Hardware: Trust GXT 923 Ybar Wireless

Hardware: Trust GXT 923 Ybar Wireless
Hardware: Trust GXT 923 Ybar Wireless
Release Datum:Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Computer muizen, ze komen in alle soorten en maten. Ze worden gemaakt voor standaard computer gebruik of om mee te werken, of je hebt natuurlijk gespecialiseerde muizen speciaal voor gaming. Hier heb je dus vaak de keuze tussen grote en kleine modellen, met een paar extra knoppen of net met lekker veel knoppen. Vaak zijn de meeste goed presterende gaming muizen nogal aan de dure kant, en hierdoor niet altijd geschikt voor budgetbewuste gamers. Gelukkig voor deze gamers komt Trust regelmatig met prijsbewuste alternatieven die bovendien ook nog eens ecologisch verantwoord zijn. En dit zonder te moeten inboeten aan prestaties. Zo geldt ook voor de nieuwe Trust GXT 923 Ybar Wireless muis die we van Trust mochten testen. 

De Trust GXT 923 Ybar Wireless is een nieuwe draadloze muis van trust die speciaal is ontworpen voor gamers, al is deze natuurlijk ook perfect geschikt voor normaal gebruik of om mee te werken. De GXT 923 Ybar Wireless biedt een low-latency draadloze verbinding waardoor je een vlotte lagvrije speelervaring zult beleven.

Design

We kregen van trust de witte versie van de Trust GXT 923 Ybar Wireless om onder handen te nemen. Naast een witte is er ook een zwarte versie beschikbaar. De GXT 923 Ybar is een vrij grote muis, die nog steeds comfortabel is voor gamers met iets kleinere handen zoals ikzelf. De muis is gemaakt uit met 69% gerecycled plastic, waardoor de GXT 923 Ybar Wireless meteen ook een ecologisch verantwoorde keuze is.

Qua look-and-feel geeft deze muis een beetje een gemixt gevoel. De muis ziet er clean en modern uit en is best stijlvol te noemen. De zwarte versie is volledig zwart, de witte is vanboven wit, en aan de zijkanten zwart, wat een erg mooi contrast creëert. En ook de vormgeving van de muis ziet er uitnodigend uit met knoppen op goed bereikbare plaatsen. Naast de standaard muisknoppen heb je aan de zijkant 2 programmeerbare knoppen die je met je duim kan bedienen, en onder het scrollwiel een knop om de dpi-waarde mee te veranderen. De GXT 923 Ybar heeft een 7200 DPI-sensor, waardoor deze vlotjes reageert op je bewegingen en geschikt is om competitief mee te gamen. Tot slot heeft de muis onderaan een vakje waarin je de dongle kunt stoppen wanneer je deze meeneemt om op locatie te gebruiken, waardoor je de dongle niet snel kan kwijtspelen.

Budgetmuis

Dat we hier niet spreken over een premium muis voel je aan de gebruikte materialen. Goed, het is mooi dat de muis gemaakt is uit gerecycleerd plastiek, maar je voelt dat er zo weinig mogelijk van gebruikt is om de kosten te besparen, waardoor de plastieken behuizing van de muis dun, goedkoop en zelfs een beetje fragiel aanvoelt. Ook de gebruikte mal om het plastiek in te gieten is niet meteen het meest verfijnt. Het design van de knoppen van de muis mondt uit in een modern ogende punt, echter zijn deze 2 punten tamelijk scherp, zo scherp zelfs dat je er gewoon je armen mee kan, open halen. Daarnaast is deze design keuze ook niet optimaal voor wanneer je de muis per ongeluk zou laten vallen. Als de muis op deze punten valt zullen deze ongetwijfeld afbreken, en mogelijk een heel stuk van de muisknoppen mee stukmaken. Natuurlijk is het niet de bedoeling om met de muis te gaan gooien of hier onvoorzichtig mee om te gaan, maar er bestaat altijd de kans dat je een draadloze muis van je bureau stoot.

Een ander puntje van kritiek is dat de muis enkel draadloos werkt. De meegeleverde kabel laat je de muis tijdens het gebruik opladen, echter dient de dongle nog steeds in de pc te blijven, gezien de kabel geen data doorgeeft naar je pc. Hierdoor ben je tijdens het opladen dus een extra USB-slot kwijt op je computer. Desondanks lijkt me dit een bewuste keuze om de prijs van deze muis te drukken. Het laatste puntje dat eventueel storend kan zijn is dat de muisknoppen vrij luid klikken. Op zich is dit zeker geen deal breker, maar het kan wel frustrerend zijn voor je ouders of een partner die in de kamer naast je probeert te slapen. Volgens Trust gaat de batterij een 50-tal uur mee, echter wordt dit in de praktijk amper gehaald. Naargelang hoe je de muis gebruikt zou dit in theorie wel mogelijk moeten zijn, maar dan mag je na gebruik nooit vergeten de muis uit te zetten met de aan/uit knop onderaan de muis. Maar laat ons eerlijk zijn, wanneer je, je pc verlaat zal je niet snel eraan denken om ook nog even je muis uit te zetten.

In alle eerlijkheid zijn dit in mijn ogen, gezien de prijs, slechts kleine minpuntjes. De Trust GXT 923 Ybar Wireless haal je al in huis voor slechts € 30. Hierdoor kan je natuurlijk geen premium kwaliteit verwachten. Des te meer indrukwekkend is wel het feit dat de prestaties van de muis wel premium aanvoelen. Want voor dit zachte prijsje haal je wel een muis in huis die erg vlot en snel reageert en op dat gebied amper moet onderdoen voor zijn premium concurrentie. Dit zorgt ervoor dat deze muis een uitstekende keuze is voor de prijsbewuste gamer, de prijs-kwaliteitverhouding is hier uitstekend.

 

Conclusie

Mijn ervaring met de Trust GXT 923 Ybar Wireless is grotendeels positief te noemen. Op vlak van Budgetmuizen scoort deze voor mij het hoogste van alle muizen in dit segment, op vlak van prijs-kwaliteitverhouding. Voor amper € 30 heb je een muis die nagenoeg hetzelfde presteert als een premium muis. Het enige dat je erbij moet nemen is dat de gebruikte materialen wat goedkoop en minder stevig aanvoelen. Desondanks oogt de muis mooi en voelt deze tijdens het gebruik erg comfortabel aan. De GXT 923 Ybar Wireless is ongetwijfeld een goede budgetvriendelijke keuze voor zowel casual als competitieve gamers.

Good

  • Ecologisch verantwoord
  • Budget vriendelijk
  • Mooi Design
  • Goede prestaties

Bad

  • Voelt goedkoop aan
  • Scherpe randjes aan muisknoppen
  • Enkel draadloos bruikbaar
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password