Hardware: Corsair Katar Elite Wireless

Hardware: Corsair Katar Elite Wireless
Hardware: Corsair Katar Elite Wireless
Genre:, Platform:Ontwikkelaar:Uitgever:

De gamewereld heeft een overvloed aan gamingmuizen gezien, maar slechts weinigen zijn in staat geweest om een significante impact te maken. Corsair, een bekende naam in de game-industrie, heeft ondertussen alweer een tijdje geleden de Katar Elite Wireless gelanceerd als verbeterde versie van zijn voorganger, de Katar Pro Wireless. Met een focus op gaming, functioneert de muis ook effectief voor normaal gebruik. De meest opvallende upgrades zijn een 26K DPI Marksman sensor, verbeterde batterijlevensduur en een lichter gewicht.

Ontwerp en comfort: Een mix van ergonomie en esthetiek

De Katar Elite Wireless heeft een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp. Hij is relatief compact en licht, met een gewicht van slechts 68 gram. Dit maakt het een van de lichtste gamingmuizen op de markt, wat een voordeel is voor FPS- en andere competitieve games waarbij snelle bewegingen belangrijk zijn. De muis heeft het tweehandige ontwerp van zijn voorgangers behouden, waardoor hij gebruiksvriendelijk is voor zowel rechts- als linkshandige gamers. Het is echter het vermelden waard dat de knoppen aan de zijkant alleen aan de linkerkant zitten, wat een nadeel kan zijn voor linkshandige gebruikers. De behuizing is een mix van gestructureerde zijkanten voor een betere grip en een gladde, matte afwerking elders. Hoewel de matte afwerking esthetisch mooi is, zijn er snel vingerafdrukken op te vinden. Dit kan een probleem zijn voor mensen die waarde hechten aan het ongerepte uiterlijk van hun apparaten.

 

 

Unieke knoppenindeling en prestaties

De Katar Elite Wireless is uitgerust met zes programmeerbare knoppen. Dit zijn de standaard links/rechts knoppen, twee duimknoppen, een DPI-schakelaar en een klikbaar scrollwiel. Alle knoppen zijn strategisch geplaatst voor gemakkelijke toegang en reactiesnelheid, dankzij de gebruikte Omron-schakelaars. Het scrollwiel biedt echter iets meer weerstand bij het draaien in vergelijking met andere gamingmuizen. Dit kan een belemmering zijn voor diegenen die liever vrijer en soepeler scrollen.

Ergonomie en comfort

Het ergonomische ontwerp van de Corsair Katar Elite Wireless zorgt voor een comfortabele game-ervaring. Hoewel de muis voornamelijk geschikt is voor vingertop- en klauwgrepen, biedt hij nog steeds voldoende ondersteuning voor handpalmgrepen. De zijkanten met textuur zorgen voor een stevige grip, zodat de muis niet wegglijdt tijdens intense gamingsessies. De lichtgewicht constructie van de Katar Elite Wireless, in combinatie met de soepele glijmogelijkheden, verbetert het algehele comfort en de wendbaarheid. De grote PTFE-voetjes aan de onderkant van de muis zorgen voor moeiteloos glijden op verschillende oppervlakken.

Sensormogelijkheden

Een van de opvallendste kenmerken van de Katar Elite Wireless is de aanwezigheid van Corsair’s eigen Marksman-sensor. Deze hoogwaardige sensor, die kan tracken tot 26.000 DPI, zorgt voor nauwkeurige controle en soepel muisgebruik. Of je nu in het heetst van de strijd bent of werkt aan een gedetailleerd ontwerp, deze muis belooft te presteren. De Marksman sensor ondersteunt ook een polling rate van 2.000Hz, wat betekent dat hij twee keer zo vaak bewegingsinformatie naar je PC stuurt als de standaard 1.000Hz die je in veel gamingmuizen vindt. Dit zou in theorie moeten leiden tot soepelere cursorbewegingen en nauwkeurigere besturing. Deze nauwkeurigheid is ook daadwerkelijk merkbaar voelbaar, je kan in games erg nauwkeurig mikken, en ook bij fotobewerking of andere grafische toepassingen kan je met deze muis uiterst nauwkeurig te werk gaan.

 

Draadloze connectiviteit en batterijduur

De Katar Elite Wireless biedt dual-mode connectiviteit. Je kunt kiezen om verbinding te maken via Corsair’s 2.4GHz Slipstream draadloze technologie of bluetooth. Terwijl de Slipstream-verbinding een lagere latentie en hogere pollingsnelheden belooft, verlengt de Bluetooth-verbinding de levensduur van de batterij. Over de levensduur van de batterij gesproken, de Katar Elite Wireless kan rekenen op een indrukwekkende 110 uur op een enkele lading wanneer hij is verbonden via bluetooth. Bij gebruik van de Slipstream-verbinding daalt de batterijduur naar een nog steeds respectabele 60 uur.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Corsair staat bekend om zijn producten van hoge kwaliteit, en de Katar Elite Wireless is daarop geen uitzondering. De muis is gemaakt om lang mee te gaan, met duurzame materialen en Omron-schakelaars met een levensduur van 60 miljoen klikken. De compacte en stevige constructie van de muis zorgt ervoor dat hij bestand is tegen de ontberingen van intense gamingsessies.

iCUE-software

Zoals veel van Corsair’s producten is de Katar Elite Wireless compatibel met de iCUE software. Hiermee kun je de knoppen opnieuw toewijzen, DPI-presets aanpassen, macro’s maken en RGB-verlichtingsopties aanpassen. iCUE staat bekend om zijn robuuste configuratieopties en intuïtieve bediening. Kortom, de software werkt goed, en doet wat je ervan verwacht.

Conclusie

De Corsair Katar Elite Wireless is een uitstekende keuze voor gamers, vooral voor degenen die de voorkeur geven aan lichtere muizen en games spelen die snelle, precieze bewegingen vereisen. Hoewel het misschien niet de meest indrukwekkende muis lijkt te zijn op vlak van uiterlijk zoals sommige andere gaming muizen,  maken de unieke functies en het ontwerp het een waardige mededinger in het gaming muis segment. Hoewel het niet de goedkoopste optie is op de markt, maken de high-end sensor,  het lichtgewicht ontwerp en betrouwbare draadloze connectiviteit deze muis een waardevolle investering voor toegewijde gamers. Voor diegenen die waarde hechten aan een lichtgewicht ontwerp, een hoge sensorresolutie en betrouwbare prestaties, is de Corsair Katar Elite Wireless een formidabele keuze. Of je nu de voorkeur geeft aan vingertop- of klauwgrepen, deze muis biedt het comfort en de reactiesnelheid die je nodig hebt om uit te blinken in je gamesessies. Met Corsair’s reputatie voor kwaliteit en duurzaamheid is de Katar Elite Wireless een betrouwbare metgezel die je game-ervaring jarenlang zal verbeteren.

 

Good

  • Sensor met hoge resolutie
  • Sterke prestaties en batterijduur
  • Lichtgewicht

Bad

  • Afwerking is gevoelig voor vingerafdrukken
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password