Hardware: Trust GXT 866 TORIX

Hardware: Trust GXT 866 TORIX
Hardware: Trust GXT 866 TORIX
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Voor een gamer en iemand die dagelijks uren werkt met een computer is een keyboard natuurlijk onmisbaar. Belangrijk hierbij is dat een toetsenbord comfortabel moet zijn om mee te werken, en als gamer mogen de looks en RGB natuurlijk ook niet ontbreken. En dat doet het natuurlijk niet bij de Trust GXT 866 TORIX. Nadat we van Trust eerder al enkele muizen hebben mogen testen is het deze keer eindelijk de beurt aan een toetsenbord van Trust. 

Ik ben in het verleden al vaker erg positief verrast geweest van de budgetvriendelijke muizen van Trust, die ondanks hun lage prijs telkens weer goed aanvoelen en weten te presteren. En dit is duidelijk niet anders met de GXT 866 TORIX. Ondanks de handicap – we kregen een qwertytoetsenbord – typt deze heerlijk weg. Op het moment van schrijven heb ik de qwerty-layout alvast overwonnen, want deze review wordt uiteraard getypt met dit keyboard. Hoewel het typen me hierdoor net iets trager afgaat, is het dankzij de kwaliteit van de GXT 866 TORIX aangenaam werken.

Gebruik

Zoals ik net al liet merken, typt de Trust GXT 866 TORIX heerlijk weg. De toetsen voelen responsief en geven een heerlijke klik, al is het geluid dat deze produceert niet voor iedereen weggelegd. De keys klinken vrij luid, dus wanneer je erg enthousiast typt of aan het gamen bent kunnen huisgenoten hier zich wel eens gaan storen. Persoonlijk stoorde ik mij er niet aan, maar ik kan me best voorstellen dat je een voorkeur kan hebben voor een stil keyboard. Belangrijk is natuurlijk dat het keyboard vlotjes werkt en goed weet te reageren in games. Het toetsenbord beschikt bovendien over anti-ghosting, waardoor het keyboard verzekerd dat alle key aanslagen correct geregistreerd worden, wat natuurlijk weer zorgt voor precisie en nauwkeurigheid tijdens het gamen.

Verder voelt het keyboard erg stevig aan, waardoor deze geschikt is voor de meest intense gaming momenten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je per ongeluk je toetsenbord kapot ramt. Even voor de duidelijkheid, het is natuurlijk ook niet de bedoeling om bij een tegenvaller je toetsenbord te mishandelen, maar de GXT 866 TORIX kan best wel tegen een stootje.

Design

Dat de Trust GXT 866 TORIX tegen een stootje kan is mooi meegenomen bij het feit dat het toetsenbord een erg draagbaar karakter heeft. Dankzij het tamelijk compacte design en redelijk lichte gewicht kan je deze makkelijk overal naartoe meenemen. Het design is hierop ook voorzien, dankzij de USB-A naar USB-C kabel die je van het toetsenbord kan loskoppelen om zo makkelijk mee te nemen zonder dat je kans loopt om de kabel te beschadigen.

Het toetsenbord beschikt bovendien ook over toetsen met een laag profiel, wat ruimte bespaart voor in je tas. De de GXT 866 TORIX is trouwens ook een mechanisch toetsenbord met Huano-switches. Deze zijn erg vergelijkbaar met Cherry MX-switches, maar voelen toch nog net wat soepeler aan, wat zorgt voor een fijne typ en game-ervaring.

Verder heeft het keyboard een handige volume regelaar, waarmee je snel en nauwkeurig jouw volume mee kan aanpassen. Muten kan je dan weer door deze regelaar in te drukken waardoor er niet onnodig een extra mute knop op het toetsenbord staat, wat weer extra ruimte bespaart en voor het compacte ontwerp zorgt. Daarnaast kun je van de functie toetsen media toetsen maken door hier de nodige macro’s op in te stellen, zodat je met je keyboard muziek kan pauzeren, stopzetten of natuurlijk een liedje kunt skippen of naar het vorige nummer kan gaan. Deze aanpak draagt ook weer opnieuw bij aan het compacte design van de GXT 866 TORIX.

Aangezien we het hier over een gaming keyboard hebben, mag RGB-verlichting natuurlijk niet ontbreken. Want iedereen weet tenslotte wel dat RGB-verlichting voor 50% verhoging aan prestaties oplevert zoals racing stripes dat doen bij auto’s, toch? Of dat willen we althans geloven… Gelukkig zorgt de verlichting dan wel weer voor een mooi esthetisch effect. De leds zijn helder en leveren mooie kleuren op en bieden diverse effecten die je met de GX Trust app naar wens kan instellen. Je hebt de bekende rainbow en breathing en andere bewegende stijlen waaruit je kan kiezen in de app. Daarnaast heb je nog de speciale typ effecten, die geactiveerd worden door, jawel, te typen. Hoewel de meeste onder ons natuurlijk niet naar hun toetsenbord kijken tijdens het typen, is het toch een leuke gimmick die mooi oogt. Mocht je echter geen fan zijn van RGB, dan kan je de verlichting gewoon op wit of zelfs volledig uit zetten.

Pootjes

Verder is het ook mogelijk om met de app macro’s in te stellen om zo je eigen functies toe te wijzen aan je f-knoppen. Je kan zelfs bepaalde uitgebreide acties programmeren in de app voor de knoppen, waardoor je het voor jezelf makkelijker kan maken in games door commands te laten uitvoeren door je macro’s. Het enige minpuntje in mijn ogen aan het design is het gebrek aan een polssteun. Hoewel dit natuurlijk zo gedaan is om het keyboard zo compact en draagbaar mogelijk te houden, is het toch een gemis.

Zeker wanneer je de pootjes uitklapt om het keyboard wat hoger te zetten voel je het gemis al snel aan je polsen. Ikzelf verkies meestal om de pootjes open te klappen bij een toetsenbord, maar het gebrek aan een polssteun liet mij deze al snel weer platzetten, wat bij dit keyboard het fijnste werkt. Hou er dus rekening mee dat er geen mogelijkheid is om een polssteun aan te sluiten. Dit kan je natuurlijk verhelpen met een losse polssteun, maar een meegeleverde, die al dan niet optioneel aan te sluiten is, had een leuke optie geweest.

Conclusie

De Trust GXT 866 TORIX is een zeer aangenaam toetsenbord gebleken. Hoewel deze prijsgewijs neergezet wordt in het mid-range segment, presteert en voelt deze toch erg premium aan. Het toetsenbord typt dan ook erg lekker weg en is daarboven op zeer responsief, waardoor het ook nog eens aangenaam gamen is. Koppel dit met de mogelijkheid om macrotoetsen te creëren en je hebt een zeer goed wapen klaarstaan om allerhande games mee onder handen te nemen. Het compacte ontwerp met afneembare USB-kabel zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de GXT 866 TORIX makkelijk overal mee naartoe te nemen is, zodat je altijd gewapend met jouw toetsenbord LAN-parties onveilig kan gaan maken. Het enige gemis is in mijn ogen het gebrek aan een polssteun, al is dat wellicht een kwestie van smaak en wat je zelf gewend bent.

Good

  • Compact design
  • Heldere RGB-verlichting met mooie kleuren
  • Afneembare USB-kabel

Bad

  • Gebrek aan (optionele) polssteun
  • Luid toetsenbord
7.7

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password