Hardware: Nacon Revolution 5 Pro

Hardware: Nacon Revolution 5 Pro
Hardware: Nacon Revolution 5 Pro
Genre:Platform:, , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:,

Nacon heeft ondertussen zijn naam gevestigd in de wereld van “pro” controllers. Na het succes van de Revolution Unlimited Pro voor PS4 en de Revolution X Pro voor Xbox, presenteert Nacon nu de Revolution 5 Pro: een elite-type controller die kan worden gebruikt op PS4, PS5 en PC.

De Nacon Revolution 5 Pro is een elite-controller die speciaal is ontworpen voor pro gamers. Nacon heeft een goede reputatie opgebouwd in de wereld van “pro” controllers, en met de Revolution 5 Pro zetten ze opnieuw een interessant product neer.

Design

De Revolution 5 Pro heeft een vertrouwd uiterlijk dat lijkt op de Revolution Unlimited, met een vernieuwd en wat moderner ogend ontwerp. De controller is robuust en ergonomisch ontworpen om comfortabel in de hand te liggen. Het heeft een asymmetrische thumbstick-indeling, wat een opvallend onderscheid is van traditionele symmetrische PlayStation-controllers. De thumbsticks zijn concaaf, met een brede inkeping die de controller nauwkeuriger maakt.

Wat opvalt aan de Revolution 5 Pro is de mogelijkheid tot aanpassing en controle. De controller wordt geleverd met een stevige draagtas, een schoonmaakdoekje en een doos met extra accessoires, waaronder verschillende joysticks, gewichten en een alternatieve d-pad. De controller maakt gebruik van hoogwaardige modules en joysticks die gemakkelijk kunnen worden verwisseld zonder gereedschap. Er zijn verschillende joystickkoppen beschikbaar, zoals concave, platte en dikkere varianten, zodat je de controller kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Daarnaast is er een gewichtssysteem waarmee je de controller zwaarder of lichter kan maken, afhankelijk van je speelstijl en comfort.

Een andere handige functie van de Revolution 5 Pro zijn de trigger blockers. Deze stellen je in staat om de afstand die je moet indrukken voor de schouderknoppen aan te passen, waardoor je hier in principe hairtriggers mee creëert. Hierdoor kun je sneller reageren in games waarbij de L2/R2-knoppen veel worden gebruikt, zoals first-person shooters. De controller is ook voorzien van extra programmeerbare knoppen aan de achterkant, waarmee je snelkoppelingen kan instellen voor nog meer controle en aanpassingsmogelijkheden.

De primaire constructie van de Revolution 5 Pro is gemaakt van rubberachtig plastic. Het voelt premium en erg comfortabel aan, en je zou echt niet om beter kunnen vragen. Er zijn pure rubberen grips op belangrijke punten, zoals de zijkanten en achterkant van de controller, zodat de controller echt niet wegglijdt als je door spannende gevechten zweterige handen krijgt.

Prestaties

De prestaties van de Nacon Revolution 5 Pro zijn indrukwekkend te noemen. De joysticks voelen zeer nauwkeurig en responsief aan, en de controller maakt gebruik van geavanceerde technologie om stick drift te voorkomen. De controller’s input is accuraat, met geen merkbare vertraging in draadloze modus terwijl elke knopdruk bevredigende feedback levert. Dit zorgt voor een precieze en soepele spelervaring, vooral bij first-person en third-person shooters.

De controller biedt zowel bedrade als draadloze functionaliteit. Voor draadloos gebruik is een USB-dongle vereist, die in de USB-poort van je console moet worden gestoken. Het schakelen tussen de verschillende compatibiliteitsmodi is eenvoudig met een knop op de achterkant van de controller. Het is belangrijk op te merken dat draadloos gebruik van de controller op de PlayStation 5 geen haptische feedback of adaptieve triggers biedt, vanwege beperkingen die door Sony zijn opgelegd aan controllers voor de PS5, gemaakt door andere fabrikanten. Deze beperking geldt echter niet voor gebruik op pc, want hierop biedt deze controller wel vibratie aan. Wat betreft de batterijduur, belooft Nacon een speeltijd van ongeveer 12 uur op een volle lading, afhankelijk van het gebruik. De controller kan worden opgeladen via de meegeleverde USB-C-kabel.

De Revolution 5 Pro wordt geleverd met een speciale app waarmee je tot vier verschillende controllerprofielen kunt maken. Met de app kun je knoppen toewijzen, de weerstand van de schouderknoppen aanpassen, de deadzones van de joysticks wijzigen en de kleur/intensiteit van de RGB-verlichting van de controller aanpassen. De app is gebruiksvriendelijk en stelt je in staat om specifieke besturingsschema’s in te stellen voor verschillende genres, zoals vecht-, race- of schietspellen.

Conclusie

De Nacon Revolution 5 Pro is een uitstekende controller voor gamers die op zoek zijn naar ultieme controle en aanpassingsmogelijkheden. Het biedt een hoogwaardig ontwerp, een breed scala aan functies en sterke prestaties. Hoewel het ontbreekt aan enkele van de unieke functies van de DualSense-controller, zoals haptische feedback en adaptieve triggers, compenseert het dit met zijn aanpasbaarheid en precisie.

Voor de gemiddelde PlayStation 5-gebruiker kan de DualSense-controller voldoende zijn. Maar voor veeleisende gamers en esports-spelers biedt de Nacon Revolution 5 Pro een ongeëvenaard niveau van controle en aanpassing die het een waardevolle investering maakt. We kunnen de Nacon Revolution 5 Pro ten zeerste aanbevelen, maar het is belangrijk om te overwegen of de extra functies en aanpassingsmogelijkheden de hogere prijs rechtvaardigen. Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme controllerervaring, zal de Revolution 5 Pro zeker aan hun verwachtingen voldoen.

Good

  • Zeer goede bouwkwaliteit
  • Erg comfortabel
  • Aan te passen naar eigen voorkeur

Bad

  • Enkel met de dongle draadloos te gebruiken
  • Mist hapticfeedback en vibratie voor PS5-games
8.5

Geweldig

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password