Hardware: Philips Evnia 25M2N5200P

Hardware: Philips Evnia 25M2N5200P
Hardware: Philips Evnia 25M2N5200P
Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:,

De wereld van gaming monitoren is voortdurend in ontwikkeling en er komen regelmatig nieuwe modellen op de markt. Een van deze modellen is de Philips Evnia 25M2N5200P, een gaming monitor die hoge prestaties en een geweldige game-ervaring belooft. We mochten deze monitor samen met de 25M2N3200W, die we eerder al behandelden, lenen van Phillips zodat we beide modellen eens goed onder handen konden nemen. Deze keer is het dus de beurt aan de Philips Evnia 25M2N5200P, om te tonen wat deze monitor in zijn mars heeft. 

Design

De Philips Evnia 25M2N5200P heeft een strak en modern ontwerp, met een zwart en grijs kleurenschema dat goed past bij elke opstelling. De monitor heeft een 25-inch Full HD IPS-paneel, dat levendige kleuren en scherpe beelden levert. Het scherm heeft ook een verversingssnelheid van 280 Hz, waardoor je soepel en vloeiend kan gamen. De meegeleverde standaard is stevig en biedt een volledig scala aan kantel-, draai- en roteeropties, en bovendien is de monitor naar eigen wens in hoogte in te stellen. Net zoals de 25M2N3200W heeft de 25M2N5200P een zwarte gespikkelde voet, wat van ver kan lijken alsof er veel stof op hangt. Hoewel geen ramp, stoorde dit stukje van het design mij een beetje, al is dit natuurlijk kwestie van persoonlijke smaak, maar het geheel had mooier geweest als de voet afgewerkt was in een mooi strak, zwart design.

De Philips Evnia 25M2N5200P wordt geleverd met een verstelbare voet die kantelt, draait en in hoogte verstelbaar is, voor ergonomisch comfort tijdens lange gamesessies. Bovendien is de monitor compatibel met VESA-montage, zodat gebruikers hem aan de muur kunnen bevestigen of een standaard van derden kunnen gebruiken om hem verder aan te passen. Qua poorten krijg je één DisplayPort 1.4 interface en twee HDMI 2.0-aansluitingen. Er is ook een USB-A hub, maar geen USB-C connectiviteit. De Philips Evnia 25M2N5200P wordt geleverd met twee HDMI 2.0-poorten, 2 USB 3.1-poorten en nog eens 2 USB 3.1 always-on poorten voor het opladen van apparaten.

Prestaties en game-ervaring

Als het aankomt op prestaties, blinkt de Philips Evnia 25M2N5200P uit. Met een reactietijd van 1 ms en ondersteuning voor AMD FreeSync Premium zorgt de monitor voor een minimale invoervertraging en voorkomt hij schermscheuren, wat zorgt voor een naadloze game-ervaring. De hoge verversingssnelheid verbetert de algehele vloeiendheid van gameplay nog verder, waardoor het ideaal is voor snelle games.

Terwijl andere monitoren zich richten op het opvoeren van de resolutie, is de Philips Evnia 25M2N5200P gaming monitor meer gericht op het leveren van pure snelheid. In tegenstelling tot de huidige trend om hoge resoluties te halen met 144Hz, biedt Philips in plaats daarvan een standaard 1080p paneel dat draait op een razendsnelle 280Hz. Met andere woorden, we hebben het hier over een monitor die zich vooral richt op competitieve spelers en e-sporters die meer baat hebben bij een hogere refresh rate dan een hoge resolutie. Hierdoor is deze monitor zonder twijfel één van de beste keuzes voor de competitieve gamer. Wie niet op competitief niveau wenst te spelen, en wie een monitor zoekt voor zowel gaming als werken kan beter kijken naar zijn broertje, de 25M2N3200W.

Met een piekhelderheid van 400 nits en een contrastverhouding van 1000:1 levert de Philips Evnia 25M2N5200P een uitstekende beeldkwaliteit, met levendige kleuren en diep zwart. Het IPS-paneel zorgt voor brede kijkhoeken, waardoor de beeldkwaliteit consistent is vanuit verschillende kijkposities. De HDR-ondersteuning van de monitor is echter beperkt en de contrastverhouding zou verbeterd kunnen worden voor betere HDR-prestaties. Qua prijs valt de Philips Evnia 25M2N5200P in de middenklasse en biedt een goede balans tussen prijs en prestaties. Met zijn indrukwekkende specificaties en gaming-gerichte functies, biedt de monitor een uitstekende waarde voor gamers die op zoek zijn naar een hoge kwaliteit gaming ervaring zonder de bank te breken.

Conclusie

De Philips Evnia 25M2N5200P een solide gamingmonitor die indrukwekkende prestaties, een strak ontwerp en een reeks gaminggerichte functies biedt. Met zijn hoge verversingssnelheid, lage input lag en levendige scherm, biedt het een uitstekende game-ervaring voor competitieve gamers. De Philips Evnia 25M2N5200P heeft misschien wat kleine nadelen, zoals beperkte HDR-ondersteuning, maar over het geheel genomen is het een waardige investering voor gamers die op zoek zijn naar een snelle  gaming monitor. Hoewel deze monitor geschikt is voor zowel de casual als competitieve gamer is het dankzij de refresh snelheid duidelijk dat de Philips Evnia 25M2N5200P vooral bedoeld is voor deze laatste soort gamer. De gewone en casual gamer raad ik hierdoor dan weer de 25M2N3200W aan.

Good

  • Snelle monitor die draait op 280Hz
  • Mooie beeldkwaliteit en kleuren

Bad

  • Beperkte HDR-ondersteuning
  • Geen USB-C-aansluiting
8

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password