Hardware: Nacon MG-X PRO (iPhone)

Hardware: Nacon MG-X PRO (iPhone)
Hardware: Nacon MG-X PRO (iPhone)
Release Datum:Genre:Platform:Ontwikkelaar:Getest op:

Ik was, om eerlijk te zijn, geen fan van mobile games, of beter gezegd gamen op je telefoon. Ik vond het meestal nogal onhandig om op het kleine schermpje je game te bedienen, zeker wanneer de knoppen op je scherm weergegeven worden en dus niet tastbaar zijn. Natuurlijk zijn er wel mobile games die je met touchscreen goed kan besturen, maar dit soort games vind ik echter niet leuk. Tegenwoordig heb je dankzij Xbox Game Pass en cloud gaming wel de mogelijkheid om Xbox games te spelen op je telefoon, maar door het gebrek aan goede controls heb ik deze optie nooit gebruikt. Ik spreek net trouwens heel bewust in verleden tijd, want dankzij Nacon en zijn MG-X PRO voor iPhone is mijn afkeur voor gamen op je telefoon voorgoed verleden tijd. 

Dat ik over de kwaliteit van de Nacon MG-X PRO tevreden ging zijn had ik vooraf al geen twijfel over. Ik heb in het verleden al enkele controllers van NACON kunnen testen, waarvan ik altijd erg tevreden ben geweest op vlak van bouwkwaliteit en werking. Sterker nog, de Nacon Revolution Pro Controller 3 is lange tijd mijn favoriete controller geweest op PlayStation 4. Mijn verwachtingen voor de Nacon MG-X PRO waren dan ook al hoog, en deze iPhone controller heeft mijn verwachting zonder problemen waar weten te maken.

Xbox op je iPhone

Al een tijdje kan je je Xbox games vanop je console streamen naar je telefoon, of bepaalde Game Pass titels spelen vanuit de cloud op je telefoon. Hoewel dit een erg leuke feature is, speelt dit zonder controller natuurlijk niet zo fijn. Er zijn wel games met touch controls, waardoor je deze dus zonder controller kan spelen, maar met een echte controller gamen blijft natuurlijk het fijnst.

Wanneer je Xbox console verbonden is met het internet kan je geïnstalleerde games streamen naar je iPhone om waar je ook bent verder te kunnen gamen. Ook Game Pass games kan je op deze manier vanop de bus, trein, op de pot of in een wachtzaal verder spelen, en dit met het gemak van een controller. Het werkt vlot, waardoor het erg fijn is om verder te kunnen gamen waar je ook bent. Het zorgt ervoor dat je telefoon een handheld wordt van Xbox, waardoor het eigenlijk zelfs overbodig wordt dat Microsoft de weg van Sony en Nintendo volgt met een eigen handheld. Daarnaast kan je deze controller ook gebruiken voor games uit de iTunes store, waardoor deze controller veelzijdig te gebruiken is.

Hands-on

Het belangrijkste van een controller is natuurlijk dat deze fijn in je handen ligt en dat deze een goede bouwkwaliteit heeft. Op dat vlak kan ik alvast iedereen geruststellen, de Nacon MG-X PRO ligt fantastisch in de hand. De controller is geschikt voor alle modellen van de iPhone, dit komt omdat het middelstuk uitschuifbaar is waardoor de verschillende modellen perfect tussen de controller grepen geklemd kunnen worden. Hierdoor zijn zowel de kleinere en grotere modellen perfect te gebruiken. Mocht je in de toekomst een nieuwe iPhone kopen, dan kan je deze controller gewoon blijven gebruiken.

De MG-X PRO is net zo gebouwd als een normale Xbox-controller en beschikt over alle knoppen en functies die we gewend zijn. Dit betekent dat het een intuïtieve ervaring is die naadloos samenwerkt met console streaming & Game Pass. Je hoeft niet uit te zoeken welke knop wat doet, want je kan deze gewoon gebruiken zoals je een Xbox-controller zou gebruiken. Je kan dus je favoriete game opzetten, en zonder problemen lekker verder spelen waar je ook bent, zonder dat je het gevoel hebt minder goed te presteren.

Ook op vlak van gebruikscomfort zit je dus goed, want de controller voelt dankzij zijn handgrepen net zo fijn aan als wat je gewend bent vanop je console. De vormgeving van de Nacon MG-X PRO is nagenoeg hetzelfde en bevat een aangenaam aanvoelende textuur aan de achterkant die ervoor zorgt dat je zelfs met zweterige handen een goede grip hebt op de controller, zodat je op de bus niet per ongeluk je telefoon en controller uit je handen laat vallen. Ook de knoppen zelf voelen aangenaam en responsief aan waardoor je tijdens het gamen goede feedback in je vingers krijgt wanneer je een knop indrukt. Hetzelfde kan ik melden over de triggers, deze voelen weliswaar anders aan dan bij de originele Xbox-controller, maar dat mag geen spelbreker zijn. Ze werken zoals je zou verwachten waardoor je nog steeds snel kunt reageren in allerhande games.

De analoge sticks zijn regelmatig bij third-party controllers een spelbreker, die vaak wat minder nauwkeurig zijn dan het origineel. Hierover kan ik iedereen gerust stellen, de analoge sticks voelen enorm nauwkeurig aan, zonder enige vorm van stickdrift of vertraging tijdens het besturen van je game. Hierdoor kun je perfect een hevige first-person-shooter of race game met je telefoon spelen, zonder dat je moet vrezen om slechter te spelen. Het enige nadeel aan deze controller is dat je jouw telefoon niet kan opladen wanneer je deze gebruikt, want de lightning aansluiting is niet bereikbaar wanneer je de controller gebruikt. Hierdoor is het dus ook niet mogelijk om samen met de controller een bedrade koptelefoon te gebruiken, als je op een openbare plek wil gamen met geluid zul je dus bluetooth oortjes of koptelefoon moeten gebruiken.

Het laatste wapenfeit van de Nacon MG-X PRO is de indrukwekkende batterij levensduur die tot 20 uur meegaat per oplaadbeurt. Hierdoor heb je dus zonder problemen genoeg stroom om uitgebreid te gamen op locatie. De controller wordt geleverd met een USB-C kabel waarmee je deze kunt opladen en dus niet afhankelijk bent van de batterij van je telefoon. Verbinden met je telefoon gaat vlot via Bluetooth 5.0, tijdens mijn test ben ik geen enkele keer de verbinding kwijtgeraakt en heb ik geen enkele keer connectie problemen of controller lag ervaren.

Conclusie

De Nacon MG-X PRO voor iPhone heeft mij doen inzien dat gamen op je telefoon wel leuk kan zijn, zeker wanneer je een goede controller kan aansluiten. De Nacon MG-X PRO is er dus eigenhandig verantwoordelijk voor dat mijn afkeer van mobile gaming volledig is verdwenen, we spreken hier dus zeer duidelijk van een erg geslaagd product. Naast deze versie voor iPhone bestaat er ook een versie voor Android, welke al langer op de markt is, waardoor gebruikers van beide systemen kunnen genieten van goede besturing voor games op hun telefoon. De Nacon MG-X PRO is wat mij betreft een must-have voor iedereen die graag op zijn telefoon wil gamen of voor wie smacht naar een handheld Xbox systeem. Het enige nadeel is dat je jouw telefoon niet kan opladen wanneer je deze gebruikt en hierdoor ook geen bedrade koptelefoon kunt gebruiken. De Nacon MG-X PRO zal vanaf nu zonder twijfel wekelijks aan mijn telefoon hangen voor een gamesessie op momenten dat ik geen toegang heb tot mijn console.

Good

  • Bouwkwaliteit & comfort
  • Lichtgewicht en stevig
  • Responsieve sticks en knoppen
  • Perfect voor onderweg
  • Lange levensduur van de batterij

Bad

  • De controller bedekt de hoofdtelefoonpoort & lightningpoort
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password