HAWKED, de ultieme zoektocht naar schatten, is nu beschikbaar op pc, PlayStation en Xbox

Uitgever en ontwikkelaar MY.GAMES kondigt aan dat free-to-play-game HAWKED vanaf vandaag speelbaar is op pc via de MY.GAMES Launcher en Steam, in de PlayStation Store en in de Xbox Store.

HAWKED is een unieke extractieshooter waarin teams van maximaal drie spelers (of solo) zo snel mogelijk verschillende Artefacten moeten verzamelen om daarmee te ontsnappen van een afgelegen eiland genaamd X-Isle. Spelers (ook wel bekend als Renegades) gebruiken unieke vaardigheden en verschillende combinaties van builds om tegen elkaar te strijden. Op het eiland moeten spelers verschillende Artefacten veilig stellen. Deze kunnen alleen bereikt worden door te vechten met andere spelers, het oplossen van puzzels, valstrikken te vermijden en monsters te verslaan. Een nieuwe Dev Diary, opgenomen in Amsterdam, geeft spelers een inkijk in de creatie van de game en wat de ontwikkelaars heeft geïnspireerd om HAWKED te maken.
Het eerste team dat met genoeg Artefacten ontsnapt van het eiland, wint de game. Om ervoor te zorgen dat spelers elke sessie niet met lege handen naar huis gaan, kunnen ze ook kleinere schatten of andere waardevolle objecten verzamelen. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om hun personage te verbeteren.

“Tijdens het maken van HAWKED wilden we de ultieme zoektocht naar schatten creëren. Een game dat het gevoel van avontuur in elke speelsessie brengt, tegelijkertijd toegankelijk is en met een duidelijke focus op het creëren van een leuke ervaring in elke match. Daarbij hadden we consoles altijd vanaf het begin in gedachten. We kunnen niet wachten tot spelers samen van hun zoektocht genieten via cross-play, over X-Isle trekken om artefacten te bemachtigen en een legendarische schattenjager te worden,” zegt Andy Duthie, Executive Producer van HAWKED.

De lancering van de pc- en consoleversies gaat gepaard met de start van het eerste seizoen: “Issue #1”: Renegades. In Renegades gaan de speelbare helden op verkenning op het mysterieuze X-Isle met behulp van GRAIL, een organisatie gespecialiseerd in zoeken van schatten. Nieuwe geheimen en mysteries worden onthuld naarmate het verhaal zich verder ontvouwt. Het hoogtepunt van het seizoen is een explosieve climax die het volgende grote moment in het verhaal inleidt. In een recente roadmap zijn al meerdere toekomstige seizoenen (Issues) onthuld. Elk nieuw seizoen bevat nieuwe content en zorgt ervoor dat het verhaal zich verder ontwikkeld. Tot slot ondergaat de Early Access-versie van HAWKED een aanzienlijke update. Deze update brengt een nieuw ontworpen gebruikersinterface en veranderingen aan schiet- en bewegingsmechanismen met zich mee. De update is tot stand gekomen dankzij alle feedback die gebruikers tijdens de Early Access hebben achtergelaten.

Fight Dirty
Spelers moeten wapens en munitie verzamelen om andere spelers en monsters te verslaan tijdens PvPvE-momenten. Daarnaast kunnen spelers tactisch gebruik maken van de omgeving en andere sluwe tactieken om de overhand te krijgen op de tegenstanders. Kies zelf hoe je vijanden uit wil schakelen door hinderlagen op te zetten terwijl andere spelers puzzels oplossen, of door andere teams naar tombes te lokken die gevuld zijn met vallstrikken. Geen tactiek is te min als het gaat om het veiligstellen van een artefact.

Customize je Renegade
In HAWKED zijn er genoeg mogelijkheden om het uiterlijk van de Renegades te customizen. Spelers kunnen zich onderscheiden met een uitgebreide collectie aan kledingstukken, kapsels en kleuren. Artefacten, uitrusting en boosters kunnen worden gebruikt om de ultieme schattenjager te creëren en de gameplay af te stemmen op de voorkeur van de spelers zelf.

Spelers kunnen ze gebruiken samen met zestien soorten uitrusting zoals boemerangs, deployable covers, een verkenningsvalk en meer. Hiermee wordt een breed scala aan customization-opties en gameplaystijlen geboden. Uitrusting en Artefacten worden geüpgraded met in-game-geld. Dit wordt verzameld door schatten te verkopen en/of te demonteren op de Riftwake, de sociale hub van het spel. Van sluwe huurmoordenaars tot teamgerichte ondersteuning, in HAWKED kunnen spelers hun ideale Renegade meenemen naar het eiland.

Een evoluerend eiland
HAWKED laat spelers X-Isle verkennen, een eiland dat gevuld is met loot. Spelers zijn niet de enige die het eiland verkennen. De kwaadaardige, geschubde Disciples dwalen ook rond en geven hun buit niet zonder slag of stoot af. X-Isle is een enorm dynamische map, waarbij spelers gedurende elke sessie uitgedaagd worden om verschillende delen van de map te verkennen. De schatten en artefacten zijn verborgen in met valstrikken gevulde tempels en ruïnes verspreid over het hele eiland.

Spelers kunnen door puzzels op te lossen deuren openen om zo belangrijke schatkamers te ontgrendelen. Sessies bevatten dynamische events, zoals een enorme Disciple Caravan die een schatkist op zijn rug draagt. Deze baas moet worden verslagen om zijn artefacten veilig te stellen. Na verloop van tijd zal X-Isle evolueren via updates, tijdsgebonden evenementen en seizoenslanceringen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password