Half-Life remake laat nieuwe Xen wereld zien

Black Mesa, de Half-Life remake waarvan de ontwikkeling al in 2004 begon, krijgt volgend jaar zijn conclusie. Black Mesa werd jaren geleden al gelanceerd, maar was niet volledig. Concreet was het het laatste deel van de game, dat zich afspeelt op de buitenaardse wereld van Xen, dat niet aanwezig was. Nu evenwel is met een nieuwe trailer een nieuwe versie van Xen in beeld gebracht.

Volgens sommigen is het laatste deel van Half-Life op Xen meteen ook het zwakste aspect van de game, en de makers van Black Mesa lijken zich daar als fans bij aan te sluiten. Daarom is ervoor gekozen om Xen haast volledig opnieuw te bedenken als originele content. Hoewel men uiteraard inspiratie ging halen bij kernelementen van Half-Life, is dit laatste hoofdstuk van Black Mesa daarom eerder fan fiction dan een remake.

Black Mesa: Xen zou goed zijn voor zo’n 6 uur gameplay en in het tweede kwartaal van 2019 verschijnen.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password