Grote open-world Star Wars game van EA geannuleerd

De grote, open-world Star Wars game die ontwikkeling was bij EA Vancouver is geannuleerd, zo melden verschillende bronnen. De game zou te lang op zich laten wachten en zodoende niet in de plannen van EA passen.

De geschiedenis van de game in kwestie begint bij Dead Space studio Visceral Games, en dan specifiek de sluiting ervan in 2017. Visceral werkte aan een eigen, lineaire action-adventure Star Wars game, maar bij de sluiting van de studio werd het project overgenomen door EA Vancouver, dat tot dan vooral ondersteuning bood voor andere EA-games, zoals FIFA en Star Wars Battlefront. De game van EA Vancouver echter was niet gewoon een verderzetting van de game van Visceral. In plaats daarvan werd het project omgevormd tot een open-world Star Wars game.

Het is dus die open-world game die nu geannuleerd is. De reden daarvoor moet gezocht worden bij het release schema. De game zou immers nog heel wat jaren op zich laten wachten, waardoor EA op een bepaald moment met een leegte zou zitten die men eigenlijk moet zien te overbruggen. In plaats van de grote open-world Star Wars game zou nu dan ook gewerkt worden aan een kleiner project, een game die eind 2020 zou kunnen verschijnen. Mogelijk gaat het dan om een next-gen of cross-gen game.

Ook voor eind 2019 staat trouwens een nieuwe Star Wars game op de planning. Dat betreft Jedi: Fallen Order, dat ontwikkeld wordt door Respawn Entertainment, bekend van Titanfall.

Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password