Hardware: Plantronics RIG 400HX

Hardware: Plantronics RIG 400HX
Hardware: Plantronics RIG 400HX
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:

We hebben de mogelijkheid gekregen om voor jullie de Plantronics RIG 400HX te testen. Deze lichtgewicht headset, speciaal ontworpen voor Xbox one, word op de website van Plantronics aangeprezen als “Lichtgewicht”, “Comfortabel” en “Noise-cancelling”.

Met zijn 203 gram, vergeleken met andere headsets van vergelijkbare kwaliteit, voelt hij lichter aan, maar is hij het objectief niet. Het is geen zwaargewicht qua headset. Comfortabel, dit is het handelsmerk van deze headset. Wanneer je hem uit de doos neemt, valt het direct op dat hij bedekt is met kussens. Zowel aan de hoofdband als aan de oren. Het is echt een plezier om hem op je hoofd te hebben staan, en zoals op de website vermeld, zit hij zeker lekker tijdens urenlang gamen. Hij bedekt je hele oor, waardoor je ook geen geluidsverlies lijd en geen last hebt van omgevingsgeluid. De microfoon is ook afneembaar. Een pluspunt, zodat je hem ook kunt gebruiken als gewoon een hoofdtelefoon met andere apparaten die een 3,5 mm standaard plugin heeft. Hij onderdrukt ook omgevingsgeluid, waardoor enkel jou stem registreert.

Muziek door deze headset klinkt geweldig en je krijgt de volledige geluidsbeleving, alsook de bas. Het geluid uit alle games klinkt verschrikkelijk zuiver en je hoort elk miniemste geluid, waardoor je sneller merkt van waar de vijand komt in een shooter en krijg je zo een betere beleving van het spel.

Doordat deze headset ook Dolby Atmos ondersteunt, is het mogelijk om games die deze ondersteun (zoals Assassin’s creed: Origins) met een extra beleving te spelen, waardoor je nu de volledige 360 graden aan geluiden hoort. De lijst met beschikbare games voor Dolby Atmos is nog klein, omdat de techniek nog niet zo lang beschikbaar is, maar in de toekomst zullen meer en meer titels de technologie ondersteunen. Meer vind je hier (https://www.dolby.com/us/en/categories/games.html)

Doordat hij deel uitmaakt van de RiG familie van Plantronics, is het mogelijk om de beugel te veranderen, alsook is er momenteel een draagtas voor verkrijgbaar. Hierdoor krijgt je headset een meer persoonlijk uiterlijk, waardoor hij een eigen karakter krijgt en ook beter op jou is aangepast. het is leuk dat ze kijken naar de gebruiker en hem/haar de mogelijkheid geven om hun game-ervaring aan te passen. Creatievelingen kunnen hiermee dus hun creativiteit botvieren. Voor de prijs, gemiddeld 50 euro, heeft hij een hele goede bouwkwaliteit vergeleken met concurrenten, waardoor dit een hele goede keuze is voor een eerste headset.

Conclusie

Het is zeker een aanrader. Ook op het vlak van comfort heeft hij een streepje voor. De oorschelpen zorgen ook voor het extra pluspunt dat het geluid er beter door je hoofdtelefoon gaat en ook dat het omgevingsgeluid niet stoort. Geluid wordt zeer mooi afgespeeld met deze headset. Het enige dat mij stoort is dat de 3,5 mm plug een hoek vormt van 90 graden, waardoor als hij gedraaid zit, soms kan storen tijdens het gamen. Een klein minpunt bij een anders heel goede headset.

Specificaties
Microfoon
Signaal-ruisverhouding van microfoon: >42 dB
Microfoongevoeligheid: -45 dBV/Pa
Microfoonontvangstpatroon: Eenzijdig gericht
Frequentierespons van microfoon: 100 Hz – 10 kHz
Geluid
HP gevoeligheid: 111 dBSPL/V
HP max. ingangsvermogen: 40 mW
HP-impedantie: 32 ohm
HP-frequentierespons: 20 Hz – 20 kHz
HP-drivers: Dynamische 40 mm

Good

  • Zeer comfortabel
  • Goed geluid
  • Aanpasbaar
  • Dolby Atmos

Bad

  • 3.5 mm plugin heeft 90 hoek waardoor soms oncomfortabel
9

Fantastisch

Mario is niet zo super als zijn naamgenoot, maar komt dicht in de buurt. Natuurlijk speelt hij graag met zichzelf (op Nintendo). Zijn favoriete gamedrank is Lipton Ice tea. Hij houdt van op single player avontuur te gaan, maar knalt graag online alles en iedereen overhoop. Vroeger veel op pc gespeeld, maar zijn gamecarriere is begonnen op de gameboy, dus uiteraard ligt zijn hart nu bij de consoles en vooral xbox.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password