Halo 3

Omdat binnenkort Halo 5: Guardians zal verschijnen, heb ik besloten om alle voorgaande delen uit deze reeks allemaal eindelijk eens te gaan doorspelen en opnieuw uit te spelen. Halo 3 had ik destijds al eens uitgespeeld op Xbox 360, maar herinnerde er mij niet zo veel meer van. Dus deze heb ik met plezier even terug bovengehaald. We hebben de game volledig in co-op mode uitgespeeld, gewoon omdat het kan! Deze keer niet op Xbox 360, maar op Xbox One met The Master Chief Collection.

Eerder dit jaar had ik al Halo Anniversary en Halo 2 Anniversary voltooid. Dus dan mag Halo 3 natuurlijk niet achterblijven. In tegenstelling tot deel 1 en 2 had ik het derde deel reeds uitgespeeld. Gelukkig bleek ik mij niet al te veel meer te herinneren van zowel het verhaal als de levels, waardoor het dus weer interessant was om deze opnieuw te spelen. Hierdoor heb ik dus weer plezier beleeft aan Halo 3. – Ik ben namelijk iemand die niet snel een game meermaals uitspeel –

Gewapend met Master Chief zijn “MJOLNIR Powered Assault Armor”, speler 2 (Michken82D), en een wapenarsenaal waarmee je een klein land kunt veroveren, zijn we met volle moed begonnen aan deze co-op playtrough. Het verhaal volgt op Halo 2, en aangezien we die eerder dit jaar hadden gespeeld kon ik deze keer beter volgen waar het allemaal om gaat in Halo. Toen ik enkele jaren geleden deze game voor een eerste keer speelde had ik het eerste deel nooit uitgespeeld, en was ik nooit aan Halo 2 begonnen. Dat maakte het verhaal – voor zover ik mij er nog iets van kon herinneren – natuurlijk veel makkelijker en interessanter om te volgen. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik het verhaal van de vorige twee delen wel iets beter vond dan van Halo 3. Al heb ik mij toch goed met deze game vermaakt.

De gameplay van Halo staat als een huis. Zelfs jaren na release blijft deze ijzersterk! Wat ik vooral leuk vond is het feit dat je deze game co-op kunt uitspelen, wat ik graag meer zou willen terugzien in toekomstige releases van zowel deze als andere game-series. Het is geweldig om samen te werken om “The Covenant” te verslaan. Zo kan je op bepaalde stukken afspreken om op te splitsen om zo de vijand te flanken of langs de rug te kunnen aanvallen terwijl de andere speler deze afleidt. Of gewoon samen als twee Rambo’s sterkere vijanden vol met lood pompen. Zo is het ook in co-op dat wanneer een speler sterft, de andere even kan terugtrekken zodat jij in alle veiligheid kan spawnen, en weer terug in actie kan komen.  Want zo gebeurde het meermaals dat er schijnbaar uit het niets plots een granaat aan je voeten ontplofte, gevolgd met een boodschap door de headset; “Oeps sorry, die was van mij” Goed friendly fire staat dus duidelijk aan, en werkt perfect. Nu ja geen probleem natuurlijk, even terugtrekken zodat ik kan respawnen en we doen weer vrolijk mee alsof er niets gebeurd was.

Maar net zoals wij proberen te flanken of achterlangs aan te vallen zal de vijand dit natuurlijk ook proberen te doen. Meermaals werd ik in de rug geschoten door vijanden die erin geslaagd zijn je langs vanachter te besluipen. Dankzij de headsets kan je dan natuurlijk de andere speler waarschuwen. Uiteraard roep ik dan; Pas op vijanden achter ons, ze hebben me gedood” Waarna ik als antwoord krijg; “Nee dat was ik”. Goed blijkbaar is de 2de speler net zo gevaarlijk als de vijand. Zo zal je ook met sommige wapens beter moeten oppassen om je mede-speler niet te raken, aangezien sommige wapens niet zo accuraat zijn. Zo vond ik na een tijdje een vlammenwerper – erg handig tegen “The Flood” trouwens – Maar ook handig om andere spelers mee te doden aangezien deze een nogal een groot bereik heeft. Zo liep Michken op een bepaald moment per ongeluk voor mij wanneer ik deze gebruikte. Waarna in mijn gedachten onmiddellijk het volgende dilemma afspeelde; “Blijven Schieten?, blijven schieten!” Gevolgd door; “Oeps sorry man, ik had u niet gezien”. Eindelijk wraak voor de paar keren dat hij mij per ongeluk had gedood. *Insert  Evil Laugh* Moet kunnen natuurlijk.

Ondanks dat Halo 3 ondertussen al acht jaar oud is blijft het een aanrader voor zowel de Halo fan, als voor iedereen die van first-person shooters houdt. Hoewel de graphics natuurlijk niet meer zo indrukwekkend zijn voor deze tijd, oogt deze game absoluut niet lelijk. Daardoor zal normaal niemand zich gaan storen aan het feit dat deze game niet is opgepoetst zoals dat wel met de eerste twee delen is gebeurd. Halo 3 blijft dus leuk om te spelen, en blijft dus een aanrader. Enkel als je co-op speelt, pas dan wel een beetje op voor je medespeler. 

 

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password