerabewegingen, laadtijden of HUD. Aanbevolen specificaties voor het spel zijn de Mac line-up met M2-familie chips.

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password