Hardware: EPOS GTW 270 Hybrid

Hardware: EPOS GTW 270 Hybrid
Hardware: EPOS GTW 270 Hybrid
Genre:Platform:, , , , Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:, , ,

De meeste gamers onder ons beschikken tegenwoordig wel over een goede headset om mee te gamen, die al dan niet ook onderweg te gebruiken is. Natuurlijk wil niet iedereen met een grote bulky headset over het straat lopen, gelukkig bestaan daar enkele goede opties voor. EPOS moet hetzelfde gedacht hebben gehad, want ook EPOS biedt een goed alternatief voor wie liever wat discreter onderweg naar muziek luistert of in het openbaar op de trein, strand of waar dan ook op zijn of haar Switch wil spelen. Voor deze laatste groep gamers, waaronder ook ikzelf toe behoor, heeft Epos de EPOS GTW 270 Hybrid oortjes ontwikkeld. 

De EPOS GTW 270 Hybrid was al eerder op de markt verkrijgbaar, echter was er wat kritiek op het feit dat je de microfoon niet kon gebruiken wanneer de oortjes verbonden waren via de USB-C Dongle. Dit euvel heeft EPOS ondertussen verholpen met deze heruitgave van de EPOS GTW 270 Hybrid. De oortjes zijn compatibel met Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5 en uiteraard smartphones. Helaas zijn ze niet te gebruiken met Xbox One of Xbox Series X. Dat laatste is jammer, maar in alle eerlijkheid gebruik ik, en vermoedelijk de meeste gamers, een normale headset op consoles en PC. De GTW 270 Hybrid zijn, dankzij diens comfort en geluidskwaliteit, echter wel perfect geschikt voor dagelijks gebruik met je telefoon of je Nintendo Switch.

Premium

Wat mij bij het uitpakken van de EPOS GTW 270 Hybrid opviel, is de premium look and feel van deze oortjes. De charging case is volledig gemaakt van metaal en voelt robuust aan en is duidelijk van hoge kwaliteit. Ook de oortjes zelf zijn van hoge kwaliteit en bovenal erg comfortabel. Ze zitten ook nog eens erg goed in de oren, want wat ik ook deed, ze vielen er niet uit. Een probleem dat ik met alle andere draadloze oortjes die ik tot nu toe had geprobeerd wel telkens had.

Mocht je toch het gevoel hebben dat de oortjes te vast of net te los zitten, dan kan je de siliconen oordopjes vervangen door een andere set. De EPOS GTW 270 Hybrid wordt geleverd samen met drie extra sets siliconen oordopjes, waardoor de oortjes door iedereen zonder problemen te gebruiken zijn met het nodige comfort. Hierdoor blijven de oortjes zelfs bij lange game en luistersessies erg comfortabel. De charging case helpt niet alleen de oortjes te beschermen, maar is ook klein en smal genoeg om gemakkelijk in jouw zak te passen. Waardoor deze makkelijk overal naartoe te nemen is.

Music in your ears

De oortelefoon is een in-ear-ontwerp dat ergonomisch is. Er is geen druk op de gehoorgang tijdens het dragen, en ze vallen niet makkelijk uit je oren. Gebruikers kunnen de juiste oordopjes kiezen op basis van de grootte van hun gehoorgang. EPOS vervangt de standaard aanraakgevoelige interface door één enkele multifunctionele knop op het linkeroortje. Met deze bediening kun je eenvoudig telefoongesprekken aannemen, je muziek afspelen/pauzeren, nummers overslaan en de spraakassistent activeren.

De EPOS GTW 270 Hybrid, heeft zoals de naam wellicht doet vermoeden Bluetooth hybride mogelijkheden. In tegenstelling tot de meeste echt draadloze oortelefoons, maakt de GTW 270 gebruik van een draadloze dongle waarvoor een USB-C-verbinding nodig is. Dit zorgt voor een low-latency verbinding die ideaal is voor gaming. Dit is echter niet de enige optie voor draadloos, want de GTW 270 ondersteunt ook standaard Bluetooth met aptX-resolutie. Het grootste pluspunt van dit hybride systeem is de mogelijkheid om een meerpuntsverbinding te gebruiken. Zolang één apparaat is aangesloten op de dongle, kan een ander ook Bluetooth-mogelijkheden gebruiken. Dit maakt het mogelijk om van je Nintendo Switch naar het beantwoorden van een gesprek op je telefoon te gaan zonder de oortjes uit je oren te hoeven halen. De microfoon werkt zoals je verwacht over gewone Bluetooth-verbindingen, en klinkt bovendien goed. Mensen konden mij zeer goed verstaan wanneer ik deze om te telefoneren gebruikte, en gaven aan dat de geluidskwaliteit van de microfoon gewoonweg goed is.

Qua geluid maken deze in-ear oortjes meteen een heel behoorlijke indruk. Het algemene geluid is altijd zeer helder en evenwichtig. Spraak, muziek en effecten worden aangenaam weergegeven en het basbereik klinkt zoals het hoort. Hoewel de EPOS GTW 270 Hybrid is geoptimaliseerd voor gaming, maakt het ontwerp ze ook ideaal om onderweg naar muziek te luisteren (dankzij IPX5 zijn ze beschermd tegen zweet en lichte regen), deel te nemen aan videoconferenties of telefoongesprekken te voeren. Games klinken zoals het hoort met deze oortjes, waardoor ze een goede compacte oplossing zijn om on the go te gamen. Ook muziek klinkt lekker met de EPOS GTW 270 Hybrid oortjes, waardoor deze oortjes voor meerdere doeleinden zeer geschikt zijn.

Het is ook mogelijk om de geluidsoutput aan te passen naar eigen wens via de EPOS Gaming Suite software, die je kan downloaden op de computer. De software heeft een 9-segment equalizer, hiermee is het mogelijk om verschillende scènes in te stellen, zoals games, muziek en films. Het is ook mogelijk om je eigen gepersonaliseerde profielen toevoegen, of je kan verschillende instellingenbestanden maken voor elk spel.

Volgens EPOS gaat de GTW 270 Hybrid tot 5 uur mee op een enkele lading, met een capaciteit voor drie oplaadcycli in het doosje, voor een totaal van 20 uur. Met een consistente output van ~75dB(SPL) kunnen deze draadloze oordopjes tot 4 uur en 55 minuten geluid produceren met één keer opladen. EPOS beweert dat de oordopjes in ongeveer anderhalf uur opladen terwijl ze in de charger zitten. Het charger doosje zelf laadt op via USB-C, en beschikt niet over een snelle oplaadfunctie.

Conclusie

De Epos GTW 270 Hybrid biedt een goede all-round discrete draadloze oplossing voor gaming en het luisteren naar muziek, zowel onderweg als via PC en compatibele consoles. De metalen behuizing en goed geconstrueerde oordopjes bieden een premium feel en draagcomfort. De oortjes blijven goed in je oren zitten, waardoor ze ook erg bruikbaar zijn bij wat meer intensievere activiteiten zoals sporten. Dankzij de ingebouwde microfoon kan je met de oortjes bellen zonder je deze moet uitdoen of zonder ze te moeten loskoppelen van je console, dit doordat je tegelijkertijd met een Bluetooth apparaat en met de dongle kan verbinden. De Epos GTW 270 Hybrid oortjes behoren zonder twijfel tot één van de beste, meest hoogwaardige draadloze oortjes die ik tot nu toe heb kunnen uitproberen.

Good

  • Premium look en feel
  • Tegelijk verbinden met bluetooth en dongle
  • Zeer goed geluid
  • Comfortabel

Bad

  • Geen snelle oplaadfunctie
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password