Hands-on Preview: Call of Duty: Modern Warfare III

Hands-on Preview: Call of Duty: Modern Warfare III
Hands-on Preview: Call of Duty: Modern Warfare III

Tot drie tellen kan het kleinste kind en toch zou je de laatste jaren toch wat in de war raken met de versies die we van Call of Duty voorgeschoteld krijgen. Met deze Call of Duty Modern Warfare III krijgen we in 2023 een gelijknamige titel als de game die verscheen in 2011.  Wat dit eventueel voor de singleplayer betekent weten we nog niet maar hoe de multiplayer aanvoelt kunnen we al wel delen met jullie.

COD MW2 Maps

In deze beta kunnen we met 5 maps aan de slag en deze zijn geen onbekende. Met maps als Rust, Skidrow, Favela, Estate en Highrise zullen vele trouwe fans hun hart kunnen ophalen en zich onderdompelen in melancholie. De maps hebben wel allemaal een extra laagje 2023 gekregen. In het geval van Favela bv. Is dit erg goed gelukt. Heel kleurrijk, lekker veel hideouts, weinig open ruimte. Rust en Highrise lijken nog het meest op hun oude versie. Ook Skidrow voelt nog heel herkenbaar aan, maar is net iets meer gepimpt dan Rust en Skidrow.

De minste map in deze bèta is voor mij Estate. De kleuren in COD games zijn nooit echt overgesatureerd en dat is zeker in het geval van Estate al helemaal niet zo. De map kent veel open vlaktes en alles ziet er wat grauw uit. Hierdoor merk je tegenstanders vaak niet of te laat op. Maar velen zullen oude favorieten zien terugkeren, het is dus niet erg als er eens een mindere map tussen zit…Toch Voorkeuren voor een bepaalde map blijft sowieso iets heel persoonlijk. Zo gaan er zeker onder jullie zijn die de toren in het midden van de map bij Rust heel irritant vinden en anderen juist leuk om van bovenaf de nodige kills te scoren.

Game modes

In deze bèta kunnen we alvast enkele gamemodes testen. Niet dat je hier veel nieuws moet verwachten. Met Kill Confirmed, Domination, Hardpoint en Team Deatmatch doet het alvast niets nieuws in de Mosh Pit playlist. In Cutthroat strijden drie teams van 3 spelers tegen elkaar. Leuk voor wie het allemaal iets tactischer wil. Daarnaast heb je nog het gekende Search and Destroy en natuurlijk Battlefield Light oftewel Ground War.

Voor deze Ground War zijn er twee maps beschikbaar momenteel. Wat mij betreft blijft deze modus raar aanvoelen voor een Call of Duty game. Het doet te weinig om het Battlefield lastig te maken en straalt te weinig eigenheid uit. Daarvoor zijn de maps niet groot genoeg en de voertuigen te misplaatst. Het geeft net als Cutthroat wel wat meer ruimte om de dingen, zeker met 3 vrienden in je squad, om het allemaal tactischer aan te pakken.

Gameplay

Grote vraag is natuurlijk hoe speelt deze MWIII? Ik kan de trouwe fans alvast geruststellen. De game speelt nu al geweldig. Een tikkeltje sneller zelfs en dat komt de actie zeker ten goede.  Het duurt wel iets langer heb ik het idee om een vijand om te leggen. Uiteraard blijft een welgemikt snipershot wel een instant kill. Er zijn enkele kleine dingetjes toegevoegd zoals het cancellen van het herladen van je wapen maar ook je slide kan je nu onderbreken. Zeker het annuleren van je reload zal bij velen in de smaak vallen.

Er is ook een nieuwe houding toegevoegd. Als je inzoomt kan je nu een tactical view aannemen. Hierbij leg je je wapen helemaal plat. Dit ziet er vooral heel cool uit en geeft je net iets meer zicht als je een hoek om gluurt. Ground War voelde minder snel aan dan de andere modes en had af en toe een klein frame dropje.

Perks

In MW3 maken de perks plaats voor tactische kledij. Zo kies je voor een bepaald soort handschoenen, vest, schoenen of andere gear elk met hun eigen voordelen uiteraard. Op zich lijkt het allemaal heel erg op perks natuurlijk, maar door het zo te verpakken sluit het net iets meer aan bij een realistisch gevoel.

Grafisch

Wie de vorige delen gespeeld heeft weet perfect wat hij mag verwachten. De mappen zien er, met uitzondering van Estate prima uit. Favela is het meest overgoten met een verbeterde look en ziet er heel mooi uit. In Ground War zien de twee mappen er dan weer net wat saaier, kleurlozer uit en hebben ze wat mij betreft nog het nodige werk. Tenslotte is 32 vs 32 in 2023 geen onoverkomelijk iets meer wat mooie maps in de weg kan staan. Kijk maar naar Battlefield 1 en die game is van 2016.

Conclusie

Wat deze bèta me vooral geleerd heeft, is dat we geen wereldschokkende dingen hoeven te verwachten. Call of Duty is al jaren gekend voor zijn snelle actie en dat is dit jaar nog een tikkeltje sneller geworden. De oude maps in een nieuw jasje is erg leuk voor de trouwe fans maar hopelijk worden deze wel nog aangevuld met nieuwe maps.  Hoe dan ook gaat deze multiplayer weer heel wat uurtjes knalplezier opleveren.

Robin is een overlevende dinosaurus uit het pixeltijdperk maar heeft z'n natuurlijke habitat door de jaren heen moeiteloos omgezet naar het huidige gamelandschap. Singleplayer games blijven een belangrijk onderdeel van z'n voedingsgewoonte en hij peuzelt graag als dessert virtuele mensen op in first person shooters of sportspellen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password