Hardware: Trust GXT 981 Redex

Hardware: Trust GXT 981 Redex
Hardware: Trust GXT 981 Redex
Release Datum:Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:

Trust staat ervoor bekend om hardware uit te brengen voor de wat meer prijsbewuste gamer, en dit zonder aan al te veel kwaliteit in te boeten. De Trust GXT 981 Redex is het bedrade broertje van de Trust GXT 980 Redex. Het is in essentie dezelfde muis, behalve dan dat deze versie enkel met draad te gebruiken is. We hebben de Trust GXT 981 Redex ondertussen een weekje onder handen mogen nemen, en eerlijk is eerlijk, ik ben aangenaam verrast. 

Vaak denken mensen dat goedkoop, duurkoop is. Dit is echter absoluut niet het geval bij de Trust GXT 981 Redex. Hoewel deze muis slechts €29,99 kost op het moment van schijven, voelt deze niet aan als een budget muis. Integendeel, het gebruikte materiaal voelt niet goedkoop aan. Hetzelfde kan ik zeggen van het design.

Design

De muis heeft een simpele, maar comfortabele ergonomische vorm en ziet er daarboven op nog eens strak uit. De GXT 981 Redex ligt erg comfortabel in de hand, en heeft ondanks zijn lage prijs mooie RGB-verlichting. Als je de verlichting niet mooi vindt, kun je die uitschakelen met de schakelaar die zich onder de muis bevindt. De RGB omvat het muiswiel, de letters op de achterkant van de muis en een balk aan de onderkant van de handgrip. De muis is geschikt voor verschillende gripstijlen, dus of je nu finger, claw of palm houding speelt, de muis is in al deze houdingen perfect bruikbaar. Trust volgt met deze muis de trend van lichtgewicht muizen mee op, de GXT 981 Redex weegt slechts 72g, waardoor deze makkelijk overal mee naar toe te nemen is.

De GXT 981 Redex beschikt over 6 programmeerbare knoppen, waarmee je de muis kan aanpassen aan je speelstijl. Een van de drie knoppen bevindt zich op de muis, net achter het muiswiel. De overige twee knoppen bevinden zich aan de linkerkant van de muis, ter hoogte van je duim. Het muiswiel is gemaakt van transparant plastic, waardoor de RGB-verlichting mooi wordt weergegeven, en voor de juiste grip is het wiel voorzien van een rubberen oppervlak, met extra noppen. Het scrolwiel voelt comfortabel aan, scrolt vlot en is makkelijk klikbaar om acties met het scrolwiel vlot uit te voeren. Tot mijn verbazing beschikt deze muis over een gevlochten kabel, wat we meestal alleen in het premium segment van muizen zien, sterker, zelfs daar heb je dit niet altijd. De Logitech G502 X, die we eerder deze week hebben besproken, is bijvoorbeeld zo een premium muis die niet over een gevlochten kabel beschikt.

Prestaties

De GXT 981 Redex maakt gebruik van knoppen, die een levensduur hebben van 80 miljoen klikken. Ze voelen tactiel en responsief. Ook de glide pads maken een zeer goede indruk. De muis glijdt soepel en zonder schokken over de muismat. Maar ze doen hun werk ook goed zonder een muismat te gebruiken en garanderen ook hier een probleemloos gebruik van de gaming muis. De polling rate heeft onderaan de muis een handmatige keuzeschakelaar van 125 Hz tot 1.000 Hz.

De maximale 10.000 DPI van de sensor is royaal voor dit prijssegment. Het hield de snellere games bij waarmee ik het testte. Games als Metal: Hellsinger, Battlefield 1 en Command & Conquer lieten zich vlot en nauwkeurig besturen. Hierdoor is de GXT 981 Redex een zeer goede keuze voor de prijsbewuste gamer.

Software

Een ander wapenfeit van Trust is dat er speciale software beschikbaar is om de GXT 981 Redex naar wens in te stellen. Dit is iets wat je doorgaans niet ziet bij een budget muis, en waar Trust in mijn ogen erg veel respect en vertrouwen voor verdient. Goed, de software is vrij basic maar het doet wat het moet doen, en het is beter dan geen software en geen eigen instellingen te kunnen programmeren voor je gaming muis. Met de software kan je knoppen opnieuw toewijzen, DPI aanpassen tussen 200 en 10.000DPI, kiezen uit zeven verlichtingspatronen en macro’s programmeren. Het is ook mogelijk verschillende profielen aan te maken en naar wens op te slaan.

Conclusie

De Trust GXT 981 Redex heeft alles aan boord zoals je van een echte gaming muis zou verwachten. Ondanks dat deze muis onder het budget segment valt, presteert deze muis bijna net zo goed als een premium muis. Hetzelfde mag ook vermeld worden over de look en feel van de muis, deze is erg comfortabel en heeft zelfs mooie heldere RGB-verlichting. Het enige dat verraadt dat het hier om een budget muis gaat, is dat je onderaan de muis een iets ruwere afwerking kan bemerken, maar dit heeft geen invloed op het gebruik en de prestaties van de muis. Dankzij de software is het mogelijk om de muis volledig naar wens in te stellen. De Trust GXT 981 Redex is hierdoor een uitstekende keuze voor de prijsbewuste gamer.

 

Good

  • Budget vriendelijk
  • Comfortabel en veelzijdig
  • Mooie heldere RGB verlichting

Bad

  • Enkel voor rechtshandige gebruikers
  • Software kan beter
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com