Gratis gamefestival in Koninklijke Stadsschouwburg op 6, 7 en 8 maart 2020

Tijdens Playtime 20.20 tovert Cultuurcentrum Brugge de Koninklijke Stadsschouwburg om tot een reusachtige, digitale gamehal. Ontdek hoe een cultuurtempel in de 21ste eeuw in al zijn glorie blijft boeien. Welkom in het stadstheater van de toekomst!

“Op 6, 7 en 8 maart organiseert Cultuurcentrum Brugge het gratis gamefestival Playtime 20.20 in de Koninklijke Stadsschouwburg. In het feestelijk cultuurseizoen 2019 – 2020 biedt het cultuurhuis veel aandacht aan de 150ste verjaardag van de Brugse Koninklijke Stadsschouwburg. Cultuurcentrum Brugge startte het seizoen met een terugblik via een re-enactment en kijkt met dit gamefestival richting de toekomst. Hoe kan een stadsschouwburg meegroeien met nieuwe culturele ontwikkelingen zoals gaming?” leidt schepen voor Cultuur, Nico Blontrock, in.

Op vrijdagavond 6 maart neemt de band Chaos Generator het podium van de Koninklijke Stadsschouwburg in en brengen de bandleden, met de Commodore 64 en authentieke eighties synthesizers live hun eigen soundtrack op de film Mortal Kombat (1995).

Ook Bibliotheek Brugge sluit aan en brengt op zaterdagmorgen 7 maart de lezing ‘Jongeren en hun schermpjes’ en een workshop ‘digitaal knutselen‘.

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart kunnen gamers in de Koninklijke Stadsschouwburg doorlopend genieten van een grote selectie indie gamesretro games en battle games. Op zondag 8 maart daagt niemand minder dan gamereus William Boeva de gamers uit om het tegen hem op te nemen op het groot podium van de Stadsschouwburg.

Déville Arcade voorziet in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg een reusachtig houtskelet in de vorm van een walvis die iedereen uitnodigt om 4 unieke games te spelen met alternatieve besturing en LED visuals. Indrukwekkend!

Liefhebbers kunnen zich op zaterdag en zondag in de Stadsschouwburg ook creatief bezig houden met de workshops ‘Maak je eigen spel met Makey Makeys‘ en ‘Bouw je eigen virtuele wereld‘. Gratis, maar vooraf inschrijven.

Gluon Education bouwt ergens hoog in het gebouw een belevingsruimte met interactieve demonstraties waarbij je kennis maakt met nieuwe technologieën zoals virtual reality, artificial intelligence en 3D printing. Laat je onderdompelen in een virtuele wereld, ontwerp een 3D-project, laat een robot notities nemen of rondrijden,… en verwonder je aan enkele prototypes die door jongeren ontwikkeld werden tijdens de Smart Cities Lab en Wearable Technology Labs van Gluon.

We sluiten de zaterdag af met de 15de Pecha Kucha-avond waarin we de Brugse creativiteit vieren en uitdagende ideeën, projecten en ervaringen delen. Daarna staat DO vzw in Factor Club in voor de afterparty van de dag: ‘Playtime – The Party‘, met o.a. Herrmutt Lobby. Een feestje opgebouwd met motion tracking, speciale lichteffecten en deejays met zelfgemaakte apps.

Op zondagmorgen sluiten William Boeva, Joost Vandecasteele, Hannes Devillé en Ben Allossery aan op het panelgesprek ‘Trends & toekomst van gaming’. Moderator David Verbruggen zit aan de console en leidt het gezellig, spontaan en ludiek gesprek in goede banen.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password