Hardware: Razer Blackwidow Chroma

Hardware: Razer Blackwidow Chroma
Hardware: Razer Blackwidow Chroma
Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

De Blackwidow Chroma van Razer is een echte aanrader voor gamers in zowat elk genre. Dit stevige, maar prachtig designed mechanisch toetsenbord ziet er niet enkel mooi uit maar voelt ook heel erg goed aan. Een van de leukste features van de Blackwidow Chroma is dat je de kleuren kan veranderen hoe je maar wil. Hierdoor kost het natuurlijk wat meer dan de Blackwidow Ultimate, maar voor de gamers die zowel houden van looks als van prestaties is dat een kleine prijs om te betalen.

 

Design
Wil je een volwaardig gaming toetsenbord wilt maar je hebt niet veel plek, dan is de Blackwidow Chroma een goede keuze. Er word hier voornamelijk plaats bespaard op de polssteun, iets dat veel keyboards hebben tegenwoordig. Deze is kleiner ten opzichte van andere toetsenborden, maar dat is naar mijn ervaring nog steeds ruim voldoende. Mensen met problemen aan de pols kunnen echter wel beter twee keer nadenken.

Ten opzichte van andere toetsenborden van Razer oogt de Blackwidow Chroma zachter qua looks, in tegenstelling tot hun gewoonlijke “agressief cool”. Wat maakt dat het niet enkel voor een gaming setup past, maar ook voor thuis of op het werk.

Toetsen
Een zeer belangrijk aspect van een toetsenbord zijn uiteraard de toetsen. De Blackwidow Chroma gebruikt niet de industriële standaard Cherry MX switches maar Razer exclusieve switches. Deze multi-award winnende, speciaal voor gaming ontworpen switches voelen erg goed aan en maken een waanzinnig heerlijk klik geluidje. Deze bieden extra precisie en snelheid, wat zeker in competitieve games zeer welkom is. De mechanische toetsen zijn ook zwaarder ten opzichte van een normaal toetsenbord, wat naar mijn mening meer “feel” en controle geeft. Ook heeft dit toetsenbord 5 macro toetsen aan de linkerkant en mediaplayer functionaliteit voor de F-toetsen bovenaan.

Synapse
De Blackwidow Chroma werkt zoals vele Razer producten met het uitstekende Razer Synapse. Deze makkelijk te hanteren, recht door zee software biedt de gebruiker de kans om macro’s te programmeren, toetsen toe te wijzen en uiteraard de zeer uitgebreide backlight opties in te stellen. Zo kan je zelfs een kleurenprofiel toewijzen aan bepaalde games en elke toets afzonderlijk één van de miljoenen kleuren geven. Ook kan je verschillende effecten instellen, zowel op individuele toetsen als het ganse toetsenbord.

Het ademend effect zorgt dat de verlichting zachtjes pulseert elke 7 seconden met een willekeurig aantal kleuren. Het reactieve effect daarentegen doet de toetsen oplichten als ze aangeslagen zijn, wat voor een cool trailing-effect zorgt. Hoe sneller je typt, des te meer word je toetsenbord verlicht. Ook heb je het erg esthetische ripple effect, waarin de aanslag van een toets oplicht en uitbreid over je toetsenbord, als een druppel die in het water valt en kringetjes maakt. Maar mijn favoriet blijft de golvende regenboog, een levendige en dynamische weergave van het ganse kleurenspectrum van de Blackwidow Chroma. Dus wat kleuren en opties betreft zijn er heel wat mogelijkheden, en voor ieder wat wils.

Performance en Functionaliteit
Naast het esthetische aspect moet er natuurlijk ook gepresteerd worden. Maar dat is voor de Blackwidow Chroma absoluut geen probleem. Of je nu een First Person Shooter of een Real Time Strategy speelt, het voelt enorm goed aan. De snelheid en reactiviteit van dit toetsenbord mag er zeker zijn, en in combinatie met de verschillende backlight profielen en effecten is de Blackwidow Chroma een krachtige combinatie tussen stijl en prestatie. Ook is de duurzaamheid zeker en vast noemenswaardig met een levensduur van zo’n 80 miljoen aanslagen.

Tevens is het ook de moeite om te melden dat dit toetsenbord een 2 extra USB aansluitingen, een Headphone en een Mic aansluiting heeft. Dit is vooral handig voor mensen die telkens opnieuw achteraan moeten gaan zoeken om iets extra aan te sluiten.

Conclusie:
Als je een volwaardig en stijlvol gaming toetsenbord wilt en graag wat extra geld uitgeeft voor de brede waaier aan backlight opties dan is de Blackwidow Chroma zeker iets voor jou. Naast de 16.8 miljoen verschillende kleuren en het ongelofelijk bevredigend klik-geluid is de Blackwidow Chroma een stijlvol en duurzaam mechanisch toetsenbord dat elke gamer van eender welk genre kan bekoren. Een uitstekende robuuste partner in crime die niet al te veel plaats inneemt en zelfs op het werk in stijl kan dienen, indien je het geld hebt om hem te kopen natuurlijk.

Specificaties van RAZER Blackwidow Chroma Gamingtoetsenbord AZERTY

Technische eigenschappen

Producttype:
Gamingtoetsenbord
Ondersteund platform:
PC / Mac
Signaaloverdracht:
Kabel
Artikelnummer:
1414530

Toetsenbord

Verlichte toetsen:
ja

Muis

Muis inclusief:
nee

Connectiviteit

Aansluitingen:
USB

Algemene eigenschappen

Overige kenmerken:
AZERTY
Breedte (toetsenbord):
475 mm
Hoogte (toetsenbord):
39 mm
Diepte (toetsenbord):
171 mm
Gewicht (toetsenbord):
1.5 kg
Kleur:
Zwart
Verpakkingsinhoud:
Toetsenbord / Handleiding
Garantie:
2 jaar

Good

  • Enorm Kleurrijke verlichting
  • Strak design
  • Goede software
  • Goede game/typ prestaties

Bad

  • Duur
  • Macro's opnemen is onhandig gemaakt
  • Macro's werken niet bij elke game
9

Fantastisch

TheL3gend heeft een passie voor Hard, met name Hardstyle en Hardware. Naast bezig zijn met IT, Hardware en nieuwe tech snufjes zit hij in de studio te werken aan nieuwe tracks

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password