Guns, Gore & Cannoli

Guns, Gore & Cannoli
Guns, Gore & Cannoli

Guns, Gore & Cannoli is een 2D side-scrolling shooter die The Godfather combineert met The Walking Dead. Deze game is gemaakt door de Belgische ontwikkelaar Crazy Monkey Studios. Wij hebben deze game uitgebreid getest zodat we jullie kunnen vertellen of deze game net zo goed is zoals genre-genoot Metal Slug.

Cannoli!

Guns, Gore & Cannoli (vanaf nu GG&C) speelt zich af tijdens de jaren 20 van de vorige eeuw. Jij bent Vinnie Cannoli, een gangster die in opdracht van de Belluccio familie enkele vuile zaakjes mag gaan opknappen in Thugtown.  Bij aankomst blijkt het echter geen routineklus te worden, want Thugtown is blijkbaar overspoeld met zombies. Als stoere gangster draait Vinnie Cannoli hier natuurlijk zijn hand niet voor om, en zal zich met plezier al schietend door de horde zombies een weg banen. Dit terwijl hij de ene na de andere oneliner uit zijn mouw schudt. Het verhaal is best leuk te noemen en kent enkele interessante plot twists, ondersteund door goede voice-acting.

Gangsters en zombies.

Qua gameplay doet deze titel nog het meeste denken aan Metal Slug. Je moet al rennend en schietend een weg zien te banen doorheen de levels. GG&C kent een divers arsenaal aan vijanden die de game op je afstuurt. Deze game beschikt natuurlijk over de goed gekende gewone zombies met daarnaast enkele speciale gevallen. Zo heb je de iets sterkere zombies die wat meer lood vereisen om neer te krijgen, zombies met een wapen, Rugbyzombies of zombies met giftige boeren – ja echt! – Vooral de zombies in rugby outfit zijn erg lastig te verslaan, deze vereisen meerdere schoten en zullen steeds weer een aanloop naar je toe nemen om je proberen te rammen. Het blijft trouwens niet enkel bij zombies, je zult namelijk ook moeten vechten tegen rivaliserende maffia families.

Menselijke vijanden zijn natuurlijk slimmer dan de gemiddelde hersenloze zombie. Deze zullen je aanvallen proberen te ontwijken, en proberen te vluchten voor granaten en molotovs die jij naar hen gooit. In plaats van jou proberen op te vreten zulle deze je proberen koud te maken met knuppels en schietijzers. Uiteraard is ook de fauna je niet vriendelijk gezind, want zo zul je af en toe ook met enkele vijandelijke ratten te maken krijgen. Dit levert uiteraard genoeg verschillende soorten vijanden op om voor de nodige afwisseling te zorgen.

Wapens a volonté

Gelukkig moet jij al deze vijandelijkheden niet afwenden met je vuisten, maar beschik je over een uitgebreid wapenarsenaal. Je begint met een simpel pistool, maar gaandeweg krijg je de beschikking over shotguns, een machine geweer, en zelfs een vlammenwerper voor wie zijn zombies graag extra knapperig heeft. Niet enkel jij hebt de beschikking tot al deze wapens, ook menselijke vijanden zullen deze gebruiken om je proberen af te maken. Hierdoor zul je zowel tegen zombies als mensen vaak van wapen moeten wisselen om het juiste wapen en tactiek te gebruiken voor een bepaalde vijand, want wat voor de ene vijand werkt, werkt natuurlijk niet altijd bij een ander type vijand. Ook zul je af en toe wat granaten moeten ontwijken, want ook daar is men niet vies van. Meestal zul je niet snel zonder munitie komen te zitten, want bijna overal kan je wel op de plekken waar je het nodig zal hebben munitie vinden. Al blijft het soms wel handig om af en toe toch wat munitie uit te sparen om tegen de wat moeilijkere vijanden te gebruiken. Zou je er toch in slagen om al je munitie er door te spelen, dan kan je nog altijd rekenen op je standaard pistool want deze heeft unlimited ammo. 

De omgevingen en karakters zien er prachtig uit, en lijken wel te zijn weggelopen uit een Belgische strip. De tekenstijl doet mij nog het meeste denken aan de Sammy strips, die zich in dezelfde periode afspelen. Ikzelf als stripfanaat ben natuurlijk erg blij met de keuze voor deze grafische stijl. Die draagt enorm bij tot de sfeer van deze game en laat ruimte over om zich niet al te serieus te nemen. Ook een belangrijk gegeven is het feit dat deze game op een drietal uur uit te spelen is. Dit is op zich geen probleem want deze lengte is perfect voor deze game, als deze wat langer had geweest, had de game het risico gelopen om repetitief te worden. Heb je na het uitspelen nog niet genoeg van deze game, dan kan je alsnog proberen om het eens op een hogere moeilijkheidsgraad uit te spelen.

Co-op met vier spelers

Waar ik ook over te spreken ben, is het feit dat je GG&C gezellig met vier spelers kunt spelen. Een klein minpuntje hiervan is het ontbreken van online co-op. Maar het feit dat het natuurlijk erg leuk is om gezellig met vier deze game uit te spelen, maakt dit kleine minpuntje toch een beetje goed. Wanneer je met meerdere spelers speelt, zal je wel goed moeten samenwerken. Hoewel je elkaar niet kunt afknallen is het wel mogelijk om je medespelers op te blazen met je granaat, of in vuur en vlam te zetten met een molotov. Hierdoor is het nodig om duidelijk te communiceren en af te spreken wie wanneer een granaat gooit. Of je kan natuurlijk gewoon af en toe random “GRANAAT!” roepen, en hopen op het beste. Wij hebben deze manier hier getest en blijkt meestal toch wel effectief te zijn.

Nog een klein minpuntje bij de gameplay is het feit dat Vinnie last lijkt te hebben van zijn schouders, want hij kan niet omhoog richten om op zombies boven je – of exemplaren die van een trap komen – te schieten. Op zich is dit niet altijd een probleem, maar soms kunnen ze je zo toch overweldigen omdat je ze nog niet kon neerschieten. Het idee achter deze designkeuze ontgaat mij, maar dat kan natuurlijk gewoon aan mijzelf liggen. Ook met een trap oplopen heeft hij last, maar dit is wel een logisch gevolg vanwege de gameplay. Om op een trap omhoog te gaan moet je even de trap opspringen want anders loop je deze gewoonweg voorbij. Dit heeft wel een geldige reden, want anders zou je telkens een trap oplopen wanneer je eigenlijk rechtdoor wil wandelen. 

Conclusie:

Guns, Gore and Cannoli is een vermakelijke 2D Scrolling-shooter die vooral leuk is om co-op met meerdere spelers te spelen. Ondanks dat deze game op een kleine drie uur uit te spelen is kan ik deze game toch aanraden voor liefhebbers van dit genre.

Good

  • Sfeervolle graphics
  • Gevarieerde wapens en vijanden
  • Geen gebrek aan actie
  • Co-op met vier spelers

Bad

  • Geen online co-op
  • Onmogelijk om omhoog te schieten
7

Goed

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password