GTA IV komt terug naar Steam

Afgelopen maand besloot Rockstar om Grand Theft Auto IV van de Steam store af te flikkeren. De reden: problemen met de multiplayer, die draaide op het wijlen Games for Windows Live-platform van Microsoft.

Omdat de dienst van de techgigant reeds stopgezet is en Rockstar er daarom geen keys meer voor kan krijgen, konden nieuwe spelers niet langer deelnemen aan de multiplayer van het spel, hetgeen slechts een van de vele problemen was die op dat moment speelde. Daarom heeft het nu een radicaal besluit genomen: het permanent uitzetten van de multiplayer.

Vanaf 19 maart zal GTA IV weer te krijgen zijn op het platform van Valve, maar dan krijg je dus wel enkel de singleplayer-ervaring. Hetzelfde geldt voor zij die de game al hebben, daar zij een verplichte update ontvangen die de multiplayer-ervaring uit de game haalt. Daarmee komt dus officieel een einde aan een service dat ruim een decennium nadat die geïntroduceerd werd nog altijd gebruikt werd.

Sasha zegt net zoals de rest van de redactie geen nee tegen een controller in de hand. Met een goede pint in de buurt kan hij alles aan. Buiten sport is geen enkel genre hem onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in zijn collectie, angst staat dan ook niet in zijn woordenboek. Naast video games kan Sasha ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password